Geplaatst op: 13-12-2023
Auteur: Redactie
NRIT

Impact maken met Bureau Ruimte voor Vrije Tijd

Impact maken met Bureau Ruimte voor Vrije Tijd

Door de toenemende  vraag naar beleidsvisies en onderzoeken over recreatie en toerisme  is Bureau Ruimte voor Vrije Tijd op zoek naar een projectleider vrijetijdseconomie.

"Het mooie voor de nieuwe projectleider is dat je een breed aantal projecten mag oppakken. Of het nu om de vitaliteit van vakantieparken gaat, het begeleiden van processen om tot een beleidsvisie te komen of een draagkrachtonderzoek onder inwoners, je kunt er bij ons mee aan de slag,” meldt senior adviseur en partner van het bureau Tinco Lycklama.

De brede vrijetijdseconomie

Die nieuwe projectleider moet wel houden van de breedte in het vakgebied. Afgelopen zomer werd het Goois Natuurreservaat geholpen met een nieuwe visie. Compleet onderbouwd hoe recreanten de fietspaden beleven en waarderen. Lycklama is ondertussen volop actief voor de Agenda Natuurinclusief. En bij gemeenten leven continue vragen over de vitaliteit van vakantieparken.

Tussen al die uitdagingen moet de nieuwe projectleider kunnen schakelen tussen onderzoek en toepassingen. ‘Van het woordje ‘onderzoek,’ en vooral de concrete toepassing daarvan, maakt je hart een sprongetje, maar je bent ook praktijkgericht, want jij weet hoe je onderzoeksresultaten moet vertalen naar concrete adviezen,’ meldt het bureau. Bij alle projecten zal de grote trend in recreatie opduiken; duurzaamheid.

Tinco tot slot over impact maken in de sector: "In diverse projectteams werken we als bureau aan dat wat ertoe doet; het creëren van een vitaal en gezond vrijetijdslandschap in balans met de leefomgeving.”

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk dan online de vacature. Ben je dan nog steeds enthousiast? Neem dan contact op met Tinco Lycklama: lycklama@ruimteenvrijetijd.nl / 06 53383550 of Jan Jaap Thijs: thijs@ruimteenvrijetijd.nl / 06 51174193

Trefwoorden: toerisme, recreatie, vrije tijd, leisure, onderzoek, advies, vacatures

CELTH
 








||| Nieuws |||

23/08/24
Zuid-Limburg in Europees project duurzaam toerisme meetbaar maken
Europese samenwerking Tourism4SDG, waar provincie Limburg bij betrokken is, doet onderzoek om duurzaam toerisme meetbaar. Met betere meetmethoden en data hoopt het initiatief duurzaam toerisme te ontwikkelen.
28/06/24
Noordwijk laat Beach Shuttle weer rijden
Op een van de eerste echte stranddagen heeft vandaag wethouder Theo Alkemade het officiële startsein gegeven voor de Beach Shuttle die tijdens de zomer van 2024 weer gaat rijden van en naar het strand in Noordwijk aan Zee. Het doel is de parkeerdruk in het dorp te verminderen.
24/06/24
Meer weten over klimaatrisico's, impact of bewonersbetrokkenheid? CELTH komt met drie nieuwe onderzoeken!
Het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH) heeft de afgelopen week maar liefst drie nieuwe onderzoeken gepubliceerd. Zo brachten ze de klimaatrisico’s van Nederlandse reisorganisaties in kaart, onderzochten hoe ze bewoners beter bij toerisme(beleid) kunnen betrekken en ontwikkelden ze een impact label voor vakantiehuizen in de natuur.
10/06/24
Exclusief voor leden
Ankie van Wersch directeur MVO Nederland
Ankie van Wersch (47) is de nieuwe directeur-bestuurder van MVO Nederland, het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Nederland.
06/06/24
Duurzame energie voor Buitenplaats Beekhuizen  en Tennis- en Padelvereniging Beekhuizen
Natuurvakantiepark Buitenplaats en Tennis- en Padelvereniging Beekhuizenb gaan samenwerken om duurame energie op te wekken.
06/06/24
Camperaars mijden hete vakantielanden
Nederlandse camperaars gaan de hitte in vakantielanden vermijden. Ze kiezen daarom in de toekomst voor andere landen en vinden dat campings te weinig doen.
29/05/24
Exclusief voor leden
Hoe duurzaam willen we reizen en wat is het tipping point?
Bijna driekwart van de reizigers is bereid om extra te betalen voor een ticket als dat geld wordt gebruikt om vliegen duurzamer te maken. Tegelijkertijd zegt 43% van de ondervraagden pas voor een treinreis te kiezen als dat goedkoper is dan vliegen. Dat blijkt uit onderzoek van reisorganisatie Better Places.
17/05/24
Suppers maken Nederlandse wateren schoon in tour
Deze zomer worden Clean up on Tours georganiseerd. Deelname is gratis en voor al het materiaal, inclusief sup en instructeur, wordt gezorgd.