19-06-2020: Webinar Immaterieel Erfgoedtoerisme in en na corona

Webinar Immaterieel Erfgoedtoerisme in en na corona
Het webinar is op vrijdagmiddag 19 juni van 14.00 -15:30 uur. Duurzaam toerisme is een uitdaging waar vele erfgoedgemeenschappen voor staan, zeker in deze tijd van corona. Tal van immaterieel erfgoedgemeenschappen moesten noodgedwongen hun evenementen afzeggen en activiteiten stopzetten. Maar op enig moment moeten we weer gaan nadenken over een opstart, en hoe dit op een verantwoorde en duurzame manier te doen. Het is ook waar de regering elke sector over vraagt na te denken.

Hoe kunnen we op een verantwoorde, duurzame manier immaterieel erfgoedtoerisme weer op de rails zetten? Wat zijn de kansen en uitdagingen hierin?

Dit webinar is bedoeld voor immaterieel erfgoedgemeenschappen in Nederland en in Vlaanderen en voor professionals die betrokken zijn bij toerisme en immaterieel erfgoed.

Het webinar wordt georganiseerd door Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland, Erfgoed Gelderland en Werkplaats immaterieel erfgoed Vlaanderen. Het is ook een onderdeel van het KIEN programma Van rouwen naar bouwen: werken aan immaterieel erfgoed in en na corona. Deelname aan de webinar is gratis, klik hier om je aan te melden! Meer informatie over het programma volgt.

Op de dag van de webinar krijgt u een link per mail gestuurd. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@immaterieelerfgoed.nl. 

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

21/09/20
Exclusief voor leden
RMO toont live restauratie sarcofaag
Tegelijkertijd wordt onderzoek gestart in Simpelveld naar de gevonden villa's
21/09/20
Exclusief voor leden
Ondernemersorganisaties en vakbond vragen om overgangsregime naar nieuw pensioenstelsel
FNV, VNO-NCW en MKB-Nederland roepen het kabinet op om snel gezamenlijk een overgangsregime te ontwikkelen in verband met de komst van het nieuwe pensioenstelsel.
20/09/20
Naamsbekendheid Nederlandse Hanzesteden fors gestegen
De negen Hanzesteden in Oost-Nederland zijn flink in bekendheid gestegen, zowel binnen Nederland als bij Duitsers en Belgen.
20/09/20
HISWA-RECRON wil van Duitse regering meer differentiatie in toeristengebieden
HISWA-RECRON heeft bij het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken geklaagd over de aanwijzing van de gehele provincies Noord- en Zuid-Holland als risicogebied.
20/09/20
KHN verwijt kabinet symboolpolitiek
Koninklijke Horeca Nederland kwalificeert de maatregelen van het Nederlandse kabinet om in de Randstad de coronaepedemie te te dammen als symboolpolitiek. Saillant detail is dat ook KHN erkent dat er voor sommige horeca voorlopig geen toekomst is.
20/09/20
ZooParc Overloon investeert in nieuw expeditiedeel
Dierentuin ZooParc Overloon heeft een nieuw expeditiedeel geopend.
20/09/20
Grote uitbreiding Efteling in de ijskast
De Efteling heeft de investeringsplannen voor nieuwe themagebieden voorlopig on hold gezet. Directe aanleiding is de coronacrisis.
19/09/20
Eerste twee ‘Fietsslingers van Salland’ gelanceerd
Salland Marketing, onderdeel van MarketingOost, lanceert twee nieuwe fietsroutes onder de naam ‘Slinger van Salland’.