09-03-2021: Online Kennissessie De toekomst van het Vakantiepark

Online Kennissessie De toekomst van het Vakantiepark

Op dinsdag 9 maart organiseren HISWA-RECRON, NRIT en Hogeschool Saxion de online Kennissessie ‘De toekomst van het vakantiepark’. Een kernachtige en inspirerende lunchbijeenkomst die we live streamen vanaf RCN Het Grote Bos.

Speciaal voor ondernemers en managers van vakantieparken, beleidsmakers, adviseurs en onderwijs. Aan deelname zijn geen kosten verbonden; deze bijeenkomst word je aangeboden door HISWA-RECRON, NRIT en Saxion.

Vier thema’s

Directe aanleiding is het verschijnen van het boek ‘Het Vakantiepark in Nederland’. Rond de thema’s ruimte voor recreatie, de kracht van de regio, het familiebedrijf van de toekomst en de gast in 2030 schetsen we concrete perspectieven voor het vakantiepark.

Nu aanmelden

Sprekers

De bijeenkomst is op 9 maart 2021 van 12:30 tot 13:45. Het perfecte moment om zowel de inwendige als de geestelijke mens te versterken!

Sprekers zijn onder andere Hans de Vries (Bureau voor Vernieuwing), Michiel Flooren (Saxion), Jan Lowin IJzerman (Projectleider Kwaliteitsteam VVP), Albertha Wielsma (Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven) en Kees van der Most (Trends & Tourism). In kernachtige presentaties zullen ze je verrassen en inspireren.

Vier jonge en trotse ondernemers laten op hun bedrijf zien hoe ze inspelen op de uitdagingen van de toekomst. Deskundige moderator is Arthur van Disseldorp van HISWA-RECRON.

Programma

12:30

Uitreiking 1e exemplaar van het boek ‘Het Vakantiepark in Nederland’ aan Riné van Dingstee (RCN)

12:35

Het boek ‘Het Vakantiepark in Nederland’ in vogelvlucht

12:40

Presentatie ‘Ruimte voor het vakantiepark’, Hans de Vries (Bureau voor Vernieuwing)

12:50

Op bezoek bij Luke Slager (Molecaten)

12:55

Presentatie ‘De kracht van de regio, Michiel Flooren (Saxion) & Jan Lowin IJzerman (Projectleider Kwaliteitsteam VVP)

13:05

Op bezoek bij Hans van Leeuwen (Puur Exloo)

13:10

Presentatie ‘Het familiebedrijf van de toekomst’ Albertha Wielsma (Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven)

13:20

Op bezoek bij Luuk Jansen (Camping Roland)

13:25

Presentatie ‘De gast van de toekomst, Kees van der Most (Trends & Tourism)

13:35

Op bezoek bij Karin Veldhuizen (Watersportcamping Heeg)

13:40

Het vakantiepark van de toekomst in de VS door Hans Louwers (KCI)

Deelnemen?

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Je moet je wel inschrijven zodat we je op tijd de deelnamelink kunnen sturen.

Nu aanmelden

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

05/03/21
Vakantiepark De Eikensingel is de beste
Vakantiepark De Eikensingel in het Gelderse Uddel is uitgeroepen tot ‘Beste vakantiepark van Nederland’. Droomparken werd uitgeroepen tot ‘Beste keten van Nederland’.
05/03/21
Amsterdamse Bos: asfalt eruit bomen erin
Voor Amsterdammers is het Amsterdamse Bos een belangrijk recreatiegebied. De gemeente maakt het bos ...
05/03/21
Kleurrijk initiatief: bloemenlint van Mook tot Maastricht
Natuurorganisatie IKL neemt een kleurrijk initiatief. Er komt een lint van bloemen van Maastricht tot Mook. Een bloemrijke oase boordevol voedsel voor bijen, hommels, vlinders en andere insecten, en een beschutte leefplek voor allerlei dieren.
04/03/21
Exclusief voor leden
Regionale overheden bekijken kansen voor samenwerking met bruine vloot
Overheden en schippers van de bruine vloot verstevigen de samenwerking. Dat is de belangrijkste constatering uit het symposium “Toekomst van de Bruine Vloot”. Onderzocht wordt hoe het varend erfgoed een rol kan spelen in het verwezenlijken van maatschappelijke ambities zoals waardevol cultuurtoerisme, er is geld ingezameld voor onderzoek naar alternatieve financieringsmogelijkheden en er werd, en passant, een initiatief gelanceerd om de vloot op de UNESCO werelderfgoedlijst te krijgen.
04/03/21
TUI introduceert nieuw label: Fair Travel
TUI introduceert onder het label Fair Travel pakketreizen die een positieve impact hebben op de lokale bevolking en bijdragen aan de verduurzaming van de mobiliteit.
04/03/21
Proefvakanties naar het buitenland en terrassen open
Nu de vaccinaties op stoom raken, komen ook de wensen om versoepelingen weer in grote kracht terug. Zeker vanuit getroffen sectoren. Horecaondernemers voeren actie om in iedere geval de terrassen weer te openen en daar vinden ze een gewillig oor bij de meerderheid van de Nederlanders. En goed voorbeeld doet volgen want ook de reisbranche wil net als de evenementenbranche fieldlabs organiseren voor vakanties naar het buitenland.
03/03/21
Te veel plannen voor camperplaatsen in Limburg
Het aantal camperplaatsen in de provincie Limburg kan de komende jaren nog bescheiden groeien. Daarmee kan de groeiende populariteit van campers goed worden opgevangen. Om Limburg als camperprovincie op de kaart te zetten moeten de Limburgse DMO’s aan de slag. Ook ondernemers moeten werken aan kwaliteitsverbetering en prijsdifferentiatie.
03/03/21
Wonen op een vakantiepark met huurtoeslag
Een bijzondere situatie: tijdelijke bewoners van recreatieparken kunnen huurtoeslag aanvragen. Tenminste, wanneer door de gemeente tijdelijke bewoning wordt toegestaan of gedoogd. Dat meldt Vitale Vakantieparken in haar nieuwsbrief.