Geplaatst op: 24-07-2018
Auteur: Redactie
NRIT Media

Dorado Beach verkocht aan Droomparken

Dorado Beach verkocht aan Droomparken
Camping en jachthaven Dorado Beach in Olburgen is verkocht aan Droomparken Vakantieparken. Droomparken gaat het park herontwikkelen tot een multifunctioneel recreatiebedrijf met recreatiewoningen van het luxere segment tot de avontuurlijke Tiny Houses, met dienstverlening op het niveau van hotelservices. De jachthaven blijft.


Dit maakten Nanke den Daas -CEO Den Daas Recreatie- en Andries Bruil namens de directie van Droomparken bekend na de formele overdracht. Op het nieuwe recreatiepark, dat gefaseerd ontwikkeld zal worden, zullen zo’n 200 stenen recreatiebungalows gebouwd worden. Deze worden verkocht ten behoeve van eigen gebruik van de nieuwe eigenaren, verhuur via Droomparken of een combinatie van eigen gebruik en verhuur.


Geen opvolging

De familie Den Daas was op zoek naar een geschikte koper omdat er binnen de familie geen gegadigden waren om het bedrijf voort te zetten en ze onvoldoende ervaring hebben met het herontwikkelen van een stacaravanpark. Nanke den Daas: "In Droomparken hebben wij een uitermate geschikte nieuwe eigenaar gevonden die het park gaat herinrichten tot een eigentijds recreatiepark zoals wij ook van plan waren. Bovendien staan de Droomparken bekend om hun fraaie groene parken in een mooie omgeving. Daar past Dorado Beach in het mooie IJssellandschap heel goed bij.”


Droomparken gaat in gesprek met de huidige medewerkers en gaat ervan uit dat zij gewoon in dienst blijven van het park. Behalve dat de ontwikkeling en uitbreiding van het park lokaal banen zal opleveren, wil Droomparken graag met ondernemers in de regio in gesprek over mogelijke samenwerkingsverbanden op het gebied van toeristische uitjes, maar bijvoorbeeld ook over de levering van streekproducten.


In gesprek met vaste gasten en omwonenden

De vaste gasten van Dorado Beach zijn inmiddels geïnformeerd over de overdracht. Droomparken gaat de wensen die er bij hen leven op korte termijn inventariseren. Het gaat om gasten die vaak al vele jaren op het park recreëren.

Direct omwonenden krijgen eerdaags een uitnodiging voor een persoonlijke kennismaking met Droomparken. Andries Bruil, verantwoordelijk voor projectontwikkeling bij Droomparken: "Wij willen graag een goede buur zijn voor de inwoners van Olburgen en horen bij deze kennismaking graag wat er leeft onder de bevolking. Zo mogelijk zullen wij hier rekening mee houden bij de ontwikkeling van het park.”


Multifunctioneel recreatiepark voor alle doelgroepen.

Bij de herontwikkeling zal gebruik gemaakt worden van de laatste inzichten en technieken zodat het aantal transportbewegingen op en buiten het park tot een minimum beperkt worden alsmede de belasting voor het milieu. De recreatiewoningen zullen energiearm of –neutraal gebouwd worden eveneens volgens de laatste inzichten. Voorbeelden op het gebied van natuur op het park zijn vleermuisvriendelijke verlichting, de aanleg van waterpoelen voor amfibieën en inheemse beplanting.


Dorado Beach zal veranderen van een caravanpark met jachthaven in een multifunctioneel recreatiepark met een verscheidenheid aan eigentijdse recreatiewoningen in een waterrijke omgeving. Hierdoor wordt het park aantrekkelijk voor alle doelgroepen. Een voorbeeld hiervan zijn de populaire Tiny Houses die door Droomparken in Nederland met veel succes zijn geïntroduceerd.


Hotelservices

Ook de watersporters zullen aan hun trekken blijven komen. Andries Bruil: "De jachthaven blijft uiteraard, niet alleen vanwege de grote aantrekkingskracht op gebruikers maar ook vanwege die gezellige maritieme sfeer.”


Uniek in de recreatiebranche is dat Droomparken haar gasten een dienstverlening aanbiedt op het niveau van hotelservices. Zo zijn de bedden bij aankomst in de huisjes al opgemaakt, is er ontbijtservice en doen de medewerkers er alles aan om aan de wensen van de gasten te voldoen.


