Geplaatst op: 30-07-2013

Nieuwe standaard betaald parkeren in buitengebied RGV

Nieuwe standaard betaald parkeren in buitengebied RGV
Wachtrijen bij aankomst zijn straks verleden tijd.

Sinds 1999 is op de RGV recreatiegebieden een betaald parkeersysteem aanwezig. De toepassing van een dergelijk systeem is een succes, maar het parkeersysteem dat inmiddels 14 jaar oud is, voldoet op een aantal punten niet meer.


Het huidige systeem zorgt op drukke dagen voor lange rijen voor de slagboom. Het parkeersysteem werkt nu door vooraf te betalen. Dit zorgt soms voor opstoppingen. Uit ervaring weten we dat bezoekers op mooie stranddagen tegelijkertijd aankomen. Het uitrijden gaat geleidelijker waardoor er geen sprake van opstoppingen is. RGV heeft daarom gekozen voor een nieuw parkeersysteem met achteraf betalen. Onlangs is dit systeem op Strand Horst-Zuid geïntroduceerd. Het systeem met achteraf betaald parkeren is sinds 2009 operationeel op recreatiegebied Zeumeren en werkt daar erg goed. Het nieuwe systeem op Strand Horst-Zuid is ten opzichte van het systeem op Zeumeren ‘gefinetuned’.


Werking nieuw systeem

Bij het nieuwe systeem moet een uitrijkaart gekocht worden bij de betaalautomaat of bij één van de ondernemers op het recreatiegebied. De uitrijkaart wordt ingevoerd in de uitrijzuil om de slagboom te openen. Bij het nieuwe systeem kan uitsluitend worden uitgereden met een uitrijkaart of door middel van het scannen van de RGV parkeerpas bij de uitrijzuil.


Nieuw systeem praktisch en onderhoudsvriendelijk

Uitgangspunt bij de ontwikkeling van het nieuwe parkeersysteem is robuustheid en eenvoud in gebruik en onderhoud. Het systeem moet door eigen medewerkers van RGV te onderhouden zijn. Het nieuwe systeem dat onlangs op Strand Horst-Zuid is geïntroduceerd voldoet aan al deze criteria en zet daarmee een nieuwe standaard in betaald parkeren in het buitengebied.

Ook voor de ondernemers ‘achter de slagboom’, bijvoorbeeld een waterskibaan of shortgolfbaan, is het nieuwe systeem praktisch en werkt het drempelverlagend. Zij kunnen bij RGV een x-aantal uitrijkaarten inkopen om vervolgens te verkopen aan hun bezoekers of dit in de prijs van een arrangement op te nemen.
Trefwoorden: parkeren, parkeersysteem, RGV

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

17/09/19
ANWB reorganiseert reisbedrijf
De ANWB gaat haar reisbedrijven reorganiseren en samenbrengen onder één ANWB Reizen-organisatie. Van alle merken blijven alleen Camperspecialist Travelhome en SNP Natuurreizen in de markt.
17/09/19
Droomparken en Ticketsplus lanceren Droomuitjes.nl
In samenwerking met Ticketsplus lanceert Droomparken een nieuwe website genaamd: www.droomuitjes.nl. Via deze portaal biedt zij haar gasten ontdekmomenten rondom de veertien Droomparken verspreid over Nederland.
17/09/19
Eerste marketingvakdag voor Nederlandse dag- en verblijfsrecreatie
Op donderdag 3 oktober organiseert PleisureWorld NRIT de eerste marketingvakdag voor de Nederlandse dag- en verblijfsrecreatie: Marketing D-Day.
17/09/19
Exclusief voor leden
Calculator voor stikstof bijgesteld
De vergunningverlening voor projecten die door de stikstofuitspraak tijdelijk stil liggen, komt in e...
17/09/19
Palau aangesloten bij UNWTO
Palau, de eilandenrepubliek met meer dan 240 eilanden en ongeveer 21.000 inwoners is volwaardig lid ...
16/09/19
Het maken van keuzes helpt in winst uit marketing
Afgelopen week werd marketeer Mariska Snoek van Vakantiepark Het Stoetenslagh toegevoegd aan de spre...
16/09/19
Wandelroute naar reddingsactie Dobbepaarden compleet
Afgelopen zomer werd midden in de Ozingadobbe bij het Friese Marrum het fotokunstwerk door visual ar...
16/09/19
Texelse Hoge Berg icoonlandschap
Tijdens Open Monumentendag afgelopen 14 september is de Texelse Hoge Berg uitgeroepen tot Icoonlands...
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk