Geplaatst op: 04-11-2013

Feest met Fête de la Nature

Feest met Fête de la Nature

Het weekend van 24 en 25 mei 2014 bruist de natuur in Nederland van de feestelijkheden. Dan is het Fête de la Nature. Vanaf nu kunnen geïnteresseerden hun activiteiten aanmelden of locaties beschikbaar stellen voor de vieringen. Voor recreatie en horeca een mooie kans om aan te sluiten bij Fête en zo het zomerseizoen 2014 feestelijk van start te gaan!


Recreatie, kunst, cultuur, sport en bedrijfsleven

Fête de la Nature is een landelijk initiatief om door heel Nederland feestelijke buitenactiviteiten te organiseren. Niet alleen door groene organisaties, maar juist ook recreatie, kunst, cultuur, sport en bedrijfsleven organiseren deze activiteiten. Het doel is om mensen een mooie ervaring in de natuur bezorgen. Op deze manier komen mensen niet alleen met natuur in contact, maar ook met alle faciliteiten in en om die natuur en met elkaar. Natuur is daarbij een breed begrip: het kan een natuurgebied zijn, maar ook landschap, een boerderij, een park, een groenstrook. De nadruk ligt op buiten.


Fête de la Nature 2014

De komende maanden is de uitnodiging aan allerlei partijen om zich met hun activiteit aan te melden. Dat kan bijvoorbeeld een individueel pannenkoekenhuis zijn dat in het Fête weekend met een tent op de parkeerplaats van een natuurgebied gaat staan met de lekkernijen. Het kan ook groter; een koepel van recreatiebedrijven die een Fête activiteit voorbereid voor alle leden en de mogelijkheid om mee te vieren via de vergaderingen, websites en bladen onder de aandacht van die leden brengt. Ook locaties die zelf geen activiteit kunnen of willen organiseren, maar wel anderen daar de ruimte voor willen geven, zijn van harte welkom om zich aan te melden. Een koor dat optredens verzorgt in uw restaurant? Uw parkeerplaats als startplaats voor de wandeltocht? De afsluitende borrel bij u? Alle ideeën komen bij elkaar op de website. Fête de la Nature zorgt voor landelijke promotie en kan u in contact brengen met mogelijk interessante partners.


Aanmelden op de site

Nationaal Groenfonds is een van de partijen die Fête de la Nature in 2014 ondersteunen. Wilt u meevieren en uw idee of locatie aanmelden? Dat kan via de website www.fetedelanature.nl. Wilt u de mogelijkheden eerst bespreken, dan kunt u contact opnemen met de projectleider van Fête, de heer Ralph Scholtz via info@fetedelanature of 033 253 9724.

Dit artikel over Fête de la Nature in 2014 verscheen in Recreatie & Toerisme oktober 2013.

Trefwoorden: Natuur, fete de la nature, fete weekend, start zomerseizoen, Groenfonds

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

22/01/20
Exclusief voor leden
Leren bij attractiepark tijdens onderwijsstaking
Wie tijdens de landelijke onderwijsstaking op 30 en 31 januari tóch wil leren, kan terecht bij Tove...
21/01/20
Onder water slapen bij walrussen en ijsberen in Pairi Daiza Resort
De Belgische dierentuin Pairi Daiza verdubbelt in maart met 50 nieuwe accommodaties haar overnachtingsaanbod. Bijzonder aan de accommodaties is dat je heel, heel dicht bij de dieren mag slapen.
09/01/20
Exclusief voor leden
Inflatie omhoog, in onze branche stijgen prijzen nog eens bovengemiddeld
Nederland had in 2019 de op één na hoogste inflatie van de Eurozone. In onze branche stegen de prijzen bovengemiddeld.
08/01/20
Exclusief voor leden
Hoe hebben de dagattracties het in 2019 gedaan?
In januari komen veel Nederlandse dagattracties met de resultaten over 2019. In dit artikel, dat continu wordt aangevuld, gaan we u daarvan steeds op de hoogte houden.
06/01/20
Vier awards voor Pairi Daiza
Pairi Daiza en de Pairi Daiza Foundation zijn bij de Giant Panda Global Awards bekroond met vier awards.
03/01/20
Verrassende top 25 van dagjes uit
Een opvallende top 25 met Nederlandse dagattracties die op de website DagjeWeg.nl het meest bezocht zijn.
03/01/20
Records voor Europa-Park
Het Duitse attractiepark Europa-Park heeft in 2019 een recordaantal bezoekers getrokken en investeerde maar liefst 180 miljoen euro.
30/12/19
Plopsa neemt Comics Station over
Het noodlijdende indoor attractiepark Comics Station in Antwerpen is overgenomen door de Plopsa Group.
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk