Geplaatst op: 21-04-2022
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

Nieuwe investering van drie miljoen euro brengt ambities binnen handbereik

Camspace straks grootste Europese aanbieder in particulier natuurschoon

Nieuwe investering van drie miljoen euro brengt ambities binnen handbereik
Campspace, het toonaangevende boekingsplatform voor kamperen op privé-natuurterreinen heeft € 3 miljoen opgehaald in een financieringsronde onder leiding van de Zweedse investeringsmaatschappij VNV Global, tezamen met de vooraanstaande investeerders, voormalig bestuurslid van Booking.com, David Vismans en voormalig directeur Andrea Carini eveneens van Booking.com. Het platform kondigt vandaag ook de overname aan van de Duitse concurrent Pop-Up Camps en zorgt daarmee voor een uitbreiding van honderden nieuwe campings en hosts. Campspace, dat al meer dan 2.000 unieke accommodaties biedt in meer dan 30 landen, gebruikt de investering en acquisitie voor snelle uitbreiding van het bedrijf in heel Duitsland, Frankrijk en daarna in andere Europese landen. Doel is uiteindelijk zoveel mogelijk overnachtingen in voorheen privé-natuurschoon voor iedereen toegankelijk te maken en zo uit te groeien tot grootste van Europa. 


De financieringsronde is de meest recente blijk van vertrouwen voor de filosofie van Campspace. Het geld is vooral bestemd voor verdere opschaling van het platform, in nóg meer landen, om zo milieubewuste reizigers in heel Europa van dienst te zijn. De overname van Duitse Pop-Up Camps, ligt in het verlengde van deze strategie. Uiteindelijk wil Campspace een forse bijdrage leveren aan verandering van het idee, dat rust en ontspanning slechts bereikt kan worden door de halve wereld over te reizen. In plaats daarvan biedt Campspace gasten de kans te genieten en nieuwe energie op te doen op voorheen voor het publiek niet toegankelijke terreinen vol natuurschoon. 

In de kern is Campspace een platform dat gespecialiseerd is in unieke buitenverblijven, of het nu in een persoonlijke tent, camper of in een gezellige boomhut, yurt of hut is. Maar het onderscheidt zich door een grote focus op ondersteuning van lokaal toerisme en - met 80% van de CO2-uitstoot van het toerisme als gevolg van transport - de wens om de lokale buitenovernachting een belangrijk onderdeel van een duurzame levensstijl te maken. 

Trefwoorden: Nieuwe investering, boekingsplatform

||| Blogs |||

26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
14/01/19
Oude strijder
Er waren mij de laatste jaren al heel wat kwalificaties opgespeld en toch heb ik er weer een nieuw...
13/12/18
Recreatieondernemer: generalist of specialist?
Na de Tweede Wereldoorlog werd het verschijnsel toerisme maatschappelijk steeds belangrijker. Vo...
06/02/18
Zingevend consumptielandschap?
Zingevend consumptielandschap?
06/02/18 · Natuur · Han Verheijden | Lees meer
Nog niet zo heel lang geleden was de zondag de enige vrije dag. Deze werd beschouwd als een rus...
30/11/16
Wordt de kust echt bedreigd?
Wordt de kust echt bedreigd?
30/11/16 · Beleid · Dagrecreatie · Natuur · Han Verheijden | Lees meer
In de afgelopen maanden hebben alle kranten volgestaan met nerveuze berichten over ons kust. Ze...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

15/08/22
Aanpak droogte bij natuurbeheer
Wandelen en fietsen in de bossen, dat doen we steeds vaker maar de natuur ondervindt steeds meer schade door droogte, is de verwachting. Hoe gaat natuurbeheer daarmee om?
10/08/22
Wat doet recreatie voor je werkdag?
Even een wandeling buiten maken, is goed voor het herstel van aandacht tijdens een werkdag. Wat doet recreatie en groen om je heen voor een werknemer? Een korte animatie met een paar kerncijfers.
02/08/22
Exclusief voor leden
Bedrijventerrein wordt ecologische verbinding
Bij de gemeente Brunssum wordt een bedrijventerrein herontwikkeld en dat leidt tot een ecologische verbinding op het terrein tussen twee Natura2000 gebieden.
12/07/22
IVN meerdaagse trektocht door Flevoland
Op vrijdag 8 juli werd de eerste meerdaagse IVN wandeltrektocht in Flevoland geopend en toegevoegd aan de IVN Routes app door gedeputeerde Natuur Harold Hofstra en regiodirecteur IVN Oost Joline de Weerdt.
11/07/22
2,7 miljoen euro naar verbetering transferium Veluwe bij station Nunspeet
Het project ‘Masterplan Poort van de Veluwe’ ontvangt een subsidie van € 1.322.873 van de provincie Gelderland en het Rijk. Gemeente Nunspeet trekt € 1.489.696 voor de “Poort van de Veluwe” uit. De plannenmakers willen het huidige transferium in het stationsgebied van Nunspeet aantrekkelijker maken voor de bezoekers van de Veluwe.
07/07/22
De 4 van veilig in en om het water
Kinderen onder de vijf jaar lopen het meeste risico op een verdrinking. Dat is ook altijd een probleem bij toezicht op recreatiewater. Kinderen kunnen snel en ongemerkt verdrinken. Al in een laagje van 10 cm diep. VeiligheidNL houdt daarom een zomercampagne en geeft ouders van jonge kinderen 4 tips mee.
06/07/22
Exclusief voor leden
Horst en Nulde veranderen in ‘Veluwe aan Zee’
De nieuwe naam van de twee recreatiegebieden past bij de ontwikkeling die de locaties de komende jaren door gaan maken. Leisurelands meldt bij de presentatie op deze middag dat ‘Veluwe aan Zee’ zich gaat richten op het beleven van het strand, een jaarrond aanbod en het wordt zowel een plek voor mensen uit de buurt als toeristen van verder af.
01/07/22
Exclusief voor leden
Pamflet met visie voor natuurinclusief Groningen
Zes natuurorgananisaties actief in de provincie Groningen schreven een pamflet om hun visie op natuurinclusief beleid te formuleren. Het is een antwoord op de provinciale Omgevingsvisie en wakkert de discussie aan over ruimtelijke ordening.