Geplaatst op: 15-07-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

TopParken gaat vakantiepark met 700 vakantiewoningen bouwen

TopParken gaat vakantiepark met 700 vakantiewoningen bouwen
Foto Palmeiland Dubai ter illustratie
TopParken gaat recreatiepark Dommelsvoort ontwikkelen. Recent werden hiervoor de benodigde overeenkomsten getekend door de gemeente Cuijk en deze ontwikkelaar. Het wordt een groot park met zo’n 700 vakantiewoningen in de vorm van een palmeiland. Plannen voor een vakantiepark op deze locatie hebben lang op zich laten wachten; al in 2000 werden met andere partijen de eerste contracten getekend. Met deze overeenkomst lijkt nu eindelijk de eerste paal in de grond te gaan.

TopParken wordt de ontwikkelaar van vakantiepark Dommelsvoort en gaat dit omdopen tot: The Dutch Palm. Het bedrijf ziet kansen in het gebied Dommelsvoort omdat op deze locatie, op een eigen schiereiland, een volwaardig en kwalitatief resort met veel faciliteiten kan worden ontwikkeld.

In de komende drie tot vijf jaar zal TopParken ongeveer 700 kwalitatieve en luxe vakantiewoningen gaan bouwen in het gebied dat grenst aan de Kraaijenbergse plassen. Hier komt een vakantie schiereiland met veel hoogwaardige faciliteiten dat doet denken aan de bekende kunstmatig aangelegde Palmeilanden in Dubai. Naast luxe en hoogwaardige vakantiewoningen en villa’s, worden ook tal van faciliteiten voor jong en oud aangelegd, alles met oog voor duurzaamheid, kwaliteit en de prachtige omgeving. Binnen een periode van één jaar wordt gestart met de eerste bouwwerkzaamheden. Het gebied wordt ontwikkeld in meerdere fases. Met circa 75 hectare grond wordt dit een van de grootste vakantieresorts in Europa. 

Snelle start en uitvoering

De gemeente Cuijk is blij met de samenwerking met TopParken. Wethouder Maarten Jilisen: "Dommelsvoort is een prachtig gebied met volop mogelijkheden. Het is fantastisch dat er nu toch nog zo snel tot ontwikkeling wordt overgegaan met een plan dat naadloos aansluit bij het gebied en onze ambities. Alles ligt klaar voor een snelle start en uitvoering.” 

Voorgeschiedenis 

De gebiedsontwikkeling in Dommelsvoort kent een lange voorgeschiedenis. Wat begon met de selectie van de ontwikkelaar Consortium Van Boekel BV (Zeeland) en ABC Vastgoed (Arnhem) in 2000, mondde in 2016 uit in een juridisch conflict omdat de bouw van het recreatiepark door deze ontwikkelaar achterwege bleef. De gemeente was daarentegen wel alle verplichtingen nagekomen, zoals de voorfinanciering van gronden en ontwikkelkosten, de verplaatsing van een dassenfamilie, de aanleg van de infrastructuur en de bouw van de brug. Ook werd in 2012 het bestemmingsplan vastgesteld. 

Door de nieuwe ontwikkelaar TopParken worden de rechten en plichten van de voormalige ontwikkelaar overgenomen. De plannen van het recreatiebedrijf passen binnen het bestemmingsplan en de al eerder vastgestelde kaders voor het gebied. Burgemeester Hillenaar van de gemeente Cuijk: "Het is nu vooral tijd om vooruit te kijken en de kansen van het gebied te benutten. We kunnen niet wachten tot het park klaar is en de eerste gasten van de waterrijke omgeving en onze mooie regio komen genieten.” 

TopParken 

Het familiebedrijf werd opgericht in 1970 en sindsdien 70 vakantieparken exploiteerde, draagt de merknaam TopParken sinds 2005. TopParken heeft inmiddels 20 eigen vakantieparken, waarvan een aantal nog in ontwikkeling is.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, bungalowparken, Limburg

CELTH
 






||| Nieuws |||

11/04/24
Exclusief voor leden
Van Gogh Nationaal Park gaat Brabant Behagen
De gemeenten Oirschot, Rucphen, Best en Tilburg zijn als eerste verkozen om mee te doen aan Brabant Behaagt, een nieuw landschapsproject van Van Gogh Nationaal Park. et Brabantse platteland moet hierdoor natuurlijker en beter beleefbaar worden. Ook moet het landschap voor boeren verdienvermogen opleveren. Zo gaan natuur, recreatie en economie hand in hand.
05/04/24
Ambitie Utrechts Landschap 10.000 bomen planten
Om de natuur te versterken wil natuur- en beheerorganisatie Utrechts Landschap komend jaar ruim tien...
05/04/24
Exclusief voor leden
Uitkijk- en radartoren Hedwigepolder
De veelbesproken Hedwigepolder in Zeeland krijgt een uitkijktoren. Uniek is de combinatie met een radarpost van Rijkswaterstaat. De provincie Zeeland en Rijkswaterstaat hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst getekend.
29/03/24
Geopark Schelde Delta erkend als UNESCO Geopark
Het gebied van de Schelde en de Scheldemonding is geologisch, cultuurhistorisch en landschappelijk uniek. Zo uniek zelfs, dat de regio zich voortaan een UNESCO Global Geopark mag noemen.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
22/03/24
Geld voor drie recreatievie projecten op de Veluwe
Drie recreatieve projecten krijgen geld uit de Regiodeal Veluwe 2020. De 3 projecten gaan vooral over het verbeteren van de balans tussen recreatie en natuur.
20/03/24
Exclusief voor leden
Geen ruimte voor uitstel Natuurherstelwet
De Europese Natuurherstelwet leek er te komen en daarmee waren veel natuurbeheerders en recreatiegebieden blij. Nu wil Hongarije tegenstemmen. MVO Nederland reageert daarop. "Voor uitstel of afstel is geen ruimte."
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.