12-10-2023: Screw up morning: Leisure en toerisme in stedelijke ontwikkeling

Screw up morning: Leisure en toerisme in stedelijke ontwikkeling

Tijdens de Screw Up Morning op donderdag 12 oktober 2023 brengen Sweco, J2Leisure en Expertise Network Sustainable Urban Tourism (ENSUT) partijen als gemeenten, ontwikkelaars, ondernemers en onderzoekers bij elkaar om samen te praten over wat er op dit moment beter kan in de leisure en toerisme sector.  Denk hierbij aan programmering, bezoekersmobiliteit, duurzaamheid en samenwerking tussen partijen. 


Wij nemen jullie mee in onze screw ups en er is ruimte om jullie eigen screw ups te delen. Het idee is om alles op tafel te leggen om vanuit daar een plan te gaan maken van wat er in de toekomst béter kan en welke stappen daarvoor moet worden gezet. 


Naast een inhoudelijke paneldiscussie met o.a. ABN AMRO, Heijmans, Amsterdam&partners, Gemeente Tilburg en Jora Vision gaan jullie ook zelf aan de slag tijdens een serious game.


ABN AMBRO en Center of Expertise Leisure, Tourism and Hospitality (CELTH) zijn partners van dit evenement.


Waar gaan we mee aan de slag?

> Integraal benaderen van de opgave vanuit het perspectief van de wetenschap, de markt en overheid

> Concrete lessen uit de praktijk aan de hand van casussen

> Handvatten om leisure en toerisme meer te betrekken bij stedelijke ontwikkeling


AanmeldenMeer informatie op: https://www.sweco.nl/actueel/evenementen/12-10-screw-up-morning-leisure-en-toerisme-in-stedelijke-ontwikkeling/

||| Nieuws |||

11/12/23
Liebe Leute en Lowres Creative Studio winnen aankleding Amsterdam 750 slinger
Zo'n 70 creatieve Amsterdamse bureaus pitchten hun idee voor de feestelijke aankleding van de stad tijdens het jubileumjaar 750, waarbij de '750-slinger' van Liebe Leute en Lowres Creative Studio als winnaar werd gekozen.
06/12/23
Unesco erkent Zomercarnaval als immaterieel erfgoed
Het Immaterieel Erfgoedcomité van Unesco heeft het Rotterdamse Zomercarnaval op de Internationale Immateriële Erfgoedlijst geplaatst.
04/12/23
Industry Fair NHL Stenden druk bezocht
Op woensdag 29 november bezochten ruim 1.000 NHL Stenden-studenten het WestCord WTC hotel in Leeuwarden voor de Industry Fair. De fair is een stagebeurs, waar studenten van drie vrijetijdsopleidingen zich oriënteren op een stageplek, maar ook kunnen netwerken met de bijna 100 aanwezige bedrijven.
01/12/23
SVH maakt Top 3 Beste Leerbedrijf Horeca en Beste Leermeester Horeca bekend
Drie leerbedrijven gaan strijden voor de titel Beste Leerbedrijf Horeca in de finale op Horecava 2024.
29/11/23
Boris van der Ham nieuwe onafhankelijke voorzitter VVEM
VVEM gaat een nieuwe fase in door de nieuwe en onafhankelijke voorzitter Boris van der Ham.
24/11/23
FECs met toekomstperspectief door nieuwe leisureconcepten
Op 12 december, tijdens de Praktijkdag FEC bij Playdome in Roosendaal, worden succesfactoren van combinaties in leisure van diverse kanten belicht.
24/11/23
Nederland telt 750 Green Key gecertificeerde bedrijven
Strandpaviljoen Dok 14 behaalt als 750ste bedrijf In Nederland de Green Key. Een geweldige mijlpaal voor de recreatiesector, die laat zien dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen in deze sector hoog in het vaandel staan.
24/11/23
Toerisme Vlaanderen en VisitScotland hernieuwen samenwerking
Toerisme Vlaanderen en VisitScotland, de toerismeorganisaties van Vlaanderen en Schotland, hebben een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Beide organisaties engageren zich om hun respectievelijke toeristische bestemmingen op een verantwoorde manier verder te ontwikkelen.