Geplaatst op: 20-08-2014
Auteur: Ton Vermeulen

Integrale travelplanner

Integrale travelplanner
Natuurlijk kennen we allemaal de ticketsites van bijvoorbeeld Cheaptickets, Vliegwinkel of Skyscanner. Daar worden vliegtickets van alle luchtvaartmaatschappijen vergeleken. Een handige tool als je op zoek bent naar het goedkoopste ticket naar een bepaalde bestemming. Maar natuurlijk zijn we niet specifiek op zoek naar een vlucht. We willen gewoon de plaats van bestemming bereiken. Soms zo snel mogelijk, soms voor de laagste prijs. Vaak maakt het vervoermiddel ons niet uit.

Dat hebben ze bij het Berlijnse bedrijf GoEuro goed begrepen. Daar vergelijken ze niet alleen de prijzen van vliegtickets maar brengen de hele vervoerketen in beeld. Compleet met prijzen en reistijden. GoEuro is een reiszoekmachine die het mogelijk maakt om lucht-, spoor- en busvervoer in heel Europa te vergelijken. 

Ik nam de proef op de som en plande een reisje van Rotterdam naar Berlijn. Het goedkoopst is de trein met € 78,57. Dan sta je in 6u48 hartje Berlijn. Wil je 43 minuten eerder arriveren dan geef je € 145,85 uit en neem je het vliegtuig. Zowel met de trein als het vliegtuig moet je overstappen. Heb je daar geen zin in dan neem je de nachtbus. Na een reis van 11u45 en de overhandiging van € 86,56 sta je ook in Berlijn. Vast compleet verrot want dik elf uur in een bus..... je moet er maar zin in hebben.

Jammer dat de site nog niet perfect werkt. Van Breda naar Parijs is volgens GoEuro op de door mij gewenste reisdag niet mogelijk met de bus maar bij Eurolines kon ik gewoon boeken. En Madrid is volgens de makers vanuit Nederland onbereikbaar per trein. Maar een kaartje Rotterdam-Madrid was bij de treinreiswinkel zo geboekt.

Toch verdienen de makers een pluim. Ze hebben perfect begrepen dat het mensen niet gaat om met een specifiek vervoermiddel te reizen maar het bereiken van de bestemming het uiteindelijke doel is. De belangrijkste variabelen zijn daarbij prijs en reistijd. Die worden in één oogopslag inzichtelijk gemaakt. Op het tweede scherm zie je de derde belangrijke variabele en dat is gemak. Daar zie je het aantal overstappen. Dat ook reizen met de eigen auto wordt meegenomen in de vergelijking is grappig maar minder functioneel omdat de tol niet wordt meegenomen. 
Trefwoorden: boekingssites, vliegtuig, bus, trein

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
12/04/24
Exclusief voor leden
Ierse succesroute bestaat tien jaar Wild Atlantic Way
Ierlands populaire toeristische route de Wild Atlantic Way is een echt succesverhaal in de toeristische sector. Opvallend, de route viert nu pas zijn tiende verjaardag.
08/04/24
Exclusief voor leden
Graag een portie zon in de meivakantie 2024
Uit data van reisplatform Skyscanner blijkt dat vooral zonnige bestemmingen als Spanje, Italië en Portugal in trek zijn.
05/04/24
Exclusief voor leden
Wereldwijd toeristisch recordjaar voorspeld
De World Travel & Tourism Council (WTTC) voorspelt voor 2024 een recordjaar voor Travel & Tourism. De wereldwijde economische bijdrage van de sector een recordhoogte van 11,1 biljoen dollar zal bereiken.
04/04/24
Technologie en transitie met smart hospitality
Op donderdag 18 april is de dag voor het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024. Het thema is transitie en dan heb je het al snel over technologie. Nicolette Bolté mag die interactieve sessie leiden.
03/04/24
Exclusief voor leden
Dormio start verhuur 76 appartementen in Breskens
Dormio Resorts & Hotels is gestart met de verhuur en het beheer van Breskens Apartments in Breskens, Zeeuws-Vlaanderen. Het complex, ontwikkeld door Cafferelli en Van der Poel, bestaat momenteel uit drie luxe appartementsgebouwen en biedt 76 appartementen en penthouses.