Geplaatst op: 15-07-2016
Auteur: Marc Gerlings

75 miljoen euro in maritiem opleidingscentrum Carnival in Almere

75 miljoen euro in maritiem opleidingscentrum Carnival in Almere

Gister vond de opening plaats van het grootste maritieme centrum voor opleidingen in de wereld. Het staat gewoon in Almere. De investering om de bestaande trainingsfaciliteiten te verbeteren bedraagt 75 miljoen euro. Jaarlijks worden hier 6.500 scheepsofficieren en technische officieren van 10 cruiserederijen opgeleid en bijgespijkerd. Het centrum is in eigendom van het grootste cruisebedrijf in de wereld Carnival.

2x zo groot
Het middelpunt van de zeven hectare grote campus is het nieuwe en twee keer zo groteCenter for Simulator Maritime Training Academy(CSMART). Dit is Carnival Corporation's wereldberoemde maritieme opleidings-, professionele ontwikkelings- en onderzoekscentrum dat in 2009 in Almere in gebruik werd genomen. Het centrum beschikt over brug- en machinekamersimulatoren die gebruik maken van de meest innovatieve technologieën en opleidingsmogelijkheden uit de maritieme industrie. Deze zijn gemodelleerd naar technologie en toepassingen uit de luchtvaart en andere industrieën.

"De opening van het nieuwe Arison Maritime Center en de uitbreiding van de CSMART Academy is een grote mijlpaal in onze bedrijfsgeschiedenis en een speciale dag voor ons allemaal bij Carnival Corporation,” aldusDavid Christie, Senior Vice President van Maritime Quality Assurance voor Carnival Corporation. "Onze scheepsofficieren en technische officieren zijn het hart en ziel van onze scheepsoperaties. Dit centrum brengt ons naar een nieuw niveau waarmee we onze officieren de meest uitgebreide en vooruitstrevende opleidingsmogelijkheden bieden."


Trainen voor 11 miljoen passagiers
Christie voegt daar nog aan toe: "Met 10 cruiserederijen die jaarlijks 11 miljoen passagiers naar meer dan 700 havens in de hele wereld varen, zijn we ontzettend trots op het feit dat we een hoogopgeleide en bekwame bemanning hebben die op onze bruggen en in de machinekamers opereren. Met de officiële ingebruikname van het nieuwe Arison Maritime Center en CSMART Academy handhaven we onze traditie in het continue opleiden op het gebied van veiligheid."


Hotel van 11 verdiepingen
Met een grootte van 110.000 m2is de milieuvriendelijke faciliteit meer dan dubbel zo groot als het huidige centrum. Carnival Corporation kan vanaf heden jaarlijkse training aan meer dan 6.500 officieren en ingenieurs van alle 10 cruiserederijen bieden. Het beschikt ook over een geavanceerd medisch centrum en een 11 verdiepingen tellend hotel met 176 kamers voor de Carnival Corporation cursisten.


Wat kan de CSMART Academy?
De CSMART Academy beschikt over vier full-mission brugsimulatoren en vier full-mission machinekamersimulatoren. Allen ontworpen met een breed scala aan geprogrammeerde en gesimuleerde oefeningen die uitgebreide maritieme scenario's nabootsen. De nieuwe vijf verdiepingen hoge faciliteit heeft ook vierentwintig part-task machinekamersimulatoren, acht debriefing kamers en acht part-task brugsimulatoren. Deze zijn ontworpen om deelnemers 60 havens van over de hele wereld, waaronderLos Angeles,New York,Miami, Kopenhagen,Stockholm,Singaporeen Glacier Bay,Alaska, visueel te laten ervaren.


De technologie levert hoogwaardige maritieme opleidingen die levensechte scenario's en omstandigheden op zee schetsen inclusief scheepvaartverkeer, inmenging van vliegverkeer, weersomstandigheden en oceaandieren. De simulaties zijn gemodelleerd naar de nieuw ontworpen brug van Holland America Line's ms Koningsdam. Net als de brugsimulatoren, zijn de full-mission machinekamersimulatoren gebaseerd op werkelijke scheepsinrichting en systemen. Ze zijn geschaald naar de grootte van een diesel elektrische machinekamer bestaande uit zes dieselgeneratoren en twee voortstuwingsmotoren samen met ondersteunende en hulpapparatuur. De simulatoren geven cursisten de mogelijkheid hun weg te vinden in een machinekamer en zo een schip te bedienen en materiaal te repareren. Met levensechte geluiden en zelfs temperaturen die men voelt in een machinekamer van een cruiseschip.


De CSMART Academy heeft een voortrekkersrol gespeeld in het ontwikkelen en verfijnen van een functie- en teamgerichte brug en machinekamer management systeem op grote schaal. Deze benadering is gebaseerd op rollen in plaats van rangen, met officieren die als een gecoördineerd team werken, waarbij elke officier een rol voor specifieke functies krijgt toegewezen. Het moedigt teamleden van alle rangen aan om beslissingen in twijfel te trekken en zich hierover uit te spreken.


Curriculum verbeteren
In lijn met de voortrekkersrol van het instituut zal het Arison Maritime Center de extra ruimte die nodig is voor de implementatie van het eerste 'Proficiency Training and Assessment' (PTA) programma binnen de branche faciliteren. De cursus van een week is gebaseerd op een speciaal ontwikkeld curriculum dat jaarlijks wordt vernieuwd en gebruikt wordt bij het evalueren van het functioneren van officieren.

Het 75 miljoen euro kostende centrum in Almere werd geopend met een ceremonie die een eerbetoon was aan oud-bestuursvoorzitter Micky Arisonen zijn vader Ted, oprichter van het cruisebedrijf. Dit in de aanwezigheid van het management van Carnival Corporation, bestuursleden en vertegenwoordigers van de overheid, de gemeente Almere en het bedrijfsleven.

Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

Plaats een reactie:

Naam:Verplicht
E-mailadres:Verplicht
Bericht:Verplicht
 

Reload Image


 

||| Blogs |||

13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...
13/12/19
Pleasure for all! Hoe gastvrij zijn vrijetijdsbedrijven …?
Nederland heeft 2 miljoen mensen met een beperking. Wat doet de vrijetijdssector om ook deze gasten een warm welkom te heten?
03/12/19
Referentiekader ontbreekt voor vitale vakantieparken
Referentiekader ontbreekt voor vitale vakantieparken
03/12/19 · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Weet u nog mijn vorige column met daarin een vurig pleidooi dat het tijd wordt voor een minister van...
22/11/19
De plaag van goedkoop, goedkoper, goedkoopst
Het lijkt het toverwoord voor ons brein. Goedkoop. Een spotprijs werkt nog immer als een magneet voo...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

22/01/20
Exclusief voor leden
Leren bij attractiepark tijdens onderwijsstaking
Wie tijdens de landelijke onderwijsstaking op 30 en 31 januari tóch wil leren, kan terecht bij Tove...
21/01/20
Onder water slapen bij walrussen en ijsberen in Pairi Daiza Resort
De Belgische dierentuin Pairi Daiza verdubbelt in maart met 50 nieuwe accommodaties haar overnachtingsaanbod. Bijzonder aan de accommodaties is dat je heel, heel dicht bij de dieren mag slapen.
21/01/20
Marketing reizen: handig inspelen op blue monday
Gister was het Blue Monday. Deze maandag van de laatste volle week van januari staat bij het grote p...
21/01/20
Exclusief voor leden
Ongekend sterke stijging passagiersinkomsten easyJet in Q1
Johan Lundgren, CEO van easyJet: "Ik ben blij dat we het jaar sterk zijn begonnen met een aanhoudend...
21/01/20
Algarve beste golfbestemming van Europa
 De Algarve valt in de prijzen tijdens de Today's Golfer Travel Awards en begint daarmee het ja...
20/01/20
Auke Hulst, Aniek Rooderkerken,  Malou van Breevoort en Marco Barneveld & Alessio Cuomo winnen de Aad Struijs Persprijs 2020
Auke Hulst heeft de Aad Struijs Persprijs (ASP) 2019 in de categorie Tekst gewonnen. Aniek...
20/01/20
Exclusief voor leden
110 duizend mensen naar Vakantiebeurs, belangstelling blijft dalen
De 50ste editie van de Vakantiebeurs is de afgelopen dagen door ruim 100 duizend mensen bezocht. De ...
20/01/20
Verbeterde kampeerervaring met ACSI en TomTom
Europese kampeerders hoeven binnenkort nooit meer de weg te vragen. Campingspecialist ACSI en TomTom...
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk