Geplaatst op: 06-06-2024
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Karin Bloemen & Cor Bakker op grote hoogte

Exclusief concert op het dak van het Academiehuis met Karin Bloemen en Cor Bakker

Karin Bloemen & Cor Bakker op grote hoogte

Panorama Hanze sluit af met een unieke muzikale ervaring tijdens een concert op het Panoramadak van Academiehuis Grote Kerk in Zwolle: een adembenemend uitzicht tijdens een concert met Nederlandse diva Karin Bloemen en pianovirtuoos Cor Bakker.


"Wat begon als een ludiek idee om een concertvleugel het dak op te krijgen, is inmiddels uitgegroeid tot inmiddels een eerste uitverkocht concert.” aldus Coby Zandbergen, directeur van het Academiehuis. "Om dit idee mogelijk te maken, moesten we alleen wel partners vinden om mee te werken, het is nogal een exercitie.” Al snel sloot Oostendorp Muziek aan als medeorganisator, stelde een concertvleugel beschikbaar en wisten Bakker en Bloemen te strikken voor een bijzonder programma. Van der Tol B.V. raakte ook snel enthousiast en stelde een hijskraan beschikbaar om de vleugel daadwerkelijk het dak op te tillen. "Met deze randvoorwaarden veranderde het ludieke idee al snel in een echt evenement.”


Hoogste openluchtconcert voor Bloemen & Bakker

Op 35 meter hoogte, tegen de adembenemende achtergrond van de stad Zwolle en onder toeziend oog van het beeld van de aartsengel Michaël, zullen Karin Bloemen en Cor Bakker het publiek betoveren. Met haar krachtige stem en indrukwekkende podiumprésence zorgt Karin Bloemen samen met de meesterlijke pianoklanken van Cor Bakker voor een avond vol muzikale hoogtepunten. Letterlijk.


De laatste kaarten

De eerste kaarten zijn in de voorverkoop gegaan bij alle nieuwsbrieflezers van het Academiehuis en Oostendorp Muziek en heeft geresulteerd in een uitverkocht eerste concert. Vanwege dit succes is besloten eerder op de avond, om 18:30 uur een extra concert te organiseren. Zandbergen; "Natuurlijk blijft de beschikbaarheid zeer beperkt, omdat er maar een beperkt aantal mensen op het dak kan.”


Het Panoramadak

Het Panoramadak is onderdeel van Panorama Hanze, een meeslepende ervaring die je meeneemt op een historische ontdekkingstocht door Zwolle. Deze ervaring brengt het roemrijke verleden van de Hanze tot leven met een moderne twist. Bezoekers stappen aan boord van een kogge, vergezeld door figuren uit het verleden, en reizen door de geschiedenis van de machtige Hanze. Het avontuur leidt door het Academiehuis, omhoog langs de voormalige toren, en eindigt op het dak van de Grote Kerk, waar je een spectaculair uitzicht hebt naast de beschermengel Michaël, hoog boven Zwolle.

Link: https://www.academiehuis.nl/evenementen/het-dak-op
Trefwoorden: Hanze, openluchtconcert

CELTH
 
||| Nieuws |||

19/07/24
Subsidie voor beter publieksbereik archeologie
De provincie Zuid-Holland wil dat archeologie meer publiek bereikt. De nu ingestelde subsidieregeling Publieksbereik Archeologie is bedoeld om het draagvlak voor archeologie onder de inwoners en bezoekers van de provincie te verbreden.
15/07/24
Brabant Start Bevrijdingsjaar met Theatervoorstelling ‘Achter de Horizon’
Op 13 september begint Brabant het Bevrijdingsjaar met de theatervoorstelling ‘Achter de Horizon’ op de historische Vlagheide bij Eerde, waar in 1944 Amerikaanse parachutisten landden. Deze symbolische locatie vormt de achtergrond voor de voorstelling, die deel uitmaakt van het programma ‘Brabant Herinnert’, ter ere van 80 jaar vrijheid.
05/07/24
Koninklijk rijtuig naar Spoorwegmuseum
Tijdens het staatsbezoek van de koninklijke familie aan België in 2023 werd bekend dat het koninklijke rijtuig SR10 met pensioen ging. Komende vrijdag 12 juli wordt het rijtuig door Wouter Koolmees, president-directeur van NS, officieel overgedragen aan het Spoorwegmuseum.
01/07/24
Exclusief voor leden
165 schepen maken erfgoedtour - 15 etappeplaatsen
De Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) bestaat dit jaar een halve eeuw. Op 6 juli begint vanuit Middelburg een spectaculaire erfgoedtour door het hele land met circa 165 historische schepen.
01/07/24
95 jaar museumgeschiedenis met sluiting Beeld & Geluid Den Haag
Na een feestelijke slotmiddag en de onthulling van een bijzondere plaquette ter ere van de rijke ges...
28/06/24
Exclusief voor leden
Jeugd mag gratis naar Van Gogh Village Museum
Jongeren tot en met 17 jaar mogen gratis naar het Van Gogh Village Museum in Nuenen. Dat is mogelijk dankzij steun van ASML die eerder Vincents Lichtlab in het museum sponsorde.
28/06/24
Exclusief voor leden
Topjaar voor Nederlandse dagattracties
In 2023 beleefden de meeste Nederlandse dagattracties een topjaar. Met een sterke groei ten opzichte van 2022 wisten de dagattracties uit de Top-50 voor het eerst het recordjaar 2019 weer te evenaren.
27/06/24
Exclusief voor leden
Hooikade Delft weer plek om van 'Zicht op Delft' te genieten
Aan de Hooikade in Delft schilderde de Delftse meesterschilder Johannes Vermeer zijn ‘Zicht op Delft’, het bekendste Hollandse stadsgezicht van de 17e eeuw. Met een reproductie aan de waterkant, een informatiepaneel, een innovatieve kijker en verhalenbanken brengen Delft Marketing en het Vermeer Centrum Delft de beroemde Delftenaar terug aan de Hooikade.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.