Geplaatst op: 28-09-2023
Auteur: Marc Gerlings

Travel Challenge levert banen op

Travel Challenge levert banen op
Reiswerk Travel Challenge 2023. Foto: Reiswerk.

Reiswerk, het arbeidsmarktfonds van de reisbranche, organiseerde in juni de Travel Challenge - een 5-daagse event van de reisbranche. Op het prachtige Fuerteventura kwamen 64 studenten, samen met experts van vooraanstaande reisbedrijven en het onderwijs, bijeen om innovatieve duurzame concepten te ontwikkelen voor bestaande kavels.


Deze getalenteerde studenten werden verdeeld in kleine teams, begeleid door zowel een onderwijsvertegenwoordiger als een expert van een deelnemend reisbedrijf. De nauwe samenwerking tussen de studenten en de reisbedrijven heeft buitengewone resultaten opgeleverd. Maar liefst 14 studenten zijn sindsdien hun carrière begonnen bij een van de deelnemende reisbedrijven, en er worden nog steeds gesprekken gevoerd.


Vandaag komen de studenten en de experts van de reisbedrijven, samen op de reünie om nog één keer herinneringen op te halen en het succes van het event te vieren. "De Travel Challenge op Fuerteventura is fantastisch verlopen. Dat nu blijkt dat zoveel studenten een baan of stage hebben overgehouden aan dit evenement, maakt het succes nog groter. We zijn daar bij Reiswerk enorm trots op”, zegt Esther, manager bij Reiswerk. "Het doel van de Travel Challenge is om studenten een inkijkje te geven in het werken in de reisbranche en hen te enthousiasmeren voor een baan in deze mooie branche, en dat is gelukt! De studenten hebben laten zien dat ze over de juiste kennis en vaardigheden beschikken om in deze sector aan de slag te gaan. De reisbedrijven hebben zich goed op de kaart gezet tijdens dit event!"


De studenten die een baan hebben gevonden, zijn duidelijk erg blij met deze kans. "Toen ik me aanmeldde voor de Travel Challenge had ik nooit gedacht dat ik nu zou staan waar ik sta; een onwijs mooie eerste ‘grote-mensen-baan’ bij TUI na m’n studie, waarin ik de sector nog verder mag verkennen en echt m’n plek kan vinden. Iets wat als recent afgestudeerde niet vanzelfsprekend is. De Travel Challenge heeft deuren geopend en me met de juiste mensen in contact gebracht voor een vliegende start van m’n carrière”, zegt Thijs van Toorenenburg, winnaar van de Travel Challenge 2023.


Reiswerk organiseert in 2024 de 10e editie van Travel Challenge en roept laatstejaars hbo/wo studenten én reisbedrijven op om zich in te schrijven. De organisatie wil met dit event bijdragen aan de ontwikkeling van een duurzame arbeidsmarkt.

Trefwoorden: reizen, werk, arbeidsmarkt, carrière, reisindustrie

CELTH

Trendrapport

||| Nieuws |||

11/12/23
Natuurvergunning Schiphol gebaseerd op onvolledig onderzoek?
Stichting Mobilisation for the Environment (MOB) eist dat de natuurvergunning van Schiphol wordt vernietigd. De vergunning had door inhoudelijke en procedurele gebreken niet verstrekt mogen worden. Dat staat in het beroepschrift dat MOB naar de rechtbank heeft gestuurd.
11/12/23
Kunnen we de opgaven van de leefomgeving aan?
Op 19 december 2023 brengt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) zijn advies ‘De uitvoering de baas: omgaan met belemmeringen bij de uitvoering van beleid voor de fysieke leefomgeving’ uit. Of zijn de opgaven té groot geworden?
11/12/23
Liebe Leute en Lowres Creative Studio winnen aankleding Amsterdam 750 slinger
Zo'n 70 creatieve Amsterdamse bureaus pitchten hun idee voor de feestelijke aankleding van de stad tijdens het jubileumjaar 750, waarbij de '750-slinger' van Liebe Leute en Lowres Creative Studio als winnaar werd gekozen.
11/12/23
Exclusief voor leden
Beleid Utrecht recreatie: groen groeit mee
Brede welvaart en bestaanszekerheid is voor iedereen het uitgangspunt. De focus ligt op betaalbare woningen, een gezonde leefomgeving, toekomstbestendige werkgelegenheid en een hoge kwaliteit van leven. Recreatie is aangesloten bij ‘gezonde leefomgeving.’ Probleem, Utrecht kan dat niet doen zonder het Rijk.
08/12/23
Exclusief voor leden
Forse groei in vakantieboekingen
Nederlanders hebben heel veel zin in vakantie. De boekingen lopen flink voor op vorig jaar. Dat blijkt uit zowel de ANVR-GfK boekingscijfers als ook een rondgang van de Telegraaf langs touroperators. Daaruit blