Geplaatst op: 25-01-2024
Auteur: redactie
Uitgever: nRIT Media

Catharinakapel in Oud-Lemiers nu altijd ‘open’

360-gradentour beschikbaar in twee talen

Catharinakapel in Oud-Lemiers nu altijd ‘open’

Vanaf nu kun je via je smartphone op ieder moment van de dag een kijkje nemen in de Sint-Catharinakapel in Oud-Lemiers. Ook als de deuren gesloten zijn. Via een QR-code op de gevel van de kapel start de 360-gradentour. Het is de eerste route die Visit Zuid-Limburg in twee talen ontwikkelde zodat deze ook toegankelijk is voor Duitse bezoekers. De kapel is tevens het startpunt van de camini ‘De Route van de Zuivering’, één van de korte pelgrimswandelingen in Zuid-Limburg. 

 

Camini ‘Route van de Zuivering’ 

De start van het nieuwe jaar is het moment om tot bezinning en nieuwe inzichten te komen. De Sint-Catharinakapel is het startpunt van de ‘Route van de Zuivering’. De Route van de Zuivering is één van de 11 camini’s in Zuid-Limburg. De camini’s zijn korte pelgrimswandelingen die elk gekoppeld zijn aan een levensles en langs het originele Jacobspad naar Santiago de Compostela liggen. Perfect voor iedereen die een keer wil ervaren hoe het is om te pelgrimeren, maar geen tijd heeft om een pelgrimstocht te maken van meerdere weken of maanden. Meer informatie over de Route van de Zuivering en de andere camini’s is te vinden op de website van Visit Zuid-Limburg. 

 

Andere 360-graden- en audiotours van religieus erfgoed in Zuid-Limburg 

Andere religieuze erfgoedlocaties in Zuid-Limburg werden ook al op deze manier ontsloten. De audiotours vertellen de geschiedenis en bijzondere verhalen over verschillende locaties. Onder andere de Cunibertuskerk in Wahlwiller, Abdij Rolduc, de basiliek van Meerssen en meer dan 30 locaties in de Westelijke Mijnstreek (Route vol Verwondering). Het religieus erfgoed in Zuid-Limburg wordt op deze manier binnen een toeristisch perspectief geplaatst. Dit ter ondersteuning van een duurzame toekomst voor kerken en kloosters en ter bevordering van de toegankelijkheid van de betreffende gebouwen in Zuid-Limburg. Ook wordt op deze manier het Zuid-Limburgse katholiek verleden geplaatst in het heden & de toekomst en kan het aansluiting vinden bij de X- en Y-generatie (geboren tussen respectievelijk 1956-1970 en 1971-2000).

 

Op de link staan onder ‘Een kijkje binnen’ alle 360-tours bij elkaar.

 

Link: https://www.visitzuidlimburg.nl/te-doen-in-zuid-limburg/historisch-erfgoed/kerken-en-kloosters/
Trefwoorden: QR code, digitale tour

CELTH

Trendrapport


||| Nieuws |||

16/02/24
Van Gogh Drenthe krijgt meerjarig vervolg
Drenthe gaat meerjarig investeren in het beleefbaar maken van het verhaal van Vincent van Gogh. Vanuit de overheid is jaarlijks 200.000 euro beschikbaar gesteld. Een bedrag dat ze nog hopen aan te vullen vanuit andere financieringsbronnen.
14/02/24
Exclusief voor leden
Voetganger in ontwerp meer ruimte geven met loopstromenmodel
Waar mensen lopen, waarom en hoe dit te beïnvloeden, is een cruciale vraag voor beleidsmakers. Het Nederlands Loopstromenmodel geeft antwoord op deze hoofdbrekens.
14/02/24
Exclusief voor leden
Gespannen arbeidsmarkt blijft maar uitzendwerk neemt af
Is het een signaal dat de arbeidsmarkt op weg is naar een rustiger vaarwater? De vraag naar uitzendkrachten neemt af. Ondertussen blijft de arbeidsmarkt gespannen. Het aantal openstaande vacatures in recreatie en cultuur staat al 2 kwartalen in 2023 op bijna 13.000.
13/02/24
Exclusief voor leden
Wandelboswachter brengt wandelgids langs watermolens uit
Watermolens staan vaak in de mooiste landschappen en kennen letterlijk en figuurlijk een bewogen verleden. Deze industriële monumenten spreken dan ook tot de verbeelding. Wandelboswachter Ellen Luijks heeft de fascinatie die zij voor watermolens heeft nu omgezet in de wandelgids ‘Wandelen langs watermolens’.
12/02/24
Via grondruil bijzondere natuur mogelijk langs de Lek
In de Achthovense Uiterwaarden, gelegen in de gemeente Vijfheerenlanden, heeft het Zuid-Hollands Landschap 15,5 hectare aangekocht. Dat werd mogelijk door grond te ruilen en tegelijkertijd recreatie te behouden.
09/02/24
Exclusief voor leden
Grote verschillen tussen favoriete vrijetijdsactiviteiten binnen Nederland
Een leuke invulling van de vrije tijd wordt voor Nederlanders steeds belangrijker. Goed nieuws voor de sector dat nog beter wordt door het feit dat Nederlanders dit jaar meer geld te besteden hebben. Er zijn qua vrijetijdsvoorkeuren wel verschillen tussen de landsdelen. Dat blijkt uit de nieuwste Stand van de Leisure van ABN AMRO.
07/02/24
Start herstel natuur in Haagse duinen
Om achteruitgang van de natuur in de duinen te stoppen, is gemeente Den Haag begin dit jaar begonnen met herstelwerk in het Westduinpark. Ook recreanten worden gevraagd rekening te houden met het landschap.
01/02/24
Brabant zet vol in op bezinningstoerisme met Ons Kloosterpad
De toekomst van Ons Kloosterpad in de provincie Noord-Brabant is veiliggesteld. De provincie Noord-Brabant, Vereniging Samenwerkende Kloosters en Visit Brabant hebben daartoe een overeenkomst gesloten.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...