Geplaatst op: 22-02-2024
Auteur: Redactie
NRIT

Dierenrijk bouwt nieuw tijgerverblijf en waterspeeltuin

Dierenrijk bouwt nieuw tijgerverblijf en waterspeeltuin
Foto: Libema

Dierenrijk in het Brabantse Mierlo is gestart met een reeks verbouwingen in en rondom het tijgerverblijf. Het park realiseert ook een spannende waterspeeltuin voor de kinderen.

Het verblijf van de katachtigen wordt verbouwd en dubbel zo groot. Ook komt een inclusieve waterspeeltuin en wordt de educatie van de tijgers vernieuwd. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in mei afgerond.

Groter tijgerverblijf

General manager Sander van der Heul: "Het oude cheetaverblijf wordt bij het huidige tijgerverblijf getrokken. Dit zal resulteren in een groter verblijf voor de tijgers. In het ontwerp is ook rekening gehouden met de natuurlijke leefomgeving van de Amoertijgers. Water speelt hierin een belangrijke rol. Niet veel mensen weten het, maar de Amoertijger is graag in het water te vinden." Het is weer een nieuwe, grote stap voor Dierenrijk sinds het moderniseren van het neushoornverblijf in 2019.

Dierenrijk

Inclusieve waterspeeltuin

Niet alleen de tijgers krijgen de mogelijkheid om in en rond het water te spelen op warme dagen. Een nieuwe waterspeeltuin gaat ook voor veel speelpret en verkoeling zorgen bij álle kinderen. Van der Heul: "Het wordt een spannende waterspeeltuin! Het lijkt straks alsof de kinderen spelen in hetzelfde water als de tijgers." De waterspeeltuin wordt voorzien van waterpompen, gootjes om het water te verplaatsen en meerdere speelplassen. "Delen van de waterspeeltuin en speeltoestellen zijn voor kinderen met een beperking toegankelijk, zodat een dagje Dierenrijk voor álle kinderen onvergetelijk wordt" aldus van der Heul.

Daarnaast gaan de kinderen hier spelenderwijs, onder begeleiding van de (groot)ouders, meer leren over de tijgers. Van der Heul: "Naast de basisinformatie leert de bezoeker hier straks ook over de verschillende soorten tijgers en hoe ze jagen bijvoorbeeld. Uiteraard vertellen we over de bedreigingen van de tijger en over de rol van Dierenrijk, in samenwerking met Stichting Wildlife, in het beschermen van deze bedreigde diersoort."

Trefwoorden: attractieparken, dierentuinen, investeringen

CELTH
 


||| Nieuws |||

24/05/24
Exclusief voor leden
Intensieve recreatie een van de problemen voor natuur Kennemerland-Zuid
De Ecologische Autoriteit heeft advies uitgebracht over de natuurdoelanalyse die de provincie Noord-Holland heeft opgesteld voor het Natura 2000-gebied Kennemerland-Zuid. De stikstofbelasting in dit gebied in Noord- en Zuid-Holland is te hoog. Ook het gebrek aan zandverstuivingen, intensieve recreatie en sterk verminderde konijnenbegrazing zijn een risico.
23/05/24
Vernieuwingen beursvloer Recreatie Vakbeurs 2024
Recreatie Vakbeurs onthult een aantal vernieuwingen voor de komende editie op 12, 13 en 14 november 2024 in Evenementenhal Hardenberg. De horecastandhouders krijgen een betere plek en er komt een 'Recreatie Dorp'.
23/05/24
André Kuipers opent Mediterrane tuin in de Hortus Leiden
Op 22 mei opende ruimtevaarder André Kuipers de Mediterrane tuin van de Hortus botanicus Leiden door het planten van een vijg. Het is de eerste Mediterrane tuin bij een botanische tuin in Nederland.
23/05/24
Exclusief voor leden
Beleid: Noord-Holland zet gezonde leefomgeving voorop
De provincie Noord-Holland gaat gezonde leefomgeving volwaardiger meewegen in haar besluiten en beleid bij de inrichting van de ruimte in Noord-Holland. Of dat ook positief uitpakt voor recreatie is nog niet duidelijk maar de suggestie wordt gewekt.
22/05/24
Exclusief voor leden
Formatiestukken geven meer duidelijkheid over btw-verhoging
Rond de aanstaande btw-verhoging van het nieuwe voor diverse vrijetijdsdiensten was vooral veel onduidelijkheid. Na het vrijgeven van de onderliggende stukken is er iets meer duidelijkheid in afbakening van de getroffen sectoren en activiteiten. Vooral bij logies is toch nog veel onduidelijkheid, mede vanwege de grote diversiteit aan logiesaanbod.
22/05/24
Uitbreiding Hart van Limburg VVV-gidsenteams Roermond en Stevensweert
Negen nieuwe gezichten geïnstalleerd voor de rondleidingen in Roermond. Het gidsenteam bestaat nu uit 32 VVV-gidsen dat inzetbaar is voor wel 5 talen.
21/05/24
Texel tekent voor Wandelnetwerk Noord-Holland
Texel sluit zich aan bij het netwerk voor uitbreiding van Wandelnetwerk Noord-Holland met maar liefst 268 kilometer
17/05/24
Exclusief voor leden
Arcadia 2025 bouwt Oldenhove om tot mienskipshûs
Over precies een jaar wordt het startschot gegeven voor Arcadia 2025, een 100-daags cultureel programma in de provincie Fryslân. In deze tweede editie wordt de kerk Oldehove in Leeuwarden weer een centrum voor de gemeenschap van kunst, cultuur en vrijetijd.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...