04-07-2023: Inspiratiesessie Natuurinclusiviteit in het vrijetijdsdomein

Inspiratiesessie Natuurinclusiviteit in het vrijetijdsdomein

Natuur is de basis voor een bloeiende vrijetijdseconomie. Op dinsdagmiddag 4 juli 2023 is er een inspiratiesessie ‘Natuurinclusiviteit in het vrijetijdsdomein’. Beleidsmakers, ondernemers, recreatie- en natuurorganisaties van binnen en buiten de sector gaan samen in gesprek over drie thema’s:


  1. Ruimte voor recreatie in een duurzaam beleefbaar landschap. Er is in Nederland grote behoefte aan meer recreatieruimte in een toegankelijk, aantrekkelijk en beleefbaar landschap. Centrale vraag: hoe komen we via de ruimtelijke planvorming tegemoet aan deze behoefte?
  2. Natuurinclusieve recreatieterreinen. Terreinen voor dag- en verblijfsrecreatie beslaan ca. 5% van ons landoppervlak. Centrale vraag: hoe zorgen we voor een structurele bijdrage aan de biodiversiteit op die terreinen?
  3. Natuurinclusief vrijetijdsgedrag. De recreant en toerist zijn cruciaal in de transitie naar een natuurinclusieve vrijetijdssector. Centrale vraag: op welke wijze kunnen recreanten bijdragen aan natuurinclusiviteit?

Programma

In een inspirerend plenair programma en interactieve themasessies delen we kennis, ervaringen en goede voorbeelden. We verkennen wat nodig is om de komende jaren op te schalen, te verbreden, te stimuleren en te delen. De oogst van de middag is input voor de Agenda 2.0 en de Investeringsagenda voor de komende jaren.


Save the date

De dag vindt plaats bij Congrescentrum Antropia op 2 minuten lopen vanaf NS Station Driebergen-Zeist. Binnenkort volgt de uitnodiging met het programma en de mogelijkheid om te registreren. (Deelname is gratis maar gaat op uitnodiging vanuit de organisatie) Reserveer nu alvast 4 juli vanaf 12.00 uur in je agenda!


Dit is een initiatief van het domein Vrijetijdseconomie, o.l.v. Geert Dijks directeur HISWA-RECRON

 

||| Nieuws |||

09/06/23
Divi Resorts maakt schoolontbijt mogelijk
Het Aruba ontbijtproject is op 1 juni van start gegaan en wordt mogelijk gemaakt door Divi Resorts, dat met een 7-tal hotels in de Caribbean betrokken is bij de lokale gemeenschappen. Het initiatief valt onder het Divi Cares programma.
07/06/23
Flinke omzetgroei voor vakantieparken
Met Stratech blikken we weer terug op de twee belangrijkste vakantieperiodes in mei. Het Hemelvaartsweeken en het Pinksterweekend. We kijken ook alvast vooruit naar de zomer. En alle cijfers staan op groen.
07/06/23
EuroParcs breidt aantal onbemande parkshops uit
EuroParcs gaat tot einde 2023 door heel Nederland tien onbemande parkshops openen. Bezoekers kunnen in de winkels de belangrijkste dagelijkse boodschappen halen en bij een zelfscankassa afrekenen. De onbemande parkshop heeft een plek naast de receptie.
06/06/23
Exclusief voor leden
Tour de France belangrijk voor campings
In de directe omgeving van de etappes van de Tour de France van 2023 heeft aanbieder van kampeeraccommodaties Vacansoleil 54 campings geselecteerd. Wielerfans kunnen hier de koers combineren met comfortabel vakantie vieren op een camping.
05/06/23
Vakantiewoningen van je park laten opknappen
Als eigenaar van een vakantiepark weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je vakantiewoningen goed te laten onderhouden. Dat betekent eens in de zoveel tijd een steiger om de woning, zodat het vervolgens opnieuw in de verf kan worden gezet. Toch ben je er met alleen de buitenkant nog niet, ook de binnenkant krijgt natuurlijk flink wat te verduren.
05/06/23
Exclusief voor leden
Reissommen stijgen met paar honderd euro
Driekwart van de Nederlanders gebruikt zijn vakantiegeld dit jaar daadwerkelijk voor de vakantie. Bijna de helft heeft die echter nog niet geboekt, meent boekingssite Zoover op basis van eigen data. Dat kan te maken hebben met de gestegen reissommen, die gemiddeld een paar honderd hoger ligt dan vorig jaar.
30/05/23
Primeur EuroParcs: zuivering zwembadwater in zeecontainer
Het nieuwe binnenzwembad op vakantiepark De Biesbosch van Europarcs wordt gezuiverd door een waterzuiveringsinstallatie in een zeecontainer naast het zwembadgebouw.
26/05/23
Exclusief voor leden
Center Parcs Eifel na zeven maanden vernieuwingsslag open
Center Parcs Park Eifel opent vandaag opnieuw haar deuren voor gasten. Het vakantiepark was zeven maanden lang volledig gesloten voor een grondige make-over. Dat is ongekend voor Center Parcs. In Nederland zijn vernieuwingen tot nu toe doorgevoerd waarbij de parken gewoon open waren voor gasten. Dat komt ook door de nieuwbouw van 120 cottages.