Geplaatst op: 23-02-2024
Auteur: Josefien Boor
Libéma
Publicatie: VTS 2023-3

De inspiratie van: Josefien Boor

De inspiratie van: Josefien Boor

Leeftijd: 24

Afgestudeerd aan: Leisure-en Eventmanagement NHLSteden & Master of Science in Leisure and Tourism Studies, Breda University of Applied Sciences.

Huidige functie: Ik ben momenteel werkzaam als Event Coördinator publieke evenementen bij Beekse Bergen.

Momenteel inhoudelijk bezig met: Ik hou mij bezig met de evenementen die plaatsvinden in het Safaripark Beekse Bergen. Op dit moment ben ik bezig met het winterevenement ‘Light Safari’ dat gaat plaatsvinden vanaf 7 december tot en met 25 februari elke donderdag tot en met zondag en de kerst- en voorjaarsvakantie.

Tijdens dit evenement zullen er 3.000 lichtlantaarns langs een deel van de wandelroute in het park opgebouwd worden en daardoor is het ook alleen in de avond te bewonderen. Hierdoor ben ik bezig contact te onderhouden met de partner die de lantaarns levert en opbouwt en zorgen dat alles in het park gereed is om vanaf november alles te gaan plaatsen. Extra beleving en entertainment toevoegen naast de lantaarns die in het park staan. Daarnaast ben ik bijvoorbeeld ook bij de opnames van de tv-commercial en ben ik aangehaakt bij de afspraken met de mediapartner Talpa. Als laatste ben ik de opening van het evenement aan het regelen en zorg ik dat alle afdelingen de juiste informatie ontvangen en aangehaakt blijven.

Is naast het werk vooral druk met: het ondernemen van uitjes en vakanties met vrienden, van terrasjes pakken tot roadtrippen door Schotland. Verder vind ik het bezoeken van verschillende evenementen, zoals concerten en festivals ook erg leuk. Naast mijn werk doordeweeks ga ik naar de sportschool en dat wissel ik graag af met padellen.

Krijgt inspiratie van: Gesprekken met vrienden die in compleet andere sectoren werken/studeren. Het kan heel verhelderend zijn om dingen vanuit een andere invalshoek te bekijken en daar inspiratie uit te halen. Verder haal ik ook inspiratie uit evenementen die ik zelf bezoek, bijvoorbeeld ik heb nu een interactieve vloer en een blacklight tunnel toegevoegd aan het winterevenement en dit zijn dingen die ik echt op andere plekken heb gezien. Verder vind ik een brainstorm houden en mindmaps maken in een groep een bron van inspiratie, samen kom je vaak tot nog veel vettere ideeën.

Zou, indien daartoe de gelegenheid zijn, graag nog eens: Een aantal toffe reizen maken en nog andere culturen zien. Ik zou ook graag naar een Scandinavisch land willen, roadtrip door Amerika en ook delen van Azië willen zien.

Trefwoorden: attractieparken, dierentuinen, evenementen

CELTH
 


||| Nieuws |||

20/06/24
Met het vliegtuig naar de zon blijft populair
Ondanks de grotere kans op extreem weer zoals een hittegolf wil het overgrote deel van de vlieg/zon-vakantiegangers zon/zee/strand vakanties blijven ondernemen.
20/06/24
Exclusief voor leden
Ticket verkopen buiten Ticketmaster om mag
Consumenten die hun mobiele Ticketmaster-tickets willen doorverkopen buiten het platform van Ticketmaster, kunnen dat blijven doen. Ticketmaster doet deze toezegging na een onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) naar de doorverkoop van mobiele Ticketmaster-tickets.
19/06/24
Dit zijn de top 3 IT-trainingen om te volgen
Als IT-professional is het van belang dat je constant je skills ontwikkelt, aangezien technologie ook elke dag sterk verandert. Ook voor de professionals onder ons die een carrière switch willen maken naar IT is het belangrijk dat je een aantal IT-gerelateerde skills oppakt. Gelukkig zijn er online voldoende cursussen te vinden die je vanuit huis kan doen of kan combineren met je huidige baan.
18/06/24
Horeca prominente plek op Recreatie Vakbeurs 2024
Horecaleveranciers krijgen op de komende editie van Recreatie Vakbeurs op 12, 13 en 14 november 2024 in Evenementenhal Hardenberg een nieuwe en prominente plek op de beursvloer.
18/06/24
Exclusief voor leden
Start beleidsaanpak duurzame Utrechtse Heuvelrug
Samen met het ministerie van Defensie, Waterschap Vallei en Veluwe, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en de gemeenten Amersfoort, Leusden, Soest en Zeist, verbindt de provincie Utrecht zich aan een integrale aanpak van de ruimtelijke en maatschappelijke uitdagingen in het gebied.
17/06/24
Exclusief voor leden
Wat levert het EK Voetbal Duitsland op?
Het Europees kampioenschap voetbal 2024 zal Duitsland naar verwachting een miljard euro extra opleveren door buitenlandse toeristen die het land in het kader van dat sportevenement bezoeken. Dat heeft het Duitse IFO Institute berekend die verwacht dat dit kwartaal de Duitse economie daardoor met 0,1% extra groeit.
17/06/24
Exclusief voor leden
Nederland blijft achtste congresbestemming ter wereld
Nederland is wereldwijd de achtste internationale congresbestemming. Onze positie is daarin al enige jaren stabiel op een hoog niveau. Dat blijkt uit de ranglijst van de International Congress and Convention Association’ (ICCA).
17/06/24
Exclusief voor leden
Weinig ambitie voor nieuwe routes bij Eurostar
Een opmerkelijk interview in de Volkskrant met de topvrouw van Eurostar, Gwendoline Cazenave. Eurostar die succesvolle verbindingen tussen Amsterdam, Brussel en Londen exploiteert kijkt pas na 2030 naar nieuwe bestemmingen.

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...