Geplaatst op: 07-07-2022
Auteur: Redactie
NRIT

627 Europese reisorganisaties willen verduurzamen

627 Europese reisorganisaties willen verduurzamen

627 touroperators en reisbureaus zijn geselecteerd om deel te nemen aan het SUSTOUR-programma voor technische ondersteuning dat wordt gefinancierd in het kader van het COSME-programma van de EU om hun duurzaamheidsprestaties te verbeteren.

Begin maart 2022 is een oproep voor mkb-aanvragen gelanceerd om minimaal 175 touroperators en reisbureaus te selecteren die zullen profiteren van een uitgebreid programma voor technische ondersteuning om hen te helpen hun duurzaamheidsprestaties te verbeteren. Er zijn meer dan 730 aanvragen ontvangen en na evaluatie door een onafhankelijk evaluatiecomité  zijn 627 kleine en middelgrote ondernemingen uit 35 landengeselecteerd en aangemeld voor het steunprogramma.

Naut Kusters, directeur van ECEAT en hoofd van het SUSTOUR-project: "We zijn verheugd om zoveel interesse te zien van touroperators en reisbureaus in heel Europa om te leren hoe ze hun bedrijf en toeleveringsketen duurzamer kunnen maken. We hebben besloten om drie keer meer bedrijven in het steunprogramma op te nemen dan aanvankelijk gepland, zodat een maximum aan bedrijven van het project kan profiteren.”

Volgens Ton Brinkman, voorzitter van VvKR, behoort duurzaamheid tot de topprioriteiten: "We zijn blij om te zien dat 83 touroperators (zowel VvKR en als ANVR-leden) uit Nederland zijn geselecteerd in het kader van SUSTOUR."

Het technische ondersteuningsprogramma start vanaf juli 2022 en biedt een mix van innovatieve online trainingen, meerdaagse klassikale trainingen, intensieve coaching (groeps- en individueel) en peer-to-peer leren - allemaal aangeboden en begeleid door geselecteerde experts op het gebied van duurzaam toerisme.  Bedrijven hebben de keuze gekregen tussen het verkrijgen van ondersteuning voor Travelife-certificering of ondersteuning bij het verbeteren van specifieke gebieden, zoals koolstof-, plastic- en supply chain-beheer of certificering van hun excursies aan wal.

In samenwerking met Europese beurzen zullen verschillende evenementen worden georganiseerd om de geselecteerde reisorganisaties in staat te stellen ervaringen en best practices uit te wisselen en om die bedrijven te belonen die met succes certificering bereiken via het SUSTOUR-project.

De lijst van de succesvolle reisorganisaties die zijn ingeschreven voor het technische ondersteuningsprogramma van SUSTOUR is beschikbaar op de website.

Trefwoorden: duurzaam toerisme, reisbranche

||| Blogs |||

01/12/22
Drie “misverstanden” op weg naar klimaatneutraal toerisme
Dat de toeristische sector voor een enorme verduurzamingsopgave staat moge inmiddels duidelijk zijn ...
12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

26/01/23
Kampeerauto van het jaar 2023 bekend!
Nederlandse camperaars hebben als Kampeerauto’s van het jaar 2023 gekozen voor de Tonke EQV, de Affinity Duo, de Knaus Tourer Van 500 MQ en de Frankia Neo-i. Dat zijn respectievelijk een camperbusje, een buscamper, een half integraal en een integraalcamper.
17/01/23
Exclusief voor leden
Hoe komen we tot een eerlijke prijs voor reizen
Het grote probleem voor de reisbranche is dat vliegreizen relatief goedkoop zijn. Er zit geen belasting op kerosine en de maatschappelijke schade komt niet in de ticketprijs tot uitdrukking. Kan een werkelijke prijs voor vliegen helpen? Elske Doets (Doets Reizen), Stef Driessen (ABN-AMRO), Paul Peeters (BUas), Fenny Koppen (Riksja) en Florian Reuter (Impact Institute) gingen in debat over true pricing.
22/12/22
Kennis over de fietser gekoppeld aan Leisure Leefstijlen
Dankzij bundeling en verrijking van onderzoek weten we veel over de recreatieve fietser. Om deze kennis verder uit te breiden liet het Fietsplatform De Afdeling Onderzoek beschikbare gegevens koppelen aan de Leisure Leefstijlen. Dit model deelt Nederlanders in zeven groepen (kleuren) in op basis van hun vrijetijdsmotieven en -gedrag.
22/12/22
Rotterdam The Hague Airport blijft binnen geluidsruimte
Rotterdam The Hague Airport is dit gebruiksjaar (1 november 2021 tot en met 31 oktober 2022) binnen de vergunde geluidsruimte gebleven.
05/12/22
Eén Europees luchtruim zorgt voor minder CO2-uitstoot
De KLM steunt de plannen voor één Europees luchtruim het zogenaamde Single European Sky 2+. Daardoor zijn directere vluchtroutes mogelijk en wordt zowel brandstof als CO2 bespaard.
21/11/22
Exclusief voor leden
Booking.com verbetert Duurzaam Reizen-programma met footprint over luchtvaart
Booking.com voegt productfuncties toe aan het Duurzaam Reizen-programma. Het programma is een jaar geleden gestart zodat consumenten bewustere keuzes kunnen maken voor hun reis. Onder meer is een filter toegevoegd over de belasting van vliegreizen naar het vakantiehuis. Als vernieuwing zijn ook drie niveaus gemaakt in het programma.
02/11/22
KHN slaat handen ineen met Too Good to Go om voedselverspilling in de horeca te voorkomen
Ondernemers die aangesloten zijn bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) worden sinds deze maand acti...
28/10/22
RIU Hotels & Resorts gaat voor kooivrij inkoopbeleid kippeneieren
RIU Hotels & Resorts, een hotel-brand van TUI met het hoofdkantoor in het Spaanse Mallorca, wil eind 2025 een volledig kooivrij inkoopbeleid voor alle soorten kippeneieren die door RIU hotels over de hele wereld worden gebruikt. RIU Hotels & Resorts heeft 100 accommodaties in meer dan 20 landen.