Geplaatst op: 27-03-2024
Auteur: Marc Gerlings

My First Smartphone Festival krijgt waarschijnlijk vervolg

My First Smartphone Festival krijgt waarschijnlijk vervolg
Impressie eerste My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid. Foto: Max Kneefel.
De eerste editie van My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid heeft afgelopen weekend ruim 2200 bezoekers getrokken. Verspreid over vier dagen, van donderdag tot en met zondag, leerden kinderen, hun ouders en docenten over hoe om te gaan met je allereerste telefoon.

Afgelopen donderdag startte het festival met een feestelijke opening door adjunct-directeur Julia Vytopil van Beeld & Geluid, samen met wethouder Onderwijs Karin van Hunnik van gemeente Hilversum en Sanne Assink, de 'TikTok-juf' van de Petrusschool uit Hengevelde (Overrijssel). In de eerste twee dagen kwamen in totaal 21 schoolklassen vanuit het hele land langs voor een programma op maat met workshops, presentaties en allerlei activiteiten.

In het weekend richtte het festival zich op ouders en verzorgers en hun kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. Verspreid over de twee dagen kwamen in totaal 1780 bezoekers af op het weekendgedeelte van My First Smartphone Festival en zagen zij workshops onder leiding van onder meer Lisa Wade, Klaas van Kruistum, NOS Jeugdjournaal, dansschool Lucia Marthas en YouTuber Quinn Bezemer (bekend van het duo Quinn & Aaron).

De eerste resultaten uit het bezoekersonderzoek zijn positief, met een gemiddelde beoordeling van 7,9. Een van de bezoekers geeft aan: "Wat een super festival over een heel belangrijk onderwerp. Heel leerzaam en vooral erg leuk. Hopelijk volgend jaar weer!"

In bibliotheken

De komende periode rolt My First Smartphone verder uit in het land, in de vorm van mini-edities van het festival bij vijf bibliotheken, in Hilversum, Amersfoort, Vathorst, Hoogland en Den Haag. Deelnemende bibliotheken organiseren in april activiteiten rondom het thema aan de hand van het My First Smartphone Bieb-pakket, dat Beeld & Geluid heeft samengesteld om de educatie over smartphonegebruik verder te verspreiden.

Samen met hoofdpartners VandenEnde Foundation en Vodafone Foundation is de ambitie uitgesproken om dit succes de komende jaren een vervolg te geven met een jaarlijks terugkerend My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid. De festivaldatum voor 2025 wordt binnenkort bekendgemaakt.
 
Trefwoorden: Beeld & Geluid, festival

CELTH
 


||| Nieuws |||

24/05/24
Exclusief voor leden
Airbnb en Fraudehelpdesk actie tegen vakantiefraude
Het vakantiegeld zit deze maand bij de salarissen. Fraudehelpdesk en Airbnb willen in een gezamenlijke actie daarom nu het bewustzijn vergroten voor scams of phishing door nepaanbieders van vakanties en accommodaties. Vakantiefraude is toegenomen afgelopen jaar.
24/05/24
Exclusief voor leden
Intensieve recreatie een van de problemen voor natuur Kennemerland-Zuid
De Ecologische Autoriteit heeft advies uitgebracht over de natuurdoelanalyse die de provincie Noord-Holland heeft opgesteld voor het Natura 2000-gebied Kennemerland-Zuid. De stikstofbelasting in dit gebied in Noord- en Zuid-Holland is te hoog. Ook het gebrek aan zandverstuivingen, intensieve recreatie en sterk verminderde konijnenbegrazing zijn een risico.
24/05/24
De Digitale Spellenbox maakt vakanties nog leuker
Om families en vrienden weer samen te brengen door een gezamenlijke speelervaring te bieden is de Digitale Spellenbox ontwikkeld en vorig jaar bij een aantal Landal GreenParks geïntroduceerd.
24/05/24
Van Gogh Village Museum wint publieksprijs beste gebouw van Nederland
Architectenbureau Diederendirrix heeft de publieksprijs gewonnen voor Beste gebouw van Nederland met het Van Gogh Village Museum.
23/05/24
Eén merk voor Roompot en Landal GreenParks
Roompot en Landal GreenParks gaan verder onder één naam: Landal. De naam Roompot verdwijnt op termijn van de markt. Het hoofdkantoor komt in Amsterdam. Dat heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt.
23/05/24
Koninklijke Horeca Nederland lanceert namens 6 fastservice-bedrijven het Fastservice Manifest
Zes bedrijven hebben in een Fastservice Manifest concrete ambities gedefinieerd om hun positieve impact op productsamenstelling, gevarieerd aanbod, kindermarketing, vestigingsbeleid en communicatie de komende jaren verder te vergroten.
23/05/24
88% klanten wil opnieuw boeken via vakantieplatform
Uit grootschalig onderzoek van Multiscope blijkt bijna negen op de toen klanten van plan om in de komende drie jaar opnieuw via hetzelfde vakantieplatform te boeken.
23/05/24
Vernieuwingen beursvloer Recreatie Vakbeurs 2024
Recreatie Vakbeurs onthult een aantal vernieuwingen voor de komende editie op 12, 13 en 14 november 2024 in Evenementenhal Hardenberg. De horecastandhouders krijgen een betere plek en er komt een 'Recreatie Dorp'.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...