Geplaatst op: 06-11-2020
Auteur: Marc Gerlings

Provincie Flevoland start prijs voor beste bijdrage aan het landschap

Provincie Flevoland start prijs voor beste bijdrage aan het landschap
Nieuwe landschapsprijs voor Flevoland.
Provincie Flevoland opende de inschrijving voor de Vernieuwend Initiatief Prijs Flevoland. Het initiatief dat het meest bijdraagt aan de waarde, kwaliteit en identiteit van het Flevolandse landschap, krijgt 15.000 euro uitgereikt. Dit gebeurt op 15 april 2021, op de Dag voor de Flevolandse Ruimte.

Onder bewoners en bezoekers van Flevoland is veel waardering voor de kwaliteiten van het landschap van Flevoland. Denk aan de schoonheid, identiteit, herkenbaarheid, toekomstwaarde, het nut en samenspel van mens, ontwikkeling en natuur. Provincie Flevoland wil meer bekendheid en waardering geven aan de toekomstige ruimtelijke kwaliteit. Ook aan vernieuwende initiatieven. Dat doen we met de tweejaarlijkse Vernieuwend Initiatief Prijs Flevoland.

Initiatieven uiterlijk 11 december 2020 indienen

Voor de Vernieuwend Initiatief Prijs Flevoland zoeken we naar uitdagende en grensverleggende plannen die bijdragen aan de waarde, kwaliteit en identiteit van het Flevolandse landschap. We vragen initiatiefnemers uiterlijk 11 december 2020 plannen in te dienen met onder andere een korte beschrijving, motivatie en tekening. De plannen moeten de intentie hebben om uiteindelijk gerealiseerd te worden.

Een expertteam van onafhankelijke deskundigen selecteert drie genomineerde projecten. Deze projecten worden omgevormd tot een driedimensionale presentatie. Vervolgens gaat de jury deze presentaties beleven en beoordelen op de projectlocaties. Binnenkort maakt de provincie de juryleden bekend.

Inspirerende voorbeelden en reglement

"We nodigen nu iedereen – zowel personen als organisaties – met een vernieuwend ruimtelijk initiatief, uit mee te doen. Teken, schrijf en werk je initiatief uit en stuur hem naar vip@flevoland.nl. Bezoek vipflevoland.nl voor inspirerende voorbeelden en het reglement. We kijken uit naar creatievelingen en initiatieven die we in 2021 in het zonnetje kunnen zetten."

Dag voor de Flevolandse Ruimte

Tijdens de Dag voor de Flevolandse Ruimte, op 15 april 2021, krijgt de winnaar de Vernieuwend Initiatief Prijs Flevoland uitgereikt. De eerste editie van de Dag voor de Flevolandse Ruimte heeft het thema Ruimte voor Initiatief. Het wordt een middagsymposium met uitwisseling van ideeën, presentaties van de genomineerde initiatieven en de uitreiking van de Vernieuwend Initiatief Prijs Flevoland.
Topics:Beleid, Natuur
Trefwoorden: landschap, beleid, natuur

CELTH
 






||| Nieuws |||

24/05/24
Exclusief voor leden
Airbnb en Fraudehelpdesk actie tegen vakantiefraude
Het vakantiegeld zit deze maand bij de salarissen. Fraudehelpdesk en Airbnb willen in een gezamenlijke actie daarom nu het bewustzijn vergroten voor scams of phishing door nepaanbieders van vakanties en accommodaties. Vakantiefraude is toegenomen afgelopen jaar.
24/05/24
Exclusief voor leden
Intensieve recreatie een van de problemen voor natuur Kennemerland-Zuid
De Ecologische Autoriteit heeft advies uitgebracht over de natuurdoelanalyse die de provincie Noord-Holland heeft opgesteld voor het Natura 2000-gebied Kennemerland-Zuid. De stikstofbelasting in dit gebied in Noord- en Zuid-Holland is te hoog. Ook het gebrek aan zandverstuivingen, intensieve recreatie en sterk verminderde konijnenbegrazing zijn een risico.
24/05/24
De Digitale Spellenbox maakt vakanties nog leuker
Om families en vrienden weer samen te brengen door een gezamenlijke speelervaring te bieden is de Digitale Spellenbox ontwikkeld en vorig jaar bij een aantal Landal GreenParks geïntroduceerd.
24/05/24
Van Gogh Village Museum wint publieksprijs beste gebouw van Nederland
Architectenbureau Diederendirrix heeft de publieksprijs gewonnen voor Beste gebouw van Nederland met het Van Gogh Village Museum.
23/05/24
Eén merk voor Roompot en Landal GreenParks
Roompot en Landal GreenParks gaan verder onder één naam: Landal. De naam Roompot verdwijnt op termijn van de markt. Het hoofdkantoor komt in Amsterdam. Dat heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt.
23/05/24
Koninklijke Horeca Nederland lanceert namens 6 fastservice-bedrijven het Fastservice Manifest
Zes bedrijven hebben in een Fastservice Manifest concrete ambities gedefinieerd om hun positieve impact op productsamenstelling, gevarieerd aanbod, kindermarketing, vestigingsbeleid en communicatie de komende jaren verder te vergroten.
23/05/24
88% klanten wil opnieuw boeken via vakantieplatform
Uit grootschalig onderzoek van Multiscope blijkt bijna negen op de toen klanten van plan om in de komende drie jaar opnieuw via hetzelfde vakantieplatform te boeken.
23/05/24
Vernieuwingen beursvloer Recreatie Vakbeurs 2024
Recreatie Vakbeurs onthult een aantal vernieuwingen voor de komende editie op 12, 13 en 14 november 2024 in Evenementenhal Hardenberg. De horecastandhouders krijgen een betere plek en er komt een 'Recreatie Dorp'.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...