Geplaatst op: 12-12-2016
Auteur: Marc Gerlings

Kwaliteitsprijzen Golden Tulip naar Leiden en Leiderdorp

Kwaliteitsprijzen Golden Tulip naar Leiden en Leiderdorp

Twee Zuid-Hollandse hotels zijn verkozen tot Hotels of the Year 2016 binnen het merk Golden Tulip. Vorig jaar belandde Golden Tulip Leiden Centre nog op de tweede plaats, maar dit jaar is het hotel verkozen tot Golden Tulip Hotel of the Year 2016 in de Benelux. Het nabij gelegen Tulip Inn Leiderdorp mocht de titel Tulip Inn Hotel of the Year 2016 in ontvangst nemen.


Het jaarlijkse bedrijfseigen Quality Assurance programma van Golden Tulip wordt uitgevoerd door het in Londen gevestigde onafhankelijke BDRC (Business Development Research Consultants). De inspectie bestaat uit een zogenaamd ‘Mystery Guest’ verblijf waarbij uitvoerig gecontroleerd wordt op aspecten als hygiëne, gastvrijheid, merkbeleving en milieubewust werken. Golden Tulip Leiden en Tulip Inn Leiderdorp behaalden beide de hoogste gemiddelde score in de Benelux.


Golden Tulip Hotel Central ging er met de tweede plaats vandoor. Dit hotel scoort al jaren achter elkaar een toppositie. Als derde is geëindigd Golden Tulip Amsterdam Riverside. Tulip Inn Leiderdorp liet Tulip Inn Oosterhout op de tweede plek en Tulip Inn Eindhoven Airport (vorig jaar eerste) op de derde plaats achter zich.


Dennis Tuin, General Manager van Golden Tulip Leiden Centre:"Ik zie dit vooral als een teamprestatie, een hotel met zeventig collega’s moet juist bij hen de verantwoordelijkheid leggen. We laten onze medewerkers de nadruk op gastvrijheid leggen maar hierin mogen ze wel helemaal zichzelf zijn. Die authenticiteit scoort heel goed merken we ook aan de online reviews.’’


Dit jaar voor het eerst scoort Tulip Inn Leiderdorp zo hoog in de lijst tot grote blijdschap van Suzanne de Ridder:" We proberen onze gasten altijd zo persoonlijk mogelijk te benaderen en bedenken oplossingen die je niet veel in hotels tegenkomt. Wanneer bijvoorbeeld mensen voor een paar dagen inchecken vraagt onze chef al vanachter de receptie of ze nog speciale wensen hebben. Gasten voelen zich hierdoor bijzonder welkom”.
Topics:Horeca
Trefwoorden: hotel, horeca, kwaliteit, Golden Tulip, award

CELTH
 






||| Nieuws |||

25/04/24
Exclusief voor leden
Wat beoogt Venetië met de invoering van tickets voor dagtoeristen?
Vanaf vandaag moeten toeristen die Venetië voor een dagje willen bezoeken een toegangskaartje reserveren. De maatregel, die geldt op de drukste dagen van het jaar, is een proef om de overweldigende toestroom van toeristen te reguleren en de impact op de stad te beperken.
25/04/24
Schiphol verwacht grote drukte met meivakantie
Luchthaven Schiphol verwacht 10% meer reizigers in de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. Het wordt daarmee drukker op de luchthaven dan normaal. Nieuwe en snellere securityscanners moeten reizigers sneller door de controles helpen.
24/04/24
De Leistert is beste camping van Nederland
Recreatiepark De Leistert is door kampeerders uitgeroepen tot ‘Beste camping van Nederland’. In Belgie werd de award gewonnen door Camping Sandaya Parc La Clusure en in de Luxemburg door Camping Fuussekaul.
23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
22/04/24
Exclusief voor leden
Nieuwe waterattractie voor Bellewaerde
Het Vlaamse attractiepark Bellewaerde heeft een nieuwe waterattractie. Amazonia ligt in het hart van de nieuwe zone ‘Mundo Amazonia waar in totaal 21 miljoen euro is geïnvesteerd.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...