Geplaatst op: 30-04-2024
Auteur: Redactie
NRIT

EuroParcs wijzigt koers

EuroParcs wijzigt koers

EuroParcs kondigt met Horizon 2028 een strategische koerswijziging aan. Het bedrijf verlegt de focus van de ontwikkeling en verkoop van vakantiewoningen en kavels naar de verbetering en verbreding van het toerismeaanbod van de bestaande vakantieparken. Die wijziging wordt ingegeven door een inzakkende mark. Nieuw is dat mensen ook een vakantiewoning kunnen leasen.

De ontwikkelingstak van EuroParcs heeft jaren van aanzienlijke groei gekend. Die groei is verder aangewakkerd tijdens corona, met een grotere vraag naar vakantiekoopwoningen. Na de pandemie is door externe factoren, bijvoorbeeld inflatie en de invoering van nieuwe belastingregels, de aantrekkelijkheid van vastgoed als belegging afgenomen.

Wouter Vos, CEO van EuroParcs Group: "Met de uitvoering van Horizon 2028 zal EuroParcs succesvol blijven, nu en op de lange termijn. De koersverandering biedt nieuwe kansen voor ons bedrijf, waarbij wij samen met medewerkers en relaties verder zullen groeien. Wij worden een toeristisch bedrijf dat investeert in de verbetering en uitbreiding van bestaande parken. Dat is waar wij de grootste groei en mogelijkheden voor een hogere exploitatiegraad zien.”

Leasen van vakantiewoningen

Begin 2028 wil EuroParcs niet meer afhankelijk zijn van de verkoop van vastgoed. Dan ligt de focus van het bedrijf op vakantieverhuur en wil het op dat gebied een succesvolle speler zijn in Nederland en Europa. Het bestaande aanbod op parken wordt bovendien verbreed door een aanvullend, betaalbaar assortiment aan te bieden. Voorbeelden hiervan zijn een modern campingaanbod, en leasemogelijkheden voor vakantiewoningen.

Meer decentrale organisatie

De koersverandering brengt ook een nieuwe, efficiëntere manier van werken met zich mee. De structuur van EuroParcs zal decentraliseren, met nog meer aandacht voor de verbinding met gasten en eigenaren van vakantiewoningen. Belangrijke beslissingen en het contact met gasten en eigenaren van vakantiewoningen komen op parkniveau te liggen, zodat EuroParcs sneller en beter op wensen kan inspelen. Het hoofdkantoor in Amersfoort verzorgt een dienstverlenende functie ter ondersteuning van de parken.

Meer transparantie in kosten

EuroParcs verbetert tevens de samenwerking met vakantiewoningeigenaren. Samen met hen wordt ingezet op meer flexibiliteit en transparantie op het gebied van kosten en hogere inkomsten uit verhuur en exploitatie.  Afspraken en contracten worden versimpeld; er ontstaat meer duidelijkheid en controle over zaken als servicekosten, kwaliteit van diensten en beheerverantwoordelijkheden. De verwachte hogere exploitatiegraad in de parken zal de eigenaren die hun woning verhuren, mede ten goede komen.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, bungalowparken, campings, kampeerterreinen, ketens

CELTH
 


||| Nieuws |||

11/06/24
Exclusief voor leden
Amsterdam aantrekkelijk voor hotelinvesteringen maar Utrecht maakt inhaalslag
Amsterdam is in 2024 de meest aantrekkelijke stad voor hotelinvesteringen. Dit blijkt uit de Dutch Hotel City Index, die tijdens de PROVADA 2024 wordt gepresenteerd door Horwath HTL en ABN AMRO. Amsterdam blijft op plaats één maar let op Utrecht en Rotterdam.
10/06/24
Exclusief voor leden
Eerste energy hub geplaatst
Tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 bleek dat bij ondernemers grote zorgen zijn over de krapte op het elektriciteitsnet. Het kan plannen voor extra faciliteiten naar gasten in de weg zitten. In Tholen is vandaag een extra energy hub geplaatst om het net te ontlasten.
06/06/24
Camperaars mijden hete vakantielanden
Nederlandse camperaars gaan de hitte in vakantielanden vermijden. Ze kiezen daarom in de toekomst voor andere landen en vinden dat campings te weinig doen.
04/06/24
Exclusief voor leden
Lichte groei Vlaanderen komend decennium met 5% meer inwoners
Begin 2023 telde het Vlaamse Gewest iets meer dan 6,77 miljoen inwoners. Dat zijn er afgerond 393.000 meer dan in 2013.
04/06/24
Omzet horeca groeit fors in 1e kwartaal
In het eerste kwartaal van 2024 groeide de omzet in de Nederlandse horeca met maar liefst 8,1%. De groei was even sterk in zowel de logiesverstrekking als in eet- en drinkgelegenheden.
03/06/24
Hoog water in de Waal zorgt voor ontruiming campings
Een deel van het water dat in Duitsland voor overlast en calamiteiten leidt, stroomt via de Rijn naar ons toe. Een piek van ruim 13,20m +NAP wordt bij Lobith verwacht in de nacht van donderdag op vrijdag. Enkele campings worden ontruimd.
03/06/24
ANWB verbetert zoek- en boekingsplatform voor campings
Een brede coalitie vanuit sport, media, boeken, cultuur en horeca is tegen de aangekondigde btw-verhoging van 9 naar 21% van het nieuwe kabinet. "Het is een extra belasting op de kostbare vrije tijd."
01/06/24
Exclusief voor leden
Podcast groeit door naar Leisuretalk.nl
De podcast over toerisme, recreatie en vrije tijd, gehost door Richard Otten en Merlijn Pietersma gaat vanaf 1 juni 2024 verder onder een nieuwe naam: Leisuretalk.nl.

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...