Geplaatst op: 12-09-2013

Duizenden leerlingen doen mee aan NatuurEducatieProject van RGV

Duizenden leerlingen doen mee aan NatuurEducatieProject van RGV

Met het NatuurEducatieProject richt RGV zich op het publiek van de toekomst. Spelenderwijs ontdekken kinderen tussen de 10 en 12 jaar de natuur op de RGV recreatiegebieden. Ook maken kinderen via het project kennis met de recreatiegebieden en de speelvoorzieningen. Het natuureducatiepakket wordt gratis aan basisscholen aangeboden. Jaarlijks doen er duizenden basisschoolleerlingen aan mee. Deze educatieve ontdekkingstocht vindt plaats in de maanden mei en juni. Vanaf september 2013 kunnen de scholen zich weer inschrijven.


Laagdrempelig product

RGV streeft er naar om de recreatiegebieden voor zoveel mogelijk mensen laagdrempelig toegankelijk te houden. Het NatuurEducatieProject past hier goed bij. Het is educatief, het is een dagje uit in de gezonde buitenlucht en bovenal, het is gratis voor basisschoolleerlingen. Door middel van het NatuurEducatieProject kunnen leerlingen van de groepen 6 tot en met 8 het recreatiegebied spelenderwijs ontdekken. In samenwerking met het Centrum voor Natuur en Milieu heeft RGV een leskist met opdrachten ontwikkeld. De opdrachten bestaan uit onder meer uit meten van de watertemperatuur, het onderzoeken van de bodem, de boomhoogte meten, waterdiertjes vangen en bekijken met een loep en de verschillende boomsoorten in kaart brengen.


Educatieve ontdekkingstocht

In mei en juni is het een drukte van jewelste van groepen basisschoolleerlingen die onder begeleiding van hun meester of juffrouw het recreatiegebied op een educatieve wijze gaan ontdekken. De meeste scholen koppelen er meteen een middagje spelen aan vast. Het uitje wordt aangeboden op vijf recreatiegebieden: Berendonck, Bussloo, Heerderstrand, Rhederlaag en Zeumeren.


Goed marketinginstrument

Naast het feit dat het NatuurEducatieProject een laagdrempelig product is, is het tevens een goed marketinginstrument. Kinderen maken via het project immers kennis met de recreatiegebieden en de speelvoorzieningen. Achterliggende gedachte is dat zoon of dochter thuis enthousiast vertelt over wat hij of zij heeft meegemaakt en de ouders dit aangrijpen om vaker een dagje naar het strand te gaan en andere attracties op de gebieden te bezoeken. Op deze manier investeert RGV door het NatuurEducatieProject in de toekomst, want ook de voor de volgende generaties wil RGV een kwalitatief product blijven aanbieden.
Trefwoorden: RGV, natuur, educatie

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiƫle opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
12/04/24
Bas Maes gedeputeerde Brabant voor vrijetijdseconomie
Bas Maes (SP) is benoemd als gedeputeerde voor de provincie Noord-Brabant. Bas Maes zal zich voor de komende 3 jaar van deze bestuursperiode inzetten voor de portefeuille Energie, Cultuur, Sport, Erfgoed en voor de Vrijetijdseconomie.
12/04/24
Exclusief voor leden
Ierse succesroute bestaat tien jaar Wild Atlantic Way
Ierlands populaire toeristische route de Wild Atlantic Way is een echt succesverhaal in de toeristische sector. Opvallend, de route viert nu pas zijn tiende verjaardag.
11/04/24
Tilburg, Big Rivers Dordrecht en Utrecht Pride winnaars Nationale Evenementenprijzen
Allereerste Event Impact Award gaat naar Utrecht Pride. Big Rivers ervan door met de hoofdprijs van de Nationale Evenementenprijzen 2024
11/04/24
Marieke Braber spreker workshop Vakantieparken en trends
Jos van der Sterren heeft bij zijn workshop over vakantieparken een stevige side-kick naast zich in de vorm van Marieke Braber. Het is weer een sterke aanvulling in het programma van Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
09/04/24
Ga op speeddate bij Trendcongres Toerisme en Vrijetijd
Nog een reden om naar het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd te komen. Je mag als bezoeker op speeddate. Leer razendsnel je vakgenoten kennen.
08/04/24
Hollandse snackmuur in Schiphol open
Wat is er nu Hollandser dan even wat uit de muur trekken. Alle toeristen kunnen dat ervaren in de luchthaven Schiphol bij de FEBO.