Geplaatst op: 04-06-2024
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Boekingen vallen wat terug, wel interessante verschuivingen

Boekingen vallen wat terug, wel interessante verschuivingen
Afbeelding van Sasin Tipchai via Pixabay

In april hebben consumenten 2% meer reizen geboekt dan in april 2023. In maart zaten de boekingen nog 8% in de plus.

Van alle consumenten boekt 86% een reis binnen Europa. Opvallende stijgers zijn Kroatië (+32%), Oostenrijk (+23%), België (+18%), Turkije (+13%) en Duitsland (12%).  werden goed geboekt. Opvallend minder geboekt werden Tsjechië (-23%), Spanje ( -16%), Noorwegen (-15%) en Zweden (-15%).

Intercontinentaal liep het aantal boekingen naar Noord-Amerika (15%) en Afrika (-17%) terug. Voor Noord-Amerika is sprake van minder boekingen voor de USA; niet voor Canada. De terugval voor Afrika deed zich bij alle bestemmingen voor met uitzondering van Kenia.

Azië zit met +23%) flink in de plus. Alhoewel Japan in vergelijking met afgelopen maanden iets terugviel, zijn Japan, Thailand en Indonesië de sterke groeibestemmingen voor Azië.

Opvallend was dat klanten korter van te voren boekten dan een jaar eerder; nu 85 dagen ten opzichte van 99 dagen. Van de april-boekers gaat 35% binnen een maand op vakantie. Voor 32% ligt het vertrek tussen 2 en 3 maanden na boeking

Trefwoorden: reisbranche, touroperators, boekingen

CELTH
 
||| Nieuws |||

22/07/24
Exclusief voor leden
Boeing verwacht verdubbeling van luchtvaartvloot
Boeing verwacht dat het aantal commerciële vliegtuigen tot 2043 zal verdubbelen. Op dit moment telt de wereld 26.750 vliegtuigen voor commercieel passagiers- en vrachtvervoer. Dat zullen er in 2043 zo’n 50.170 zijn.
14/07/24
Exclusief voor leden
Hoge Raad vernietigt besluit hof: maatregelen om geluidshinder Schiphol te verminderen mogen niet zonder Europese procedure
De Hoge Raad heeft geoordeeld dat de beslissing van het gerechtshof Amsterdam, die de Nederlandse Staat toestond om twee voorgenomen maatregelen ter vermindering van geluidshinder van Schiphol door te voeren, niet in stand blijft. Volgens de Hoge Raad moet voor deze maatregelen de Europese procedure van de "balanced approach" gevolgd worden.
11/07/24
Travel Challenge scoort hoog in samenspel studenten en reisbedrijven
De recente Travel Challenge van Reiswerk scoort gemiddeld een 8,7 bij deelnemende bedrijven, studenten en onderwijsinstellingen. Reiswerk dat het door die hoge score meteen gemotiveerd is om de Travel Challenge voor 2025 op te zetten.
11/07/24
Exclusief voor leden
FNV ziet werkdruk te hoog worden op Schiphol
Na een jaar van relatieve rust over de drukte op Schiphol trekt vakbond FNV aan de bel voor de zomervakantie. Werknemers van Schiphol maken zich ernstige zorgen over de werkdruk, het ziekteverzuim en de veiligheidsrisico’s voor werknemers op Schiphol tijdens de aankomende zomerdrukte.
08/07/24
Exclusief voor leden
Investeringsbedrijf neemt minderheidsbelang in Flix
Reisbedrijf Flix SE en investeringsbedrijf EQT hebben een overeenkomst bereikt voor EQT Future en Kühne Holding om een ??minderheidsbelang van 35% in Flix te verwerven.
08/07/24
Traditionele luchtvaartmaatschappijen vervuilender dan prijsvechters
Staan de grote traditionele luchtvaartmaatschappijen in een onderzoek van de Consumentenbond mooi in hun hemd. Binnen Europa vliegen budgetmaatschappijen efficiënter en vervuilen daarmee minder dan traditionele luchtvaartmaatschappijen. Dat komt omdat prijsvechters over het algemeen met zuinigere toestellen vliegen, die beter bezet zijn en minder overstappers vervoeren.
08/07/24
Nederlandse vakantiegangers zoeken warmte op en mijden Parijs
Naar welke vakantielanden gaan Nederlanders dit jaar op zomervakantie en welke verschuivingen ziet TUI? Veel bekende landen en streken gaan aan top maar toch wel wat verrassingen.
03/07/24
Last onder dwangsom voor drie reisbedrijven
Drie reisaanbieders krijgen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een last onder dwangsom opgelegd. Bij deze reisaanbieders verspringt de prijs tijdens het boeken. Hierdoor kunnen zij hun reis niet boeken tegen de eerst getoonde prijs. Dit mag niet.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.