Geplaatst op: 05-06-2024
Auteur: Marc Gerlings

Hoe vertel je het perfecte verhaal over je streek? Pak magazine R&T mei erbij

Hoe vertel je het perfecte verhaal over je streek? Pak magazine R&T mei erbij
Deze keer in de serie Captains of Industry: Kees Rutten (Leisurelands).
Afgelopen week viel R&T magazine op de mat. Het is weer een tof nummer met veel 'best practices', kennis en onderzoek, backcasting en balans terugbrengen in toerisme.

De opening is voor de serie 'Captain of industry' met Kees Rutten van  Leisurelands. Liefst 4,5 miljoen mensen bezoeken zijn recreatiegebieden. De organisatie maakt een innovatieslag door. Absoluut het lezen waard.

Anya Niewierra (directeur Visit Zuid-Limburg) is openhartig over de drukte in haar regio. Het wringt en schuurt tussen dagrecreanten, verblijfsgasten en inwoners.

Hoe bereik je klimaatdoelen in de reisindustrie? Backcasting met expert Albert Postma.

Marieke Politiek en Evelien Visser-Jonk over de opvallende resultaten van het Nieuw Nederlands Vrijetijdsonderzoek. "Rustzoekers lijken wat vaker activeiten te ondernemen dan de andere leefstijlen." Een artikel vol met tips over vrijetijdsgedrag van Nederlanders.

Uiteraard een terugblik op het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024. Met topsprekers Peter de Wilde (Toerisme Vlaanderen en Frank Radstake (ANVR).

Storytelling, hoe word je daarin een expert? Achterhoek Toerisme zette het BUas kennisprogramma in met prachtige voorbeelden als resultaat.

Wil je het beste vakantiepark van Nederland zijn? Dan moet je het logistiek op orde hebben. Hof van Saksen bouwde een nieuw ongekend goed logistiek hart en R&T kreeg een rondleiding van eigenaar Gerro Vonk.

Nationaal en regionaal wordt gekozen voor de opzet van de altijd populaire themajaren. Maar hoe doe je dat goed. Elizabeth Stoit en Carolien Nederlof blikken terug op de door hen georganiseerde jaren. Om het je makkelijk te maken, je krijgt ook 10 gouden tips.

Rob Vrolijks en Jappe Eggink over jachthavens en watersport. Van parkeerplek naar verblijfsplek.

Keuzestress zit het geluksgevoel van reizigers dwars. Hoe zet je als touroperator of regio dan wel goed je reisproducten in de markt. Onderzoek onder leiding van Ondrej Mitas

Er zijn nog meer artikelen te lezen in deze R&T. En vergeet ook niet het korte nieuws, Het Project en productnieuws. Dit wil je toch niet missen! Neem een abonnement op magazine R&T.
Trefwoorden: R&T, mei, magazine, inhoud

CELTH
 
||| Nieuws |||

19/07/24
Recreatiegebied afgesloten vanwege incidenten met wolf
De wolf rukt op in Nederland en dat heeft gevolgen voor recreatie in gebieden waar de wolf voorkomt. Na recente incidenten met een wolf heeft de gemeente Leusden besloten om een kerngebied van Landgoed Den Treek per direct af te sluiten voor recreanten en bezoekers.
19/07/24
80 jaar vrijheid herdacht op 330 kilometer vrijheidspad
Op 10 september 2024 start in Leopoldsburg, België, het Vrijheidspad, een 11-daagse wandelestafette die het begin van 80 jaar vrijheid markeert. De route loopt door de provincies Limburg (Nederland en België), Noord-Brabant en Gelderland, en volgt de Market Garden Liberation Route.
17/07/24
Exclusief voor leden
Hoe Strava voor beleidsmakers werkt
Nederlanders zijn fervente wandelaars, maar waar wandelen ze precies? Dankzij Strava Metro, een app die fiets-, hardloop- en wandelprestaties bijhoudt, is het nu mogelijk om dit te achterhalen. Wandelnet heeft samen met Track-landscapes en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de mogelijkheden van Strava’s wandel- en hardloopdata onderzocht.
17/07/24
VVV en Ondernemersvereniging ontwikkelen spannende kinderspeurtocht
VVV Waterland van Friesland en de ondernemersvereniging van Heeg (OVH2000) hebben een spannende kinderspeurtocht ontwikkeld die kinderen op een avontuurlijke manier kennis laat maken met het historische watersportdorp Heeg.
15/07/24
Utrecht zet eigen adviesraad voor leefomgeving op
Nu Gedeputeerde Staten vijf leden hebben benoemd voor de adviesraad, kan deze van start gaan. Op 28 mei 2024 werd Klaas Verschuure al benoemd als voorzitter van de adviesraad. De overige leden zijn: Hugo Hegeman, Thessa Fonds, Els van Grol, Jan van Kuijk en Alexander van der Vooren.
15/07/24
Exclusief voor leden
Hoogste punt bereikt bouw Chimpanseevallei Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Amersfoort heeft het hoogste punt in de bouw van de nieuwe Chimpanseevallei bereikt. Tot twaalf meter hoogte wordt de grootste netconstructie van het park met de hand vastgezet.
12/07/24
Spoorpark in Amsterdam officieel geopend
De Amsterdammers krijgen er een nieuw buurtpark bij in stadsdeel West. Het park ligt naast het spoor van metro 51, en heeft daarom de toepasselijke naam Spoorpark. Meer recreatiegroen was nodig door nieuwe woningbouw.
10/07/24
Op Texel fiets je over water
In het gebied Schettersweid op het Waddeneiland Texel is een nieuw drie meter breed fietspad aangelegd dat deels over het water van het natuurgebied gaat.