Geplaatst op: 04-11-2013

Feest met Fête de la Nature

Feest met Fête de la Nature

Het weekend van 24 en 25 mei 2014 bruist de natuur in Nederland van de feestelijkheden. Dan is het Fête de la Nature. Vanaf nu kunnen geïnteresseerden hun activiteiten aanmelden of locaties beschikbaar stellen voor de vieringen. Voor recreatie en horeca een mooie kans om aan te sluiten bij Fête en zo het zomerseizoen 2014 feestelijk van start te gaan!


Recreatie, kunst, cultuur, sport en bedrijfsleven

Fête de la Nature is een landelijk initiatief om door heel Nederland feestelijke buitenactiviteiten te organiseren. Niet alleen door groene organisaties, maar juist ook recreatie, kunst, cultuur, sport en bedrijfsleven organiseren deze activiteiten. Het doel is om mensen een mooie ervaring in de natuur bezorgen. Op deze manier komen mensen niet alleen met natuur in contact, maar ook met alle faciliteiten in en om die natuur en met elkaar. Natuur is daarbij een breed begrip: het kan een natuurgebied zijn, maar ook landschap, een boerderij, een park, een groenstrook. De nadruk ligt op buiten.


Fête de la Nature 2014

De komende maanden is de uitnodiging aan allerlei partijen om zich met hun activiteit aan te melden. Dat kan bijvoorbeeld een individueel pannenkoekenhuis zijn dat in het Fête weekend met een tent op de parkeerplaats van een natuurgebied gaat staan met de lekkernijen. Het kan ook groter; een koepel van recreatiebedrijven die een Fête activiteit voorbereid voor alle leden en de mogelijkheid om mee te vieren via de vergaderingen, websites en bladen onder de aandacht van die leden brengt. Ook locaties die zelf geen activiteit kunnen of willen organiseren, maar wel anderen daar de ruimte voor willen geven, zijn van harte welkom om zich aan te melden. Een koor dat optredens verzorgt in uw restaurant? Uw parkeerplaats als startplaats voor de wandeltocht? De afsluitende borrel bij u? Alle ideeën komen bij elkaar op de website. Fête de la Nature zorgt voor landelijke promotie en kan u in contact brengen met mogelijk interessante partners.


Aanmelden op de site

Nationaal Groenfonds is een van de partijen die Fête de la Nature in 2014 ondersteunen. Wilt u meevieren en uw idee of locatie aanmelden? Dat kan via de website www.fetedelanature.nl. Wilt u de mogelijkheden eerst bespreken, dan kunt u contact opnemen met de projectleider van Fête, de heer Ralph Scholtz via info@fetedelanature of 033 253 9724.

Dit artikel over Fête de la Nature in 2014 verscheen in Recreatie & Toerisme oktober 2013.

Trefwoorden: Natuur, fete de la nature, fete weekend, start zomerseizoen, Groenfonds

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

24/07/20
Verkiezing Leukste uitje van Nederland 2021 van start
De ANWB is weer gestart met de verkiezing van het Leukste uitje van Nederland 2021.
20/07/20
Exclusief voor leden
2019: Minder bezoek aan grote Europese attractieparken
Het bezoek aan grote Europese attractieparken is in 2019 gedaald. Wereldwijd groeide het bezoek. Dat blijkt uit het Global Attractions Attendance Report van AECOM en TEA.
15/07/20
Apenheul opent nieuwe speeltuin met gorillahoofd van zes meter
Apenheul heeft een nieuwe speeltuin geopend. De speeltuin is bijzonder gezien de unieke locatie middenin een heuvelachtig bos en natuurlijk door het enorme gorillahoofd waarin gespeeld kan worden.
13/07/20
Miljoenenverlies voor Blijdorp, dierentuin start actie
De coronacrisis hakt er bij Diergaarde Blijdorp flink in. De stichting kijkt aan tegen een miljoenenverlies en roept iedereen op de dierentuin financieel te steunen.
11/07/20
Levensgrote KLM DC-3 is Madurodam’s nieuwste attractie
Madurodam heeft een nieuwe attractie waar de luchtvaart en de Nederlandse ondernemersgeest centraal staat. Na een bouwtraject van ruim 1,5 jaar opende de cabin crew vanochtend voor het eerst voor bezoekers de deur in van de levensgrote zilvergrijze KLM DC-3.
08/07/20
Prijzen in de branche lopen op, niet zo sterk als vorig jaar
De prijzen voor consumentengoederen en -diensten lopen langzaam weer op. Ook in onze branche lopen de prijzen weer op.
07/07/20
Kamperen op Archeon met uniek driedaags arrangement
Museumpark Archeon heeft voor het eerst een eigen camping. Het park heeft hiervoor de samenwerking gezicht met Outstanding die normaal gesproken tenten levert voor festivals en evenementen. De camping is alleen te boeken met een driedaags arrangement in de maanden juli en augustus.
01/07/20
Richtlijnen voor toegankelijke dagjes uit in de 1,5 meter samenleving
Staatssecretaris Mona Keijzer heeft gisteren de richtlijnen voor toegankelijke dagjes uit in de 1,5 m samenleving in ontvangst genomen.