Over Droomparken

Droomparken ontwikkelt al bijna twintig jaar recreatieparken op aantrekkelijke parken in Nederland. De veertien locaties zijn gelegen in prachtige gebieden - een voorwaarde voor een Droompark - op de Veluwe, in Noord-Holland, aan het Veluwemeer, in Limburg of aan de Zeeuwse kust. Naast een hoog serviceniveau op het park zelf, zijn ze het ideale uitgangspunt voor wie van de natuur wil genieten en/of van een stukje cultuur en historie wil proeven in de nabije omgeving. Droomparken geeft ruimte om te ontdekken. Voor meer informatie: www.droomparken.nl


Over Den Daas Recreatie

Den Daas Recreatie richt zich, al ruim veertig jaar op de duurzame ontwikkeling en exploitatie van vrijetijdsvoorzieningen op de grens van land en water. Respect voor mens, dier èn natuur staan centraal in de ontwikkeling en exploitatie van onze locaties. Het enthousiasme, de professionaliteit en de gastvrijheid van onze medewerkers - en hun bijdrage aan onze visie - zijn daarin essentieel. Voor meer informatie: www.thuishavens.nl

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, watersport, campings, bungalowparken, jachthavens, overnames

||| Blogs |||

04/10/18
Segregatie of integratie?
Eind juni vond bij mij in de buurt de Champions Trophy voor nationale hockeyteams plaats. Een mooi...
25/09/18
En Footzy is (W)elke Plek
Het aantal kwalificaties in bijna 40 jaar noeste arbeid dat mij is opgespeld groeit nog steeds met...
06/09/18
Van marketing naar mattering
Van marketing naar mattering
06/09/18 · Cultuur · Hanita van der Schaaf | Lees meer
Column van Hanita van der Schaaf over Culturele Hoofdstad van Europa 2018, Leeuwarden
24/07/18
Time Out
Time Out
24/07/18 · Leisure · Han Verheijden | Lees meer
Zoals ik in mijn vorige column schreef, heb ik afgelopen winter een skiongeluk gehad. Hierdoor was...
10/07/18
Oh jee; ik moet (sorry mag) Lekkeâh weg in èguhn land
Ik deed even een rondje beroepsdeformatie op mijn sportschool. Spanje, Turkije, Amerika, Noorwegen,...
||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/10/18
Exclusief voor leden
Tien nieuwe Cook’s Clubs van Thomas Cook
Reisbedrijf Thomas Cook wil met tien nieuwe Cook's Clubs een nieuwe doelgroep aantrekken. De eerste Cook's Club was een daverend succes.
23/10/18
Exclusief voor leden
Provincies gaan werken aan digitale natuurkaart
De Nederlandse provincies gaan werken aan een digitale kaart van het Natuurnetwerk Nederland (NNN)....
22/10/18
Beleving reizen in de ruimte
Zondag 21 oktober is door de Nederlandse astronaut André Kuipers de tentoonstelling ‘Reizen in de Ruimte, op weg naar een nieuwe aarde’ in het Haagse Museon geopend.
22/10/18
Herdenking 100 jaar Eerste Wereldoorlog trekt 2,6 miljoen mensen naar Westhoek
De Vlaamse regio Westhoek heeft voor de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog tussen 2014 en 2018 al 2,6 miljoen bezoekers ontvangen. Wat heeft dit de regio opgeleverd?
22/10/18
Exclusief voor leden
Citytrips voor het eerst populairder dan zon- en strandvakanties
Wereldwijd groeien city trips vier maal zo snel als de totale vakantiemarkt. Daarmee zijn citytrips nu populairder dan zon- en strandvakanties.
22/10/18
Gebruikte boten snel verkocht
De verkoop van gebruikte open boten zoals sloepen en tenders, steeg in het derde kwartaal van 2018 met maar liefst 40% ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2017
19/10/18
Aan de slag met jouw regio?
Ongeveer 500 vakgenoten reisden vorige week af naar Deventer voor de eerste Nationale ToerismeTop....
19/10/18
8 trends reizen voor 2019
Van reizen om te leren tot meer plannen voor weekendtrips.
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk