Geplaatst op: 25-06-2024
Auteur: Marc Gerlings

Ajay Kapur nieuwe Directeur Academie voor Leisure & Events

Ajay Kapur nieuwe Directeur Academie voor Leisure & Events
Ajay Kapur, Foto: BUas.
Op 26 augustus 2024 begint Ajay Kapur als directeur van de Academy for Leisure and Events bij BUas. Ajay wordt lid van de Executive Board. Hij is de opvolger van Roland Kleve, die per mei 2024 uit die functie is teruggetreden.

De afgelopen twee jaar heeft Ajay Kapur bij Saxion gewerkt, als manager van de Academie voor Creatieve Technologie en als opleidingsmanager van de Academie voor Toegepaste Psychologie en Internationaal HRM. Daarvoor werkte hij 12 jaar bij Hotelschool Den Haag en Amsterdam als Docent Marketing & Sales, als Faculteitshoofd Marketing & Innovatie en als Manager Bachelor opleidingen. 

In de begindagen van zijn carrière heeft Ajay gewerkt voor Loyalty Management Nederland (Airmiles) en in verschillende marketing- en salesfuncties bij Delta Lloyd Verzekeringen.

Ajay (53, geboren in India) heeft een bachelorgraad in Hotelmanagement (Den Haag) en een Master of Science- en MBA-graad (Universiteit van Amsterdam), en heeft diverse marketingopleidingen afgerond. Daarnaast heeft hij verschillende managementopleidingen gevolgd. Naast zijn structurele functies heeft hij meegewerkt aan onderzoek naar overtoerisme, was hij moderator op de Independent Hotel Show en lid van de Delta Lloyd Diversity Committee. Hij heeft gewoond en gewerkt in India en het Verenigd Koninkrijk. Momenteel woont Ajay in Amsterdam met zijn vrouw Mariëlle, die oorspronkelijk uit Roosendaal komt. Ze hebben een rescue-hond uit Griekenland.

Jorrit Snijder, voorzitter van het College van Bestuur van BUas: "Ajay is een ervaren manager in het hoger onderwijs en een aanwinst voor onze BUas-community. Hij heeft een rijke carrière in het hoger onderwijs, waarin hij nauw samenwerkt met het bedrijfsleven en studenten, en een sterke interculturele mindset. We kijken uit naar de samenwerking met Ajay en naar zijn bijdrage aan onze Leisure & Events - community, evenals aan het bredere BUas-hospitalityperspectief."

Ajay: "Een van de eerste dingen die me opviel bij BUas was de zin Creating meaningful experiences. Er zijn twee redenen waarom dit mij zo aanspreekt: ten eerste geeft het de essentie weer van het vakgebied vrije tijd en evenementen, en ten tweede geeft het, in de kern, de periode van transformatie weer die wij als opleiders aan onze studenten kunnen bieden. Ik kijk er erg naar uit om samen te werken met faculteit, medewerkers, studenten en het werkveld. Uit mijn eerste ervaringen met de BUas gemeenschap blijkt heel duidelijk de typische hartelijke mentaliteit die ik van Brabant gewend ben!"
Trefwoorden: BUas, directeur, leisure, onderwijs

CELTH
 


||| Nieuws |||

19/07/24
Exclusief voor leden
Minder vakantiewoningen verkocht
De verkoop van vakantiewoningen is flink gedaald. Tijdens de coronaperiode waren vakantiewoningen populair. Nu de pandemie onder controle is, neemt de populariteit ook weer af.
19/07/24
Subsidie voor beter publieksbereik archeologie
De provincie Zuid-Holland wil dat archeologie meer publiek bereikt. De nu ingestelde subsidieregeling Publieksbereik Archeologie is bedoeld om het draagvlak voor archeologie onder de inwoners en bezoekers van de provincie te verbreden.
19/07/24
Recreatiegebied afgesloten vanwege incidenten met wolf
De wolf rukt op in Nederland en dat heeft gevolgen voor recreatie in gebieden waar de wolf voorkomt. Na recente incidenten met een wolf heeft de gemeente Leusden besloten om een kerngebied van Landgoed Den Treek per direct af te sluiten voor recreanten en bezoekers.
19/07/24
80 jaar vrijheid herdacht op 330 kilometer vrijheidspad
Op 10 september 2024 start in Leopoldsburg, België, het Vrijheidspad, een 11-daagse wandelestafette die het begin van 80 jaar vrijheid markeert. De route loopt door de provincies Limburg (Nederland en België), Noord-Brabant en Gelderland, en volgt de Market Garden Liberation Route.
19/07/24
Zeeland.com lanceerde zomercampagne op Concert at SEA
Zeeland.com, het marketingkanaal van Zeeland dat wordt beheerd door de Provincie Zeeland, heeft haar nieuwe zomercampagne ‘Ik wil alleen maar Zeeland’ gelanceerd. Het is de bedoeling om bezoekers aan Concert at SEA bewust te maken van het feit dat Zeeland meer is dan een fijne vrijetijds- en vakantieprovincie.
17/07/24
Exclusief voor leden
Hoe Strava voor beleidsmakers werkt
Nederlanders zijn fervente wandelaars, maar waar wandelen ze precies? Dankzij Strava Metro, een app die fiets-, hardloop- en wandelprestaties bijhoudt, is het nu mogelijk om dit te achterhalen. Wandelnet heeft samen met Track-landscapes en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de mogelijkheden van Strava’s wandel- en hardloopdata onderzocht.
17/07/24
Exclusief voor leden
Keukenhof populair op Instagram
De Keukenhof in Lisse staat wereldwijd op de vierde plaats van meest Instagrammabel bloementuinen. Op de eerste plaats staat de Gardens by the Bay in Singapore.
17/07/24
VVV en Ondernemersvereniging ontwikkelen spannende kinderspeurtocht
VVV Waterland van Friesland en de ondernemersvereniging van Heeg (OVH2000) hebben een spannende kinderspeurtocht ontwikkeld die kinderen op een avontuurlijke manier kennis laat maken met het historische watersportdorp Heeg.

||| Agenda |||

23/09/24
23/09/24 t/m 23-09-24: Toerisme Top 2024
De zevende editie van de Toerisme Top wordt op maandag 23 september 2024 in Venlo georganiseerd. Het...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...
10/10/24
10/10/24 t/m 10-10-24: Education & Research Day
Op donderdag 10 oktober 2024 organiseert de Hotelschool The Hague een Education & Research Day. ...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...