Geplaatst op: 23-03-2015
Auteur: Marc Gerlings

30 ondernemers in reis en culinair festival rondom Lauwersmeer

30 ondernemers in reis en culinair festival rondom Lauwersmeer

Het bijzondere maar voor veel toeristen afgelegen Lauwersmeer is komend weekend het decor van het reis en culinair TREKfestival. Op 30 plaatsen openen toeristische ondernemers hun deuren.

Van 27 tot en met 29 maart 2015 vindt rondom het Nationaal Park Lauwersmeer de eerste editie van het TREKfestival plaats. Op 30 plekken zetten kleine toeristische ondernemers hun deuren open. In de deelnemende havens, musea, campings, Bed&Breakfast locaties en restaurants worden festivalbezoekers getrakteerd op theater, muziek, kunst, eten en meer.

Grootste eropuit markt van Nederland
Met een oppervlakte van maar liefst 625 km² is dit meerdaagse festival de grootste ‘TREK eropuit markt’ van Nederland. Het TREKfestival brengt een ode aan de trekvogel die met duizenden tegelijk het Lauwersmeergebied bezoekt. Maar gaat ook over lekkere trek en over trekken in de zin van reizen.


De organisatie van de 30 deelnemende locaties is in handen van 30 kleine ondernemers in het gebied. Een greep uit het aanbod: In Zoutkamp laat reizigerscollectief Zwerflust festivalbezoekers meesmullen van hun reisverhalen en –ervaringen over de hele wereld. Grenzeloos zeilen en op zoek naar gesprekken met diepgang? Vaar mee met ‘PartYcipatieschip De Groene Eenvoud’. Leer vogels ‘ringen’ bij de Bosschuur van Staatsbosbeheer in Lauwersoog. ’t Ailand op Lauwersoog geeft een workshop ‘vis fileren’. De lekkere Trek Foodtrucks staan bij ‘Natuurlijk Kollumeroord‘, een groot Foodplein met duurzame en biologische etenswaren en/of streekproducten. Voor het volledige programma en het aanmelden voor vaartochten kijk op www.trekfestival.nl .

Duurzaam schoonmaken
Een schoon Nationaal Park! De vissermanschouw De Raaf, die tijdens TREK als festivalschip fungeert, zet op zondag koers naar het ‘Rif’, waar de achtkoppige bemanning een opruimactie houdt. Zo levert het rijke en smaakvolle programma van TREK behalve onvergetelijke momenten, ook een schone en mooie broedplaats voor de trekvogels op. Ook festivalbezoekers krijgen de kans om deze boottocht mee te maken. Onder bezitters van een festivalticket worden drie tochtjes verloot.


Kaarten zijn online te bestellen via www.trekfestival.nl. In de voorverkoop betalen volwassenen € 12,50 voor een gewone passepartout. Een passepartout PLUS, incl. de openingsact King of the Meadows van Sytze Pruiksma en Theunis Piersma kost € 15,- Aan de kassa kost een passepartout € 15. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang.
Trefwoorden: Lauwersmeer, regiomarketing, festival, food, kunst, natuur, reizen

Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

Plaats een reactie:

Naam:Verplicht
E-mailadres:Verplicht
Bericht:Verplicht
 

Reload Image


 

||| Blogs |||

08/09/20
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief Wat is het nieuwe normaal? Deze vraag heb ik ...
28/07/20
Waarom Pinterest voor bedrijven in toerisme & recreatie zo’n geweldig promotiemiddel is
Veel mensen denken bij Pinterest aan hobbyprojecten. Maar wist je dat 1 miljoen Nederlandse gebruikers op Pinterest zoeken naar inspiratie voor reizen en dagjes uit? Pinterest is dus bij uitstek geschikt voor bedrijven in toerisme & recreatie.
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
14/07/20
Destinatiemarketing in coronatijd
Hoe werk je als DMO aan een toekomstbestendige positionering, ontwikkeling en zichtbaarheid van het toeristische product in je regio? Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe deelt graag haar inzichten.
30/06/20
De serieuze business achter prikbordjes
De serieuze business achter prikbordjes
30/06/20 · · Yvonne van den Nieuwenhuizen | Lees meer
Pinterest wordt in Nederland door bedrijven nauwelijks ingezet. Dat is jammer want je kunt er gratis meer dan 3,5 miljoen consumenten mee bereiken. Hoe? Dat lees je in het blog van Yvonne.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

28/09/20
Ruime meerderheid branche wil reset van toerisme
De Toerisme Top is alweer voorbij. Deze online editie vanuit Arnhem krijgt volgend jaar een vervolg in Winterswijk dat eigenlijk dit jaar gaststad was. Een kort verslag van het plenaire deel.
28/09/20
Drentse Landschap start met Gezond Natuur Wandelen
Op vrijdag 25 september gaf wethouder Broekema van de gemeente Assen bij het Buitentheater bij het D...
28/09/20
Cultuur en erfgoed in provincie Utrecht kan van 7 - 22 oktober overbruggingsregeling aanvragen
De provincie Utrecht heeft de overbruggingsregeling binnen het steunpakket voor de cultuur- en erfgoedsector vastgesteld.
28/09/20
Megaletters voor Rivierenland
Amsterdam mag de letters iAmsterdam dan bij het grof vuil hebben gezet, Rivierenland heeft levensgrote letters BETUWE laten maken. Die werden onthuld op het streekmarketinevent waar RBT Rivierenland haar plannen voor de komende jaren bekend maakte.
28/09/20
Veel minder buitenlandse toeristen (-71%) ook veel minder binnenlandse vakanties (-36%)
Op de Toerisme Top presenteert NBTC haar verwachting voor het inkomend en binnenlands toerisme in Nederland. De cijfers zijn niet bemoedigend. Zeker niet als we naar de plannen voor 2021 en verder kijken,
28/09/20
Brandteam Flevoland gaat aan beter imago werken
Flevoland wil met een eenduidig verhaal de provincie breder en beter in de etalage zetten. Doel is het aantrekken van bewoners, werknemers, bewoners en toeristen. Het initiatief wordt breed gedragen en door een brandteam gefaciliteerd.
25/09/20
Westfries Museum opent rijk ingerichte kunstkammer
De ruimte is ingericht naar het voorbeeld van een 17e-eeuwse ‘kunstkammer’, zoals die destijds in de huizen van de rijke kooplieden te vinden was.
25/09/20
Depot Boijmans drie dagen open
Naast 7.000 bezoekers ook een breed online programma.