Geplaatst op: 30-07-2013

Nieuwe standaard betaald parkeren in buitengebied RGV

Nieuwe standaard betaald parkeren in buitengebied RGV
Wachtrijen bij aankomst zijn straks verleden tijd.

Sinds 1999 is op de RGV recreatiegebieden een betaald parkeersysteem aanwezig. De toepassing van een dergelijk systeem is een succes, maar het parkeersysteem dat inmiddels 14 jaar oud is, voldoet op een aantal punten niet meer.


Het huidige systeem zorgt op drukke dagen voor lange rijen voor de slagboom. Het parkeersysteem werkt nu door vooraf te betalen. Dit zorgt soms voor opstoppingen. Uit ervaring weten we dat bezoekers op mooie stranddagen tegelijkertijd aankomen. Het uitrijden gaat geleidelijker waardoor er geen sprake van opstoppingen is. RGV heeft daarom gekozen voor een nieuw parkeersysteem met achteraf betalen. Onlangs is dit systeem op Strand Horst-Zuid geïntroduceerd. Het systeem met achteraf betaald parkeren is sinds 2009 operationeel op recreatiegebied Zeumeren en werkt daar erg goed. Het nieuwe systeem op Strand Horst-Zuid is ten opzichte van het systeem op Zeumeren ‘gefinetuned’.


Werking nieuw systeem

Bij het nieuwe systeem moet een uitrijkaart gekocht worden bij de betaalautomaat of bij één van de ondernemers op het recreatiegebied. De uitrijkaart wordt ingevoerd in de uitrijzuil om de slagboom te openen. Bij het nieuwe systeem kan uitsluitend worden uitgereden met een uitrijkaart of door middel van het scannen van de RGV parkeerpas bij de uitrijzuil.


Nieuw systeem praktisch en onderhoudsvriendelijk

Uitgangspunt bij de ontwikkeling van het nieuwe parkeersysteem is robuustheid en eenvoud in gebruik en onderhoud. Het systeem moet door eigen medewerkers van RGV te onderhouden zijn. Het nieuwe systeem dat onlangs op Strand Horst-Zuid is geïntroduceerd voldoet aan al deze criteria en zet daarmee een nieuwe standaard in betaald parkeren in het buitengebied.

Ook voor de ondernemers ‘achter de slagboom’, bijvoorbeeld een waterskibaan of shortgolfbaan, is het nieuwe systeem praktisch en werkt het drempelverlagend. Zij kunnen bij RGV een x-aantal uitrijkaarten inkopen om vervolgens te verkopen aan hun bezoekers of dit in de prijs van een arrangement op te nemen.
Trefwoorden: parkeren, parkeersysteem, RGV

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

21/02/20
Exclusief voor leden
Toerisme levert Vlaanderen meer dan 7 miljard euro op
Toerisme draagt meer dan 7 miljard euro bij aan de Vlaamse economie en is de afgelopen twee jaar met 260 miljoen euro gegroeid.
21/02/20
Green Key voor alle Europese Center Parcs parken
Alle parken van Center Parcs in Europa zijn Green Key gecertificeerd. Wat heeft Center Parcs bereikt?
21/02/20
Exclusief voor leden
Fors omzetverlies luchtvaart voor Coronavirus
De uitbraak van het Cornavirus in China heeft AITA genoopt haar prognose voor de groei van de luchtvaart bij te stellen. Vooral in de regio gaat de omzet van de luchtvaartmaatschappijen scherp omlaag.
21/02/20
Exclusief voor leden
Stedelijk Museum Schiedam voorgedragen voor één miljoen euro subsidie
Het Stedelijk Museum Schiedam wordt vanuit de provincie Zuid-Holland voorgedragen aan het rijk om in...
21/02/20
Immaterieel Erfgoed als toeristische bestemming
Wat zijn de kansen en uitdagingen bij immaterieel erfgoedtoerisme? Dat wordt bekeken tijdens het con...
20/02/20
Stemming en koopbereidheid Nederlandse consument stabiel
De stemming onder Nederlandse consumenten verandert volgens het CBS nauwelijks.
20/02/20
Gelderland heeft forse groene ambities
Gelderland heeft met de Rijksoverheid afgesproken om 10.500 hectare nieuwe natuur aan te leggen voor...
20/02/20
Landgoed Hizzard voor de tweede keer Camperlocatie van het jaar
Landgoed Hizzard in Friesland is door camperaars gekozen tot Camperlocatie van het jaar 2020.