Geplaatst op: 28-06-2024
Auteur: Marc Gerlings

Nieuwe speelplek voor Museumplein Amsterdam

Begin 2025 starten de werkzaamheden

Nieuwe speelplek voor Museumplein Amsterdam
Ontwerp van Boerplay voor speelplek op het Museumplein. Illustratie: Boerplay.
Het Museumplein is een hotsport voor toeristen. In een driehoekvormige ruimte wordt nu gewerkt aan een nieuwe speeltuin. Het ontwerp is van Boerplay.

De speelplek wordt toegankelijk voor iedereen dankzij ruime paden, een zachte vloer en duidelijke kleuren. Kinderen kunnen klimmen in de netten van een trommel. Je kunt bovenin praten door de spreekbuis met vrienden die beneden spelen. Een triangelschommel wordt geplaatst, waar je samen of alleen op kan schommelen. Iedereen kan deelnemen, zelfs als zitten lastig is. Test je spieren en balans op speeltoestel contrabas. En vergeet niet dat fotomoment voor het Rijksmuseum, melden de ontwerpers.

Nog meer speeltoestellen worden geplaatst zoals een werk-watertafel. Een werktafel waar je een eigen racebaan kan bouwen voor zelf meegebrachte auto’s. Laat flesjes water leeglopen in de groef en bouw een dam van stokjes of steentjes.

Kleine en grote glijbaan.De peuterglijbaan, bereikbaar voor iedereen via een kleine helling, klimmend of kruipend. Je kunt omhoog klimmen of naar beneden rennen. En naar de grote. Klim via de klimgrepen op de grote rots naar de hoge glijbaan en geniet van een snelle afdaling vanaf 2 meter hoogte. De helling naast de ingang biedt de helling een leuke uitdaging voor rolstoelgebruikers. Er komt ook een opvallende muziekbalk.

Er zijn vier duidelijke ingangen voorzien zonder drempel. Op deze manier zijn de speelplek en alle toestellen bereikbaar voor mensen in een rolstoel of met een rollator of kinderwagen.

De gemeente en Boerplay verwachten begin 2025 te starten met de werkzaamheden.

Kinderen van de organisatie de Speeltuinbende kunnen binnenkort reageren op het voorlopig ontwerp. Zij krijgen hiervoor een uitnodiging.
Trefwoorden: Museumplein, Amsterdam, spelen, toerisme, hotspot

CELTH
 
||| Nieuws |||

16/07/24
Volop initiatieven om overtoerisme juist wél aan te pakken
Er wordt wél professioneel gewerkt aan overtoerisme in de toeristische sector, zegt Anneke van Mispelaar van adviesbureau Bureau BUITEN. Er zijn volop initiatieven, waarbij beleidsmakers de omgeving, de bezoekers én de bewoners weer met elkaar in balans brengen.
15/07/24
Exclusief voor leden
Hoogste punt bereikt bouw Chimpanseevallei Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Amersfoort heeft het hoogste punt in de bouw van de nieuwe Chimpanseevallei bereikt. Tot twaalf meter hoogte wordt de grootste netconstructie van het park met de hand vastgezet.
11/07/24
Exclusief voor leden
FNV ziet werkdruk te hoog worden op Schiphol
Na een jaar van relatieve rust over de drukte op Schiphol trekt vakbond FNV aan de bel voor de zomervakantie. Werknemers van Schiphol maken zich ernstige zorgen over de werkdruk, het ziekteverzuim en de veiligheidsrisico’s voor werknemers op Schiphol tijdens de aankomende zomerdrukte.
10/07/24
Op Texel fiets je over water
In het gebied Schettersweid op het Waddeneiland Texel is een nieuw drie meter breed fietspad aangelegd dat deels over het water van het natuurgebied gaat.
10/07/24
Advies: gebruik geen openbaar wifi netwerk
Recent is een Australische man gearresteerd nadat hij in een vliegtuig een nep wifinetwerk had opgezet om gegevens van medepassagiers te stelen. Dit bewijst dat mensen helaas zelfs tijdens hun vakantie moeten oppassen voor oplichters. Cindy Wubben van software maker Visma geeft advies aan reizigers.
09/07/24
Exclusief voor leden
Nederlanders meer naar buitenland op vakantie, koele vakantielanden in trek
Nederlanders gingen in 2023 meer naar het buitenland op vakantie. Vooral meer koele vakantielanden konden op een toenemende belangstelling van Nederlanders rekenen. De vakantiebestedingen groeiden fors.
08/07/24
Nederlandse vakantiegangers zoeken warmte op en mijden Parijs
Naar welke vakantielanden gaan Nederlanders dit jaar op zomervakantie en welke verschuivingen ziet TUI? Veel bekende landen en streken gaan aan top maar toch wel wat verrassingen.
04/07/24
Exclusief voor leden
Wat moet de toerist doen bij extreem weer?
Het Rode Kruis roept voor het eerst Nederlanders op om stil te staan bij mogelijke noodsituaties tijdens hun vakantie, zoals bijvoorbeeld de bosbranden die we begin deze week zagen op de Griekse eilanden Kos en Chios.