Geplaatst op: 30-07-2013

Nieuwe standaard betaald parkeren in buitengebied RGV

Nieuwe standaard betaald parkeren in buitengebied RGV
Wachtrijen bij aankomst zijn straks verleden tijd.

Sinds 1999 is op de RGV recreatiegebieden een betaald parkeersysteem aanwezig. De toepassing van een dergelijk systeem is een succes, maar het parkeersysteem dat inmiddels 14 jaar oud is, voldoet op een aantal punten niet meer.


Het huidige systeem zorgt op drukke dagen voor lange rijen voor de slagboom. Het parkeersysteem werkt nu door vooraf te betalen. Dit zorgt soms voor opstoppingen. Uit ervaring weten we dat bezoekers op mooie stranddagen tegelijkertijd aankomen. Het uitrijden gaat geleidelijker waardoor er geen sprake van opstoppingen is. RGV heeft daarom gekozen voor een nieuw parkeersysteem met achteraf betalen. Onlangs is dit systeem op Strand Horst-Zuid geïntroduceerd. Het systeem met achteraf betaald parkeren is sinds 2009 operationeel op recreatiegebied Zeumeren en werkt daar erg goed. Het nieuwe systeem op Strand Horst-Zuid is ten opzichte van het systeem op Zeumeren ‘gefinetuned’.


Werking nieuw systeem

Bij het nieuwe systeem moet een uitrijkaart gekocht worden bij de betaalautomaat of bij één van de ondernemers op het recreatiegebied. De uitrijkaart wordt ingevoerd in de uitrijzuil om de slagboom te openen. Bij het nieuwe systeem kan uitsluitend worden uitgereden met een uitrijkaart of door middel van het scannen van de RGV parkeerpas bij de uitrijzuil.


Nieuw systeem praktisch en onderhoudsvriendelijk

Uitgangspunt bij de ontwikkeling van het nieuwe parkeersysteem is robuustheid en eenvoud in gebruik en onderhoud. Het systeem moet door eigen medewerkers van RGV te onderhouden zijn. Het nieuwe systeem dat onlangs op Strand Horst-Zuid is geïntroduceerd voldoet aan al deze criteria en zet daarmee een nieuwe standaard in betaald parkeren in het buitengebied.

Ook voor de ondernemers ‘achter de slagboom’, bijvoorbeeld een waterskibaan of shortgolfbaan, is het nieuwe systeem praktisch en werkt het drempelverlagend. Zij kunnen bij RGV een x-aantal uitrijkaarten inkopen om vervolgens te verkopen aan hun bezoekers of dit in de prijs van een arrangement op te nemen.
Trefwoorden: parkeren, parkeersysteem, RGV

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

26/02/21
Bordjes weg, bordjes terug, beroering in fietsland
Heel wat beroering deze week bij de langeafstandfietsers. Routenetwerk Twente had een deel van de bewegwijzering van de LF-14 Saksenroute verwijderd. De toeristische belangenbehartigers compleet in de gordijnen omdat de route die door drie provincies loopt, onbruikbaar was geworden. Inmiddels worden de bordjes weer teruggeplaatst maar het onderliggende conflict is daarmee nog niet uit de wereld.
26/02/21
Europese reissector doet voorstellen om reizen weer op te starten
Vandaag hebben 60 Europese reis- en toerismeorganisaties, waarin ook de Nederlandse reisbrancheorgan...
26/02/21
Hoe hebben de Nederlandse logiesaccommodaties in 2020 gepresteerd?
Nederlandse logiesaccommodaties hebben vorig jaar 30% minder overnachtingen van gasten geregistreerd, het aantal gasten daalde met 40% harder omdat Nederlandse gasten langer bleven. Voor groepsaccommodaties en hotels was 2020 een extreem slecht jaar. Kampeer- en huisjesterreinen deden het met minnen nog relatief goed
25/02/21
VisitBrabant organiseert websessie met tips en tools voor komend seizoen
Op donderdag 11 maart organiseert VisitBrabant de websessie T-Tijd | Tijd voor Toerisme. In deze gratis websessie krijgen Brabantse vrijetijdsondernemers allerlei praktische tips en tools aangereikt waarmee zij direct aan de slag kunnen ter voorbereiding op het toeristische seizoen dat voor de deur staat.
24/02/21
The Rolling Stones – Unzipped kan nog tot 18 april in Nederland zijn
Het Groninger Museum verlengt The Rolling Stones – Unzipped tot en met 18 april 2021. De verlenging is een uiterste poging van het museum om de tentoonstelling zo lang mogelijk open te houden en zoveel mogelijk bezoekers toe te kunnen laten. Hierna is geen verlenging meer mogelijk omdat de expositie vanaf juni te zien is in het Franse Marseille.
24/02/21
Verhoging steun vaste lasten (TVL) lichtpuntje voor horeca
Ondernemers krijgen in het eerste en tweede kwartaal van 2021 een hogere maximale tegemoetkoming voor de vaste lasten (TVL). Ook verhoogt het kabinet in het eerste kwartaal de maximale voorraadsubsidie voor de gesloten detailhandel van 200.000 euro naar 300.000 euro. Het kabinet trekt voor deze verruiming 375 miljoen euro uit. Dat schrijven minister Van ’t Wout en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag aan de Tweede Kamer.
24/02/21
Sifra Mooren start campingplatform
Waar campingverblijf bij Nederlanders al erg bekend is, gaat de interesse in luxe kampeeraccommodaties (glamping) met eigen faciliteiten omhoog. Een trend die door de specalisten van Groepen.nl is opgepakt.
24/02/21
7 miljoen euro subsidie voor bereikbaar houden jachthavens IJsselmeer
Vaargeulen in het IJsselmeergebied slibben makkelijk dicht. Om geulen en jachthavens bereikbaar te houden, biedt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland subsidie voor de baggerwerkzaamheden. Dat is nodig, het gaat om 242 jachthavens in deze regio.