04-07-2023: Natuurinclusiviteit in het vrijetijdsdomein

Natuurinclusiviteit in het vrijetijdsdomein

Natuur is de basis voor een bloeiende vrijetijdseconomie. Op dinsdagmiddag 4 juli 2023 is er een inspiratiesessie ‘Natuurinclusiviteit in het vrijetijdsdomein’. Beleidsmakers, ondernemers, recreatie- en natuurorganisaties van binnen en buiten de sector gaan samen in gesprek over drie thema’s:


  1. Ruimte voor recreatie in een duurzaam beleefbaar landschap. Er is in Nederland grote behoefte aan meer recreatieruimte in een toegankelijk, aantrekkelijk en beleefbaar landschap. Centrale vraag: hoe komen we via de ruimtelijke planvorming tegemoet aan deze behoefte?
  2. Natuurinclusieve recreatieterreinen. Terreinen voor dag- en verblijfsrecreatie beslaan ca. 5% van ons landoppervlak. Centrale vraag: hoe zorgen we voor een structurele bijdrage aan de biodiversiteit op die terreinen?
  3. Natuurinclusief vrijetijdsgedrag. De recreant en toerist zijn cruciaal in de transitie naar een natuurinclusieve vrijetijdssector. Centrale vraag: op welke wijze kunnen recreanten bijdragen aan natuurinclusiviteit?

Programma

In een inspirerend plenair programma en interactieve themasessies delen we kennis, ervaringen en goede voorbeelden. We verkennen wat nodig is om de komende jaren op te schalen, te verbreden, te stimuleren en te delen. De oogst van de middag is input voor de Agenda 2.0 en de Investeringsagenda voor de komende jaren.


Save the date

De dag vindt plaats bij Congrescentrum Antropia op 2 minuten lopen vanaf NS Station Driebergen-Zeist. Binnenkort volgt de uitnodiging met het programma en de mogelijkheid om te registreren. (Deelname is gratis maar gaat op uitnodiging vanuit de organisatie)
Reserveer nu alvast 4 juli vanaf 12.00 uur in je agenda!


Dit is een initiatief van het domein Vrijetijdseconomie, o.l.v. Geert Dijks directeur HISWA-RECRON

 

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

26/05/23
Exclusief voor leden
Center Parcs Eifel na zeven maanden vernieuwingsslag open
Center Parcs Park Eifel opent vandaag opnieuw haar deuren voor gasten. Het vakantiepark was zeven maanden lang volledig gesloten voor een grondige make-over. Dat is ongekend voor Center Parcs. In Nederland zijn vernieuwingen tot nu toe doorgevoerd waarbij de parken gewoon open waren voor gasten. Dat komt ook door de nieuwbouw van 120 cottages.
25/05/23
Exclusief voor leden
WTTC: Productie SAF moet omhoog, actie dringend gewenst
De World Travel & Tourism Councit (WTTC) wil dat regeringen de productie en gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) voortvarend aanpakken. Doen ze dat niet dan zijn de klimaatdoelstellingen voor de luchtvaart onhaalbaar.
25/05/23
Grootse leisure-ontwikkelingen in Groningse Tolbert
Voor grootse leisure-ontwikkelingen hoef je niet altijd in de Randstad te zijn. In het piepkleine Groningse dorp Tolbert staat een mega leisure centrum met maar liefst 23 verschillende binnen- en buitenactiviteiten. Posta Plaza voegt nu honderden vierkante meters real life gaming toe aan het complex: Formule 1 en de Jail Challenge.
25/05/23
Frankrijk verbiedt korte binnenlandse vluchten
Voor het klimaat licht hoopvol nieuws uit Frankrijk dat komt met een verbod op korte binnenlandse vluchten. Wel een regeling met haken en ogen een eentje die minder ver gaat dan een burgerpanel wenste. Ook de impact op het klimaat is gering.
25/05/23
Exclusief voor leden
Bezoek attractieparken hersteld, dierentuinen en vooral musea nog niet
De grootste Nederlandse attractieparken zijn qua bezoek in 2022 hersteld van de coronapandemie. Het gezamenlijk bezoek loopt 1% voor op 2019. Een ander verhaal zijn de dierentuinen en de musea die het niveau van 2019 nog niet hebben behaald.
24/05/23
Rotterdam, Amsterdam en Graz de beste steden voor bewuste toerist
24 mei 2023 - Stedentrips zijn wereldwijd enorm populair, de verwachting is zelfs dat er in 2025 bijna 800 miljoen mensen jaarlijks een stedentrip maken1. Echter is het niet altijd makkelijk om bij het kiezen van de stad een verantwoorde keuze te maken als duurzame toerist.
24/05/23
Exclusief voor leden
ARTIS duikt in AI met Animal Intelligence
AI neemt heel veel over en maakt onze hele maatschappij anders. Maar het dierenleven is ook wonderlijk creatief ARTIS zet Artificial Intelligence in om die verwondering over het dierenleven te verbreden voor de bezoekers. Een creatieve actie de dierenwereld opnieuw te leren zien via de sociale mediakanalen van het park.
23/05/23
Center Parcs viert Dag van de Biodiversiteit
Op maandag 22 mei stond bij Center Parcs alles in het teken van de rijke flora en fauna in haar parken. Kinderen konden hun eigen minituintje maken en gingen op stap met een Ranger.