Geplaatst op: 07-11-2023
Auteur: Marc Gerlings

Regenerative tourism. Hoe doe je dat?

Regenerative tourism. Hoe doe je dat?

Waarschijnlijk heb je er vast wel van gehoord, de term ‘regenerative tourism’. Het is een manier om toerisme op allerlei vlakken meerwaarde te laten bieden voor de samenleving. Eindelijk is de sector dan geen last meer maar een lust. Maar hoe doe je dat?

Gebiedsontwikkeling zonder de uitputting van sociale, culturele en ecologische hulpbronnen. Toerisme dat niet de bestemming verandert maar de bezoeker. Met een nieuwe mindset het succes van natuurlijke ecosystemen imiteren, op zoek naar balans, wendbaarheid en regeneratief vermogen van toerisme. Precies dat komt aan bod bij de gratis vakbijeenkomst ‘Zet je regio op de kaart 2023’ op donderdag 16 november in Hardenberg. Dat is op de slotdag van de Recreatie Vakbeurs.

Regenerative Region - hoe maak je dat?

Je moet als gast van deze workshop aan de bak met het Flourishing Canvas. En dat is juist goed, je gaat aan de slag met een eerste toepassing voor het lastige begrip  regenarative tourism. Want hoe maak je een Regenerative Region? Docent van Saxion, Ellen Schulten geeft deze workshop.

Ellen: "Dat is de duurzaamheid voorbij. Je krijgt er waardering mee. Wat betekent het precies en hoe doe je dat als regio? Een korte inspiratiesessie over het waarom, wat en hoe van een regeneratieve bestemming. Gevolgd door een interactieve kennismaking en werken we met het Flourishing Business Canvas; waarde in co-creaties verbeteren en doelen stellen.”

Alle gasten van Zet je regio op de kaart 2023 ontvangen het gratis het Flourishing Canvas en worden actief betrokken bij deze workshop. Het zal je beeld van toerisme volledig kantelen.

Ga naar het programma van Zet je regio op de kaart 2023

Schrijf je in voor Zet je regio op de kaart 2023.


Trefwoorden: regio, regenarative tourism, visie, workshop

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

27/11/23
Antwerpse erfgoedprijs naar Koninklijke Kempen
Dit jaar wint het project ‘Koninklijke Kempen’ van de Onroerend Erfgoeddienst Stuifzand de Erfgoedprijs van 10.000 euro. Het project maakt het publiek warm voor het Koninklijke domein in de Kempen.
24/11/23
Exclusief voor leden
Internationaal sterke groei van reismarkt
Expedia ziet bij reizigers wereldwijd een sterke reisbehoefte bij de consument. Op het noordelijk halfrond wordt volop gezicht naar vakanties in de lente en de zomer van 2024. Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) lieten opnieuw de sterkste groei in zoekvolume zien.
24/11/23
Toerisme Vlaanderen en VisitScotland hernieuwen samenwerking
Toerisme Vlaanderen en VisitScotland, de toerismeorganisaties van Vlaanderen en Schotland, hebben een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Beide organisaties engageren zich om hun respectievelijke toeristische bestemmingen op een verantwoorde manier verder te ontwikkelen.
22/11/23
Iconisch reismerk verre bestemmingen Fox weer terug
Kon ANWB toch niet zonder de sterke uitstraling van een echt sterk merk voor de reiswereld? ANWB Reizen herintroduceert het reismerk Fox. Het is een iconisch merk dat zijn waarde bewees voor de verre reizen.
22/11/23
Maastricht spreiding bezoekers door winterprogramma
Aan het einde van november verandert het authentieke decor van Maastricht in een winterparadijs met...
17/11/23
Exclusief voor leden
Trend feestdagen anders vieren en daarom gaan we met vakantie
Feestdagen met familie vieren? Welnee, we gaan met vakantie. Dat is een van de uitkomsten van onderzoek hoe de Nederlanders omgaan met de tradities rondom de feestdagen. Vrije tijd staat hoog op de verlanglijst.
16/11/23
Dagjournaal dag 2 Recreatie Vakbeurs 2023
Wat zijn de items in het Dagjournaal van dag twee van de Recreatie Vakbeurs op woensdag 25 november? Dat gaat van duurzame certificering Duurzaam Gastvrij tot en met een miljoeneninvestering in de samenwerking rondom boekingssite PiNCAMP.
15/11/23
Leiden wint ‘Place Brand of the Year’ Award met Leiden, European City of Science jaar
Op 9 november is de Award 'Place Brand of the Year" uitgereikt aan de stad Leiden.

||| Agenda |||

29/11/23
29/11/23 t/m 29-11-23: Industry Fair NHL Stenden
Op woensdag 29 november organiseren de opleidingen Hotel Management, Leisure & Events Manag...
24/01/24 t/m 25-01-24
24/01/24 t/m 25-01-24: Recreatie Next Level 2024
Recreatie Vakbeurs organiseert op 24 en 25 januari 2024 een nieuw event voor de recreatiebranche: R...
18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...