Geplaatst op: 02-05-2024
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Aviodrome heeft de 200.000e bezoeker van de expositie 'Sneller dan het geluid' verrast met een speciale vlucht in een klassieke Fokker S.11.

Aviodrome heeft de 200.000e bezoeker van de expositie 'Sneller dan het geluid' verrast met een speciale vlucht in een klassieke Fokker S.11.

De Fokker S.11 is een eenmotorig lesvliegtuig. De eerste vlucht was op 18 december 1947. Dit toestel heeft twee stoelen, de instructeur en leerling zitten naast elkaar. Het vliegtuig werd ontworpen voor de luchtmacht en werd gebruikt door verschillende landen, waaronder Nederland, Italië en Brazilië.

 

Winnaar Huy mocht naast de piloot plaatsnemen voor een retourvlucht in de richting van Zeewolde. "Wat een superleuke ervaring! Nog veel gaver dan in een achtbaan. Ik heb zelfs nog het stuur mogen vasthouden en een klein stukje mogen vliegen!", vertelde hij nadien. 


Expositie éen jaar oud

De straaljagerexpositie werd vorig jaar in maart geopend. Deze permanente expositie, die gaat over de ontwikkeling van de straalmotor, is gevestigd in een speciaal gebouwde, grote hangar op het buitenterrein van het luchtvaartmuseum die doet denken aan een hangar (shelter) uit de koude oorlog. 

Er zijn zes straaljagers van dichtbij te zien, waarvan vier historische toestellen speciaal voor deze expositie volledig zijn gerestaureerd, zoals de Gloster Meteor, Lockheed F-104 Starfighter en de Fokker S.14.


Steeds ander verhaal

Bezoekers worden door verschillende ruimtes geleid, met steeds een nieuwe beleving. Zo 'vertelt' Frank Whittle, de ontdekker van de straalmotor, in zijn eigen kantoor over zijn ontwerp. Ook is er een interactieve testcabine waar ervaren kan worden hoe die techniek werkt en in weer een andere ruimte is de eerste straaljager van Nederland te zien.

Trefwoorden: 200.000ste bezoeker, Fokker, speciale vlucht

CELTH
 


||| Nieuws |||

16/07/24
Volop initiatieven om overtoerisme juist wél aan te pakken
Er wordt wél professioneel gewerkt aan overtoerisme in de toeristische sector, zegt Anneke van Mispelaar van adviesbureau Bureau BUITEN. Er zijn volop initiatieven, waarbij beleidsmakers de omgeving, de bezoekers én de bewoners weer met elkaar in balans brengen.
15/07/24
Exclusief voor leden
Hoogste punt bereikt bouw Chimpanseevallei Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Amersfoort heeft het hoogste punt in de bouw van de nieuwe Chimpanseevallei bereikt. Tot twaalf meter hoogte wordt de grootste netconstructie van het park met de hand vastgezet.
11/07/24
Exclusief voor leden
FNV ziet werkdruk te hoog worden op Schiphol
Na een jaar van relatieve rust over de drukte op Schiphol trekt vakbond FNV aan de bel voor de zomervakantie. Werknemers van Schiphol maken zich ernstige zorgen over de werkdruk, het ziekteverzuim en de veiligheidsrisico’s voor werknemers op Schiphol tijdens de aankomende zomerdrukte.
10/07/24
Op Texel fiets je over water
In het gebied Schettersweid op het Waddeneiland Texel is een nieuw drie meter breed fietspad aangelegd dat deels over het water van het natuurgebied gaat.
10/07/24
Advies: gebruik geen openbaar wifi netwerk
Recent is een Australische man gearresteerd nadat hij in een vliegtuig een nep wifinetwerk had opgezet om gegevens van medepassagiers te stelen. Dit bewijst dat mensen helaas zelfs tijdens hun vakantie moeten oppassen voor oplichters. Cindy Wubben van software maker Visma geeft advies aan reizigers.
09/07/24
Exclusief voor leden
Nederlanders meer naar buitenland op vakantie, koele vakantielanden in trek
Nederlanders gingen in 2023 meer naar het buitenland op vakantie. Vooral meer koele vakantielanden konden op een toenemende belangstelling van Nederlanders rekenen. De vakantiebestedingen groeiden fors.
08/07/24
Nederlandse vakantiegangers zoeken warmte op en mijden Parijs
Naar welke vakantielanden gaan Nederlanders dit jaar op zomervakantie en welke verschuivingen ziet TUI? Veel bekende landen en streken gaan aan top maar toch wel wat verrassingen.
04/07/24
Exclusief voor leden
Wat moet de toerist doen bij extreem weer?
Het Rode Kruis roept voor het eerst Nederlanders op om stil te staan bij mogelijke noodsituaties tijdens hun vakantie, zoals bijvoorbeeld de bosbranden die we begin deze week zagen op de Griekse eilanden Kos en Chios.