Deze website maakt gebruik van cookies.Meer informatieDeze melding verbergen

12-11-2020: De toekomst van toerisme, talkshow met ondernemers

De toekomst van toerisme, talkshow met ondernemers
Het Innovation Square van de Breda University organiseert  een talkshow met ondernemers. Met hierin aandacht voor de toekomst, welke strategie kan u volgen? Bovendien hebben we inspirerende best practices. De gratis webinar vindt plaats online, op donderdag 12 november van 15.30 – 18.00. 

Programma

15.30 uur
Tijs van Es (Innovation Square, Breda University of Applied Sciences) praat u, samen met  Goof Lukken en Myrian Ermes, bij over de strategie voor het komende seizoen.Ook is er aandacht voor de actualiteit rondom Corona: Laura Conradi van Never Ever Blue praat u bij over hoe zij een cruciale rol gaan spelen in de regio Eindhoven.

16.00 uur
Niels Meijssen Co-founder & CEO, Beter boeken
Hoe de corona crisis leidt tot een eerlijker boekingssyteem
De online boekingsmarkt voor hotelovernachtingen is kapot. Hotelgasten worden verleid met onduidelijke aanbiedingen en onder druk gezet met namaak schaarste. Ook hoteleigenaren worden in de greep gehouden door grote boekingssites. Want de vindbaarheid van hotels op deze sites is niet vanzelfsprekend. De hotels moeten alsmaar hogere commissies betalen en opereren onder constant veranderende voorwaarden. Wij willen deze markt voor iedereen beter maken en andere branches inspireren hetzelfde te doen. 

Hun missie: het gemak van een goede boekingssite, met de voordelen van direct bij het hotel boeken. Herkent u dit? U zoekt een hotel via verschillende vergelijkingssites. Zodra u uw keuze gemaakt heeft, boekt u rechtstreeks bij het hotel. Want u hebt liever direct persoonlijk contact met het hotel waar u die fijne vakantie gaat hebben. 
Het project staat nu in de steigers en de crowdfunding is gestart.

16.15 uur
Erik Kroon, Sos Events Als oprichter en directeur van verschillende bedrijven in de dagrecreatie en bedrijfsevenementen zit ook Erik in de hoek waar klappen vallen. Met zijn klimbossen, de organisatie van bedrijfsuitjes, verhuurwinkels en Escape Tours door heel Europa moest er creatief worden nagedacht. Met zijn nieuwe Online Social Games, waarvan de Escape Room @ Home een groot succes is gebleken, heeft Erik snel kunnen schakelen en innoveren. Een typisch voorbeeld van een ondernemer die snel kan omdenken. 

16.30 uur
Danny Paerl, Glamp Outdoor Camp Veluwe
Van een prachtig stuk natuur naast zijn bungalowpark maakte Danny in een aantal weken een prachtige Glamping. Deze trok nieuwe doelgroepen en werd een groot succes. Hij werkte hierbij samen met een leverancier van accommodaties die normaal veel op festivals werkt. Het verhaal van Glamp Outdoor kan je inspireren om ook te innoveren en samen te werken. 16.45 uur
Peter Derks van De Spijsbereiders Spijsbereiders is een creatief bureau opgericht door Peter Derks en Roland van Balen in 2013. De foodwereld mist in de ogen van de Spijsbereiders karakter. De wereld van food is onderhevig aan vele trends en ontwikkelingen. Op al deze ontwikkelingen wordt nu zo veel ingespeeld, dat hierdoor constant eenheidsworsten ontstaan. De Spijsbereiders werken aan eigenzinnige en daardoor tijdloze concepten. Samen gaan we een bijzondere stempel op de foodwereld drukken. Dit doen we door actief te zijn met nieuwe producten en concepten. Soms in eigen beheer, soms in een samenwerking en soms in opdracht van ondernemers die niet bang zijn anders te denken. Tijdens de Corona periode hebben de Spijsbereiders niet stilgezeten en zijn ze met nieuwe initiatieven gekomen zoals Pop-up terras de Kemping, Pop-up visrestaurant Strandje Beton en hebben ze zich volop gericht op hun take away concept; Oven Aan, Kom Eraan. Waarmee ze de samenwerking hebben gezocht met restaurants en keukens die op dat moment dicht moesten door de maatregelen.

17.00 uur
Vragen en discussie en de mogelijkheid om met deelnemers in contact te komen.

Inschrijven
U kunt zich inschrijven door onderstaande gegevens te mailen naar innovationsquare@buas.nl
Naam:    
E-mail adres:
Organisatie:
Branche:

||| Nieuws |||

09/07/25
CELTH Industry Day brengt wetenschap en praktijk samen tijdens World Leisure Congress
Op woensdag 27 augustus 2025 organiseert het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH) de Industry Day tijdens het World Leisure Congress in Breda. Deze dag vormt de brug tussen wetenschap en praktijk in de leisure-, toerisme- en hospitalitysector.
09/07/25
Mag je dat souvenir meenemen?
Vakantiegangers zijn zich er vaak niet van bewust dat souvenirs van beschermde soorten afkomstig kunnen zijn, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Denk bijvoorbeeld aan sieraden gemaakt van schelpen, tassen van slangenleer, cactussen of kaviaar.
08/07/25
Exclusief voor leden
Minor Hotels sleutelt aan B2B platformen
Minor Hotels (560 hotels wereldwijd) zet een stap binnen de B2B-strategie met de lancering van Minor...
07/07/25
SVR vraagt om betaalbaar houden van kampeervakanties
Stichting Vrije Recreatie (SVR) meldt dat kampeervakanties té duur dreigen te worden voor de gast door stijgende toeristenbelasting in combinatie met stijgende kosten bij horeca en supermarkten.
04/07/25
Toeristische bestedingen in Zuid-Limburg stijgen naar recordhoogte
Zuid-Limburg heeft in 2023 een indrukwekkende groei doorgemaakt als toeristische bestemming. Uit onderzoek in opdracht van Visit Zuid-Limburg blijkt dat toeristen en recreanten samen maar liefst €1,59 miljard uitgaven in de regio. Deze groei onderstreept het belang van toerisme als economische motor voor de regio.
04/07/25
Waar genieten Nederlanders deze zomer van hun vakantie?
De zomervakantie staat voor de deur en veel Nederlanders maken zich op voor een welverdiende reis naar het buitenland. Volgens reisorganisatie TUI blijven Spanje, Griekenland en Turkije de populairste Europese vliegbestemmingen.
04/07/25
Air France-KLM wil meerderheidsbelang in SAS
Air France-KLM wil haar belang in het aandelenkapitaal van SAS verhogen van 19,9% naar 60,5% door de volledige overname van de aandelen van Castlelake en Lind Invest.
02/07/25
Exclusief voor leden
Versnelling gebruik AI
Van chatbots en sociale media campagnes tot en met werkprocessen in de horeca, AI is niet meer weg te denken uit de sector leisure. Het gebruik van AI maakt een versnelling mee in onze maatschappij.