Geplaatst op: 02-11-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Reisbranche krijgt voucherbank

Reisbranche krijgt voucherbank
Afbeelding van Thanks for your Like
In de Tweede Kamer was vrijdag een brede steun voor een motie van het Kamerlid Aartsen (VVD) waarin het kabinet werd opgeroepen uiterlijk 1 december te komen met een voucherbank. Staatssecretaris Mona Keijzer benadrukte dat er nog wel een paar hobbels waren, maar stelde dat het kabinet aan de slag gaat met de realisatie van de voucherbank. Dat meldt ANVR. 

In de motie van Thierry Aartsen werd de regering verzocht om vóór 1 december samen met de reisbranche te komen tot een voorstel voor een kredietfaciliteit gekoppeld aan bestaande vouchers, een zogenaamde  voucherbank. De motie werd mede ondertekend door CDA, GL, PVV en D66. Tijdens het korte debat gaf de PvdA ook aan de voucherbank te steunen. 

Nog heel wat hobbels maar Keijzer gaat aan de slag

Door de staatssecretaris werd wel benadrukt dat er nog een aantal hobbels waren om te nemen. De sector is gedifferentieerd, met verschillende verdienmodellen; er zal dus ook voor een deel door de bedrijven zelf moeten worden meebetaald, waarbij er zeker ook een check op de kredietwaardigheid zal plaatsvinden. Voorts moet nog goedkeuring bij de EU worden gevraagd. Tenslotte zal samen met de sector een uitvoeringsorganisatie moeten worden opgezet. Maar "we gaan het doen" aldus de staatssecretaris. 

In het debat benadrukte Aartsen dat het ontbreken van perspectief op de korte termijn (er kunnen  op dit moment vrijwel geen vakanties worden geboekt of worden georganiseerd) geen reden mag zijn om tot afwijzing op grond van kredietwaardigheid te komen. De staatsecretaris wees in haar reactie erop dat het gaat om belastinggeld waar zorgvuldig mee om moet worden gegaan. 

ANVR verheugd

"Wij zijn zeer  verheugd dat zowel bij kabinet als in Tweede Kamer er een groot draagvlak is voor de voucherbankvoorstellen van SGR/ANVR. Daar hebben we de afgelopen weken hard aan getrokken" zegt Walter Schut van ANVR. "Het betekent tevens dat we met SGR op volle kracht verder kunnen in het overleg met de ministeries van EZK en Financiën. We zijn er zeker nog niet en de tijd begint te dringen, maar brede politieke steun van Kamer en kabinet is cruciaal voor het proces om te komen tot een voucherbank voor de reisbranche". 
Trefwoorden: reisbranche, reisbedrijven, touroperators, reisbureaus, corona, boekingen, crisis, vouchers

||| Blogs |||

25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
14/10/21
Varkens in nood op Lisboa Airport
Claustrofobie. Je vraag er niet om. Dat heb je, of niet. En fijn is het geenszins. Hele kleine liften? Ik neem de trap wel. Al is die 10 verdiepingen hoog. Grote mensenmassa’s? Ik vermijd ze liever. - Marcel Baltus komt terecht in terminal 2 van Lisbon Airport en krijgt veel waardering voor Schiphol.
20/09/21
New opportunities arise
New opportunities arise
20/09/21 · · Roland Kleve | Lees meer
This edition, with many in-depth articles, highlights the past corona period (what hit us?) but also looks ahead and focuses on new opportunities for our ‘new normal’. Here is an assembly of passioned articles written by our lecturers, students and industry partners.
16/07/21
Van duurzaam herstel naar  een duurzame sector
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt (21 mei jl.) “wereldwijd 14 procent minder coronabesmettingen dan vorige week”. Het herstel van de gastvrijheidssector lijkt daarmee met de toenemende vaccinatiegraad ingezet. Maar of er ook daadwerkelijk sprake is van een duurzaam herstel, dat is maar de vraag ...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

03/12/21
HISWA-RECRON eert leden
HISWA-RECRON heeft tijdens haar Algemene Ledenvergadering drie leden in het zonnetje gezet. Vice-voorzitter Cees Slager werd benoemd tot Erelid, Jos de Punder en Eric van der Wansem tot Lid van Verdienste.
03/12/21
Vakantiebeurs weer afgelast
De Vakantiebeurs, die van 12 tot en met 16 januari 2022 zou plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht, is afgelast. Ook de vakdag op 11 januari gaat niet door. Het Travel Congress gaat wel door maar in een online editie.
02/12/21
Utrechtse Heuvelrug voert verplicht Ruitervignet in
Ruiters en menner moeten met ingang van 1 januari 2022 op de Utrechtse Heuvelrug een Ruitervignet aanschaffen. Een bijzondere stap om het onderhoud van de ruiterpaden te bekostigen.
02/12/21
“Het beantwoorden van reviews beïnvloedt verkoopcijfers”
Bijna iedereen leest wel eens reviews op het internet. Die reacties (en de manier waarop een onderne...
02/12/21
Staycation weer populair: 70% Nederlandse vakantiehuizen bezet door Nederlanders
Met de groeiende onzekerheid rondom de coronamaatregelen kiezen Nederlanders weer steeds meer voor e...
02/12/21
Exclusief voor leden
Kasteel Hoensbroek kaapt Museumprijs weg voor Volkenkunde en Amsterdam Museum
Vanmorgen werd Kasteel Hoensbroek, tijdens de live uitzending van Koffietijd, verrast met het nieuws dat het met een overtuigende 41% van de publieksstemmen (27.745 stemmen), de VriendenLoterij Museumprijs 2021 in de wacht heeft gesleept.
02/12/21
Bouw van nieuw centrumgebouw op Vakantiepark Beekse Bergen gestart
Op Vakantiepark Beekse Bergen wordt sinds enkele weken hard gewerkt aan de bouw van het ni...
02/12/21
Fries Museum biedt meer voor mensen met visuele beperking
Speciaal voor bezoekers met een visuele beperking organiseert het Fries Museum rondleidingen die een nieuw perspectief bieden op de tentoonstellingen Icons en Ferhaal fan Fryslân. Vooral voelen wordt ingezet om de tentoonstelling te beleven.