04-07-2023: Inspiratiesessie Natuurinclusiviteit in het vrijetijdsdomein

Inspiratiesessie Natuurinclusiviteit in het vrijetijdsdomein

Natuur is de basis voor een bloeiende vrijetijdseconomie. Op dinsdagmiddag 4 juli 2023 is er een inspiratiesessie ‘Natuurinclusiviteit in het vrijetijdsdomein’. Beleidsmakers, ondernemers, recreatie- en natuurorganisaties van binnen en buiten de sector gaan samen in gesprek over drie thema’s:


  1. Ruimte voor recreatie in een duurzaam beleefbaar landschap. Er is in Nederland grote behoefte aan meer recreatieruimte in een toegankelijk, aantrekkelijk en beleefbaar landschap. Centrale vraag: hoe komen we via de ruimtelijke planvorming tegemoet aan deze behoefte?
  2. Natuurinclusieve recreatieterreinen. Terreinen voor dag- en verblijfsrecreatie beslaan ca. 5% van ons landoppervlak. Centrale vraag: hoe zorgen we voor een structurele bijdrage aan de biodiversiteit op die terreinen?
  3. Natuurinclusief vrijetijdsgedrag. De recreant en toerist zijn cruciaal in de transitie naar een natuurinclusieve vrijetijdssector. Centrale vraag: op welke wijze kunnen recreanten bijdragen aan natuurinclusiviteit?

Programma

In een inspirerend plenair programma en interactieve themasessies delen we kennis, ervaringen en goede voorbeelden. We verkennen wat nodig is om de komende jaren op te schalen, te verbreden, te stimuleren en te delen. De oogst van de middag is input voor de Agenda 2.0 en de Investeringsagenda voor de komende jaren.


Save the date

De dag vindt plaats bij Congrescentrum Antropia op 2 minuten lopen vanaf NS Station Driebergen-Zeist. Binnenkort volgt de uitnodiging met het programma en de mogelijkheid om te registreren. (Deelname is gratis maar gaat op uitnodiging vanuit de organisatie) Reserveer nu alvast 4 juli vanaf 12.00 uur in je agenda!


Dit is een initiatief van het domein Vrijetijdseconomie, o.l.v. Geert Dijks directeur HISWA-RECRON

 

||| Nieuws |||

28/11/23
Vandaag eerste vlucht Londen – New York op SAF
Virgin Atlantic heeft de primeur met de eerste vlucht met volledig duurzame brandstof SAF, van Londen naar New York JFK. Zonder passagiers maar met eigenaar Sir Richard Branson en Mark Harper (UK staatssecretaris vervoer).
28/11/23
Exclusief voor leden
3x reistrend winter 2023
Geen verregende kerst, maar zon, zee en strand willen we en daarvoor vliegen we naar verre bestemmingen. Van Barcelona tot Dubai en Kaapstad: uit data van wereldwijde reiswebsite Skyscanner blijkt dat de meeste Nederlanders toe zijn aan zachte temperaturen.
28/11/23
Kwart Nederlanders heeft interesse in wintersportvakantie
Een kwart van de Nederlanders overweegt om de komende drie jaar op wintersport te gaan. De meeste potentiële wintersporters willen gaan skiën. Oostenrijk is met afstand de meest populaire bestemming.
27/11/23
Antwerpse erfgoedprijs naar Koninklijke Kempen
Dit jaar wint het project ‘Koninklijke Kempen’ van de Onroerend Erfgoeddienst Stuifzand de Erfgoedprijs van 10.000 euro. Het project maakt het publiek warm voor het Koninklijke domein in de Kempen.
27/11/23
Exclusief voor leden
Van Gogh zonnebloemen in NP Van Gogh
In de zomer van 2024 krijgt Brabant een kunstwerk van planten en bloemen in de vorm van de ‘Vaas met zonnebloemen’ van Vincent van Gogh. Dit project, dat wordt uitgevoerd bij de Menmoerhoeve in Etten-Leur, wordt mogelijk gemaakt door Natuurhuisje die zich als partner aansluit bij Van Gogh Nationaal Park (NP).
27/11/23
Exclusief voor leden
Vijf genomineerden voor de Fietsroute van het Jaar 2024
Vijf routes in Europa zijn genomineerd voor de Fietsroute van het Jaar 2024. Dit jaar had de jury een luxeprobleem. Er was een grote kwaliteit onder de aangedragen routes voor de uitverkiezing.
27/11/23
Nieuwe voorzitter voor VvKR
Kim Nooyens is de nieuwe voorzitter van VvKR, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties.
24/11/23
FECs met toekomstperspectief door nieuwe leisureconcepten
Op 12 december, tijdens de Praktijkdag FEC bij Playdome in Roosendaal, worden succesfactoren van combinaties in leisure van diverse kanten belicht.