Geplaatst op: 15-07-2016
Auteur: Marc Gerlings

75 miljoen euro in maritiem opleidingscentrum Carnival in Almere

75 miljoen euro in maritiem opleidingscentrum Carnival in Almere

Gister vond de opening plaats van het grootste maritieme centrum voor opleidingen in de wereld. Het staat gewoon in Almere. De investering om de bestaande trainingsfaciliteiten te verbeteren bedraagt 75 miljoen euro. Jaarlijks worden hier 6.500 scheepsofficieren en technische officieren van 10 cruiserederijen opgeleid en bijgespijkerd. Het centrum is in eigendom van het grootste cruisebedrijf in de wereld Carnival.

2x zo groot
Het middelpunt van de zeven hectare grote campus is het nieuwe en twee keer zo groteCenter for Simulator Maritime Training Academy(CSMART). Dit is Carnival Corporation's wereldberoemde maritieme opleidings-, professionele ontwikkelings- en onderzoekscentrum dat in 2009 in Almere in gebruik werd genomen. Het centrum beschikt over brug- en machinekamersimulatoren die gebruik maken van de meest innovatieve technologieën en opleidingsmogelijkheden uit de maritieme industrie. Deze zijn gemodelleerd naar technologie en toepassingen uit de luchtvaart en andere industrieën.

"De opening van het nieuwe Arison Maritime Center en de uitbreiding van de CSMART Academy is een grote mijlpaal in onze bedrijfsgeschiedenis en een speciale dag voor ons allemaal bij Carnival Corporation,” aldusDavid Christie, Senior Vice President van Maritime Quality Assurance voor Carnival Corporation. "Onze scheepsofficieren en technische officieren zijn het hart en ziel van onze scheepsoperaties. Dit centrum brengt ons naar een nieuw niveau waarmee we onze officieren de meest uitgebreide en vooruitstrevende opleidingsmogelijkheden bieden."


Trainen voor 11 miljoen passagiers
Christie voegt daar nog aan toe: "Met 10 cruiserederijen die jaarlijks 11 miljoen passagiers naar meer dan 700 havens in de hele wereld varen, zijn we ontzettend trots op het feit dat we een hoogopgeleide en bekwame bemanning hebben die op onze bruggen en in de machinekamers opereren. Met de officiële ingebruikname van het nieuwe Arison Maritime Center en CSMART Academy handhaven we onze traditie in het continue opleiden op het gebied van veiligheid."


Hotel van 11 verdiepingen
Met een grootte van 110.000 m2is de milieuvriendelijke faciliteit meer dan dubbel zo groot als het huidige centrum. Carnival Corporation kan vanaf heden jaarlijkse training aan meer dan 6.500 officieren en ingenieurs van alle 10 cruiserederijen bieden. Het beschikt ook over een geavanceerd medisch centrum en een 11 verdiepingen tellend hotel met 176 kamers voor de Carnival Corporation cursisten.


Wat kan de CSMART Academy?
De CSMART Academy beschikt over vier full-mission brugsimulatoren en vier full-mission machinekamersimulatoren. Allen ontworpen met een breed scala aan geprogrammeerde en gesimuleerde oefeningen die uitgebreide maritieme scenario's nabootsen. De nieuwe vijf verdiepingen hoge faciliteit heeft ook vierentwintig part-task machinekamersimulatoren, acht debriefing kamers en acht part-task brugsimulatoren. Deze zijn ontworpen om deelnemers 60 havens van over de hele wereld, waaronderLos Angeles,New York,Miami, Kopenhagen,Stockholm,Singaporeen Glacier Bay,Alaska, visueel te laten ervaren.


De technologie levert hoogwaardige maritieme opleidingen die levensechte scenario's en omstandigheden op zee schetsen inclusief scheepvaartverkeer, inmenging van vliegverkeer, weersomstandigheden en oceaandieren. De simulaties zijn gemodelleerd naar de nieuw ontworpen brug van Holland America Line's ms Koningsdam. Net als de brugsimulatoren, zijn de full-mission machinekamersimulatoren gebaseerd op werkelijke scheepsinrichting en systemen. Ze zijn geschaald naar de grootte van een diesel elektrische machinekamer bestaande uit zes dieselgeneratoren en twee voortstuwingsmotoren samen met ondersteunende en hulpapparatuur. De simulatoren geven cursisten de mogelijkheid hun weg te vinden in een machinekamer en zo een schip te bedienen en materiaal te repareren. Met levensechte geluiden en zelfs temperaturen die men voelt in een machinekamer van een cruiseschip.


De CSMART Academy heeft een voortrekkersrol gespeeld in het ontwikkelen en verfijnen van een functie- en teamgerichte brug en machinekamer management systeem op grote schaal. Deze benadering is gebaseerd op rollen in plaats van rangen, met officieren die als een gecoördineerd team werken, waarbij elke officier een rol voor specifieke functies krijgt toegewezen. Het moedigt teamleden van alle rangen aan om beslissingen in twijfel te trekken en zich hierover uit te spreken.


Curriculum verbeteren
In lijn met de voortrekkersrol van het instituut zal het Arison Maritime Center de extra ruimte die nodig is voor de implementatie van het eerste 'Proficiency Training and Assessment' (PTA) programma binnen de branche faciliteren. De cursus van een week is gebaseerd op een speciaal ontwikkeld curriculum dat jaarlijks wordt vernieuwd en gebruikt wordt bij het evalueren van het functioneren van officieren.

Het 75 miljoen euro kostende centrum in Almere werd geopend met een ceremonie die een eerbetoon was aan oud-bestuursvoorzitter Micky Arisonen zijn vader Ted, oprichter van het cruisebedrijf. Dit in de aanwezigheid van het management van Carnival Corporation, bestuursleden en vertegenwoordigers van de overheid, de gemeente Almere en het bedrijfsleven.

CELTH
 





||| Nieuws |||

27/03/24
Uitbreiding KLM-busdienst
Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
27/03/24
My First Smartphone Festival krijgt waarschijnlijk vervolg
De eerste editie van My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid heeft afgelopen weekend ruim 2200 bezoekers getrokken. Verspreid over vier dagen, van donderdag tot en met zondag, leerden kinderen, hun ouders en docenten over hoe om te gaan met je allereerste telefoon.
27/03/24
Exclusief voor leden
Drie Van Goghs lang te zien in Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum krijgt drie extra troeven in handen, drie Van Goghs. Het museum is vaak een onderdeel voor de vele toeristen die naar Nederland komen. Zij willen vast ook graag die langdurige bruiklenen zien.
26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Reiziger wil directe vlucht
Luchtvaartreizigers hechten aan een rechtstreekse verbinding naar de eindbestemming. Het overgrote deel van alle vliegreizen kent dan ook geen overstap tijdens de reis. Bij vliegreizen van meer dan 6 uur biedt een overstap vaker een aantrekkelijk alternatief.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
25/03/24
Is het de moeite waard om te investeren in betrouwbare service voertuigen voor uw resort/park?
Als het gaat om het runnen van een resort of park, kan het belang van betrouwbaar transport niet genoeg benadrukt worden. Of het nu gaat om het vervoer van gasten over uitgestrekte gebieden of om de mobiliteit van het personeel voor verschillende taken, duurzame en goed onderhouden service voertuigen zijn essentieel voor een soepel verloop van uw faciliteit. Maar is het verstandig om te investeren in duurzame servicevoertuigen en hoe vaak moeten ze worden onderhouden?
25/03/24
Exclusief voor leden
Hotel Noordsee sluit zich aan bij Fletcher
Hotelketen ziet een wens in vervulling gaan met een hotel op Waddeneiland Ameland. Per 1 april zal bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top gaan.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...