Geplaatst op: 24-07-2018
Auteur: Redactie
NRIT Media

Dorado Beach verkocht aan Droomparken

Dorado Beach verkocht aan Droomparken
Camping en jachthaven Dorado Beach in Olburgen is verkocht aan Droomparken Vakantieparken. Droomparken gaat het park herontwikkelen tot een multifunctioneel recreatiebedrijf met recreatiewoningen van het luxere segment tot de avontuurlijke Tiny Houses, met dienstverlening op het niveau van hotelservices. De jachthaven blijft.


Dit maakten Nanke den Daas -CEO Den Daas Recreatie- en Andries Bruil namens de directie van Droomparken bekend na de formele overdracht. Op het nieuwe recreatiepark, dat gefaseerd ontwikkeld zal worden, zullen zo’n 200 stenen recreatiebungalows gebouwd worden. Deze worden verkocht ten behoeve van eigen gebruik van de nieuwe eigenaren, verhuur via Droomparken of een combinatie van eigen gebruik en verhuur.


Geen opvolging

De familie Den Daas was op zoek naar een geschikte koper omdat er binnen de familie geen gegadigden waren om het bedrijf voort te zetten en ze onvoldoende ervaring hebben met het herontwikkelen van een stacaravanpark. Nanke den Daas: "In Droomparken hebben wij een uitermate geschikte nieuwe eigenaar gevonden die het park gaat herinrichten tot een eigentijds recreatiepark zoals wij ook van plan waren. Bovendien staan de Droomparken bekend om hun fraaie groene parken in een mooie omgeving. Daar past Dorado Beach in het mooie IJssellandschap heel goed bij.”


Droomparken gaat in gesprek met de huidige medewerkers en gaat ervan uit dat zij gewoon in dienst blijven van het park. Behalve dat de ontwikkeling en uitbreiding van het park lokaal banen zal opleveren, wil Droomparken graag met ondernemers in de regio in gesprek over mogelijke samenwerkingsverbanden op het gebied van toeristische uitjes, maar bijvoorbeeld ook over de levering van streekproducten.


In gesprek met vaste gasten en omwonenden

De vaste gasten van Dorado Beach zijn inmiddels geïnformeerd over de overdracht. Droomparken gaat de wensen die er bij hen leven op korte termijn inventariseren. Het gaat om gasten die vaak al vele jaren op het park recreëren.

Direct omwonenden krijgen eerdaags een uitnodiging voor een persoonlijke kennismaking met Droomparken. Andries Bruil, verantwoordelijk voor projectontwikkeling bij Droomparken: "Wij willen graag een goede buur zijn voor de inwoners van Olburgen en horen bij deze kennismaking graag wat er leeft onder de bevolking. Zo mogelijk zullen wij hier rekening mee houden bij de ontwikkeling van het park.”


Multifunctioneel recreatiepark voor alle doelgroepen.

Bij de herontwikkeling zal gebruik gemaakt worden van de laatste inzichten en technieken zodat het aantal transportbewegingen op en buiten het park tot een minimum beperkt worden alsmede de belasting voor het milieu. De recreatiewoningen zullen energiearm of –neutraal gebouwd worden eveneens volgens de laatste inzichten. Voorbeelden op het gebied van natuur op het park zijn vleermuisvriendelijke verlichting, de aanleg van waterpoelen voor amfibieën en inheemse beplanting.


Dorado Beach zal veranderen van een caravanpark met jachthaven in een multifunctioneel recreatiepark met een verscheidenheid aan eigentijdse recreatiewoningen in een waterrijke omgeving. Hierdoor wordt het park aantrekkelijk voor alle doelgroepen. Een voorbeeld hiervan zijn de populaire Tiny Houses die door Droomparken in Nederland met veel succes zijn geïntroduceerd.


Hotelservices

Ook de watersporters zullen aan hun trekken blijven komen. Andries Bruil: "De jachthaven blijft uiteraard, niet alleen vanwege de grote aantrekkingskracht op gebruikers maar ook vanwege die gezellige maritieme sfeer.”


Uniek in de recreatiebranche is dat Droomparken haar gasten een dienstverlening aanbiedt op het niveau van hotelservices. Zo zijn de bedden bij aankomst in de huisjes al opgemaakt, is er ontbijtservice en doen de medewerkers er alles aan om aan de wensen van de gasten te voldoen.


Over Droomparken

Droomparken ontwikkelt al bijna twintig jaar recreatieparken op aantrekkelijke parken in Nederland. De veertien locaties zijn gelegen in prachtige gebieden - een voorwaarde voor een Droompark - op de Veluwe, in Noord-Holland, aan het Veluwemeer, in Limburg of aan de Zeeuwse kust. Naast een hoog serviceniveau op het park zelf, zijn ze het ideale uitgangspunt voor wie van de natuur wil genieten en/of van een stukje cultuur en historie wil proeven in de nabije omgeving. Droomparken geeft ruimte om te ontdekken. Voor meer informatie: www.droomparken.nl


Over Den Daas Recreatie

Den Daas Recreatie richt zich, al ruim veertig jaar op de duurzame ontwikkeling en exploitatie van vrijetijdsvoorzieningen op de grens van land en water. Respect voor mens, dier èn natuur staan centraal in de ontwikkeling en exploitatie van onze locaties. Het enthousiasme, de professionaliteit en de gastvrijheid van onze medewerkers - en hun bijdrage aan onze visie - zijn daarin essentieel. Voor meer informatie: www.thuishavens.nl

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, watersport, campings, bungalowparken, jachthavens, overnames
Vacature

||| Blogs |||

08/04/19
2019: het jaar voor nationaal toeristisch beleid
2019 wordt hét jaar waarin het Rijk haar rol pakt om te sturen op een gebalanceerde ontwikkeling van het inkomende en binnenlands toerisme in Nederland. Een ontwikkeling waarbij economie, samenleving en leefomgeving met elkaar in samenhang worden bekeken. Een ontwikkeling waarin lasten worden gedeeld en bovenal: kansen worden benut!
18/03/19
Een community voor marketingvraagstukken?
Een community voor marketingvraagstukken?
18/03/19 · Marketing · Hanita van der Schaaf | Lees meer
Sinds een aantal weken werk ik in het onderwijs. Een totaal andere wereld, in vergelijking met mijn ...
11/03/19
Groots Denken!
Groots Denken!
11/03/19 · Duurzaam toerisme · Marcel Baltus | Lees meer
Tijdens mijn bezoek aan de ITB Berlijn borrelde een lumineus idee op...
14/02/19
Iamst(erdam)upid
Iamst(erdam)upid
14/02/19 · Beleid · Toerisme · Han Verheijden | Lees meer
Begin december 2018 zijn de rood-witte "Iamsterdam’ letters van het Museumplein gehaald. Het is ge...
14/02/19
Het belang van een organisatorisch eco-systeem
Terugkijkend op 2018 hebben de meeste toeristische bedrijven uitstekende zaken gedaan. Niet voor nik...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/05/19
Natuurmonumenten en Landal GreenParks intensiveren samenwerking
Landal GreenParks en Natuurmonumenten verdiepen en versterken hun succesvolle samenwerking rond het kinderprogramma OERRR en wilde bloemen.
23/05/19
Exclusief voor leden
Verre reizenspecialist trekt Europa in
Verre reizen specialist Better Places gaat nu ook reizen in Europa aanbieden. Ze willen daarmee de negatieve impact van verre reizen verminderen en laten zien dat Europa genoeg te bieden heeft voor een bijzonder hoofdvakantie.
23/05/19
Fietsaudiotour over Flevolandse Knardijk
Deze hadden we nog niet gezien op de redactie. Een fietsaudiotour. Visit Flevoland heeft op de Knardijk de primeur.
23/05/19
Exclusief voor leden
Speciale ouderenexcursies bij Staatsbosbeheer
Ouderenfonds en Staatsbosbeheer gaan vanaf deze maand speciaal op ouderen toegesneden excursies in natuurgebieden over het hele land organiseren.
23/05/19
Exclusief voor leden
Droomparken gaat Recreatieoord Enkhuizer Zand realiseren  
Droomparken gaat Recreatieoord Enkhuizer Zand (REZ) herontwikkelen en neemt de plannen van ontwikkelingsmaatschappij OREZ over.
22/05/19
Trambaanfietsroute niet door beschermde natuurzones
De ontwikkeling van de Trambaanfietsroute maakt duidelijk dat niet zomaar fietsroutes door bijzonde...
22/05/19
Toerisme in Europa groeit stevig in eerste kwartaal 2019
De hoogste groeicijfers in het toerisme in het eerste kwartaal van 2019 worden behaald in Azië (+...
22/05/19
Exclusief voor leden
Grote controle en inval bij Oostappen
De Oostappen Groep ligt al enige tijd onder het vergrootglas van de autoriteiten. Dat resulteerde gisteren in doorzoekingen op het hoofdkantoor en diverse vakantieparken en kentekencontroles rond de parken.
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk