Deze website maakt gebruik van cookies.Meer informatieDeze melding verbergen

Geplaatst op: 03-04-2017
Auteur: Marc Gerlings

Renovatie Caribbean Princess levert nieuwe food concepten op

Met voorbeeld verschil voor en na renovatie

Renovatie Caribbean Princess levert nieuwe food concepten op
Impressie: Princess Cruises

Rederij Princess Cruises heeft de Caribbean Princess een miljoenen euro’s kostende renovatie gegeven waarbij veel aandacht is geschonken aan zeven nieuwe en bestaande diner ruimtes. Het is dan de grootste renovatie binnen de Princess vloot waarbij er zoveel aandacht is besteed aan de eet- en drinkgelegenheden aan boord.


De Caribbean Princess, die plaats biedt aan 3.200 passagiers, bevindt zich op dit moment in een droogdok op de Bahama’s. Na de renovatie zal het schip koers zetten richting Europa en daarbij op 28 april 2017 Rotterdam aandoen. Deze zomer zal zij cruises aanbieden met Southampton als thuisbasis.


De nieuwe food concepten zijn:

1) World Fresh Marketplace. Dit op dek 14 gevestigde buffetrestaurant vervangt het Horizon Court Buffet. De World Fresh Marketplace heeft een nieuwe uitstraling en een -voor de gasten- verbeterd ontwerp. Zo is er nu een pannenkoek station, een counter speciaal voor handgemaakte sandwiches en een slagerij met een selectie van fijne roasted meats.


2) Planks BBQ and Steamers Seafood. Nieuw aan boord en zelfs uniek binnen de gehele Princess vloot, deze twee in Café Caribe gevestigde restaurants. Hier kan de gast in een informele sfeer genieten van speciale gerechten. Overdag bieden deze restaurants de mogelijkheid om van een heerlijk ontbijt en lunch in buffetstijl.

Planks BBQ serveert diverse barbecue gerechten, terwijl de Steamers Seafood alle soorten vis serveert, zoals krab, kreeft en mosselen.


Ook op het open dek (TopDek) biedt Princess Cruises vier mogelijkheden om te eten. Deze (buffet) restaurants zijn verbeterd en hebben nieuwe namen gekregen.


3) The Salty Dog Grill zal de Trident Grill vervangen. Belangrijkste troefkaart zal de ‘Ernesto’ burger worden. Deze is gemaakt door Chef-kok Ernesto Uchimura en bestaat uit biefstuk, geroosterd varkensvlees, gekarameliseerde kimchi, jalapeño, aioli en kaas. Ook kan men hier de klassieke burgers en hotdogs bestellen.


4) Slice, voorheen de Pizzeria heeft een nieuwe menukaart met Napolitaanse pizza. stromboli en ‘ California artisan toast’.


5) Coffee & Cones. Dit is de eerste koffiebar binnen de Princess vloot die op het topdek de mogelijkheid biedt om verschillende koffiespecialiteiten te bereiden. Ook kan men hier softijs en overheerlijke ijs sandwiches bestellen.

Coffee & Cones voor de renovatie


Coffee & Cones na de renovatie



6) The Mix voorheen de Blackbeard’s bar is volledig gerenoveerd. Deze bar bevindt zich bij het zwembad.

Verder zal Sabatini’s worden omgedoopt in Sabatini’s Italian Trattoria met een nieuwe en verbeterde uitstraling .

CELTH



||| Nieuws |||

17/07/25
Exclusief voor leden
Kom je in aanmerking voor regeling Kunst Erfgoed Festival?
Organiseer je een festival, biënnale/triënnale of vergelijkbaar evenement gericht op beeldende kunst en/of erfgoed? Of wil je beeldende kunst en/of erfgoed tonen binnen een andersoortige context, zoals een pop- of theaterfestival? Misschien kom je in aanmerking voor een bijdrage Kunst Erfgoed Festival van Mondriaan Fonds.
17/07/25
easyJet boekt sterke winstgroei in derde kwartaal 2025 en blijft optimistisch over toekomst
Luchtvaartmaatschappij easyJet heeft in het derde kwartaal achter de rug met meer winst, capaciteit en bezetting.
16/07/25
Ga mee op inspiratiereis naar Montpellier – beleef de Europese recreatiesector van binnenuit
Van 3 t/m 6 november 2025 organiseert HISWA-RECRON samen met France-Compagnie opnieuw een unieke inspiratiereis voor recreatieprofessionals. Inmiddels hebben 23 ondernemers en managers uit de Nederlandse recreatiesector zich aangemeld voor deze exclusieve reis. Wil jij er ook bij zijn? Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
16/07/25
Eerste podhotel van Nederland opent in hartje Den Haag
In het centrum van Den Haag is De Lola Podshotel officieel geopend, het eerste volwaardige podhotel van Nederland. Gevestigd in de voormalige Foodhallen aan de Haagsche Bluf, introduceert het hotel een innovatief slaapconcept met 80 compacte slaapunits.
16/07/25
Exclusief voor leden
Hoe gaat Nederland last minute op vakantie?
Een deel van de vakantiegangers hoopt op een last minute. Maar wat weten we eigenlijk van ze? Wat voor type vakantie boeken ze, waar vertrekken ze en hoeveel zijn ze bereid te betalen. De VakantieDiscounter dook in haar data en komt met interessante bevindingen. We zetten ze in 6 punten op een rijtje.
16/07/25
Exclusief voor leden
Dagattracties kunnen sleutelrol spelen in verduurzaming reisgedrag
Dagattracties zoals pretparken, dierentuinen en musea kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan duurzamer reisgedrag van hun bezoekers. Dat blijkt uit een onderzoek van reizigersvereniging Rover.
16/07/25
Merlin investeert 70 miljoen pond in ruimtevaartthema
Merlin Entertainment heeft op 15 juli de eerste details onthuld van het ruimtevaartthema dat wordt ontwikkeld in LEGOLAND Resorts in Florida en Californië, met onder meer indoor achtbanen.
16/07/25
Aantal bezoekers VVV's Noordwijk stijgt fors
Een recordaantal van 23.904 bezoekers in VVV Noordwijk en Noordwijkerhout in de eerste helft van 2025. Voor VVV Noordwijk betekent dat een stijging van 34% ten opzichte van 2024, voor Noordwijkerhout een stijging van 16%.