Geplaatst op: 07-07-2022
Auteur: Redactie
NRIT

627 Europese reisorganisaties willen verduurzamen

627 Europese reisorganisaties willen verduurzamen

627 touroperators en reisbureaus zijn geselecteerd om deel te nemen aan het SUSTOUR-programma voor technische ondersteuning dat wordt gefinancierd in het kader van het COSME-programma van de EU om hun duurzaamheidsprestaties te verbeteren.

Begin maart 2022 is een oproep voor mkb-aanvragen gelanceerd om minimaal 175 touroperators en reisbureaus te selecteren die zullen profiteren van een uitgebreid programma voor technische ondersteuning om hen te helpen hun duurzaamheidsprestaties te verbeteren. Er zijn meer dan 730 aanvragen ontvangen en na evaluatie door een onafhankelijk evaluatiecomité  zijn 627 kleine en middelgrote ondernemingen uit 35 landengeselecteerd en aangemeld voor het steunprogramma.

Naut Kusters, directeur van ECEAT en hoofd van het SUSTOUR-project: "We zijn verheugd om zoveel interesse te zien van touroperators en reisbureaus in heel Europa om te leren hoe ze hun bedrijf en toeleveringsketen duurzamer kunnen maken. We hebben besloten om drie keer meer bedrijven in het steunprogramma op te nemen dan aanvankelijk gepland, zodat een maximum aan bedrijven van het project kan profiteren.”

Volgens Ton Brinkman, voorzitter van VvKR, behoort duurzaamheid tot de topprioriteiten: "We zijn blij om te zien dat 83 touroperators (zowel VvKR en als ANVR-leden) uit Nederland zijn geselecteerd in het kader van SUSTOUR."

Het technische ondersteuningsprogramma start vanaf juli 2022 en biedt een mix van innovatieve online trainingen, meerdaagse klassikale trainingen, intensieve coaching (groeps- en individueel) en peer-to-peer leren - allemaal aangeboden en begeleid door geselecteerde experts op het gebied van duurzaam toerisme.  Bedrijven hebben de keuze gekregen tussen het verkrijgen van ondersteuning voor Travelife-certificering of ondersteuning bij het verbeteren van specifieke gebieden, zoals koolstof-, plastic- en supply chain-beheer of certificering van hun excursies aan wal.

In samenwerking met Europese beurzen zullen verschillende evenementen worden georganiseerd om de geselecteerde reisorganisaties in staat te stellen ervaringen en best practices uit te wisselen en om die bedrijven te belonen die met succes certificering bereiken via het SUSTOUR-project.

De lijst van de succesvolle reisorganisaties die zijn ingeschreven voor het technische ondersteuningsprogramma van SUSTOUR is beschikbaar op de website.

Trefwoorden: duurzaam toerisme, reisbranche

CELTH
 


||| Nieuws |||

17/05/24
Suppers maken Nederlandse wateren schoon in tour
Deze zomer worden Clean up on Tours georganiseerd. Deelname is gratis en voor al het materiaal, inclusief sup en instructeur, wordt gezorgd.
06/05/24
Luchtvaart moet van Europese toezichthouders stoppen met greenwashing
Twintig Europese luchtvaartmaatschappijen moeten van de ACM en andere Europese toezichthouders stoppen met misleidende duurzaamheidsclaims. De luchtvaartmaatschappijen moeten voor 1 juni de misleiding van consumenten door foute duurzaamheidsclaims stoppen
02/05/24
Eerste eigen Airbus Transavia
Transavia verwelkomt vierde schonere en stillere Airbus A321neo, eerste in bezit van luchtvaartmaatschappij zelf
30/04/24
Nederland en Vlaanderen ontwikkelen Wijnstraat
Nederland en Vlaanderen willen vier wijngebieden met elkaar verbinden in een zogenaamde Wijnstraat. De duurzame toeristische beleving staat voorop. Een Europese subsidie moet het project een vliegende start geven.
15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
12/04/24
DierenPark Amersfoort opent grootste zonnecarport van de gemeente
Zonnecarport geopend met 522 zonnepanelen bovenop de parkeergarage van Dierenpark Amersfoort. De groene stroom levert op zonnige dagen het gehele stroomgebruik van het park.
09/04/24
De Kunst van de Korte Keten centraal in Overijssel
In Overijssel is het kleinste mobiele museum van Nederland gepresenteerd: Blij in de Wei!' op Zuivelboerderij de Waard in Balkbrug. De Korte Keten Experience gaat niet alleen om de kunstwerken maar vooral om het verhaal van de korte keten en streekproducten en hun producenten.
03/04/24
Exclusief voor leden
Welke bekers mogen op festivals?
Het festivalseizoen is weer begonnen. Met Pasen stonden vele tienduizenden festivalliefhebbers weer in de tent of op de festivalweide. Vaak met een drankje in de hand. Maar hoe zit het ook alweer met die drinkbekers? Is wegwerpplastic helemaal in de ban of zit het genuanceerder?

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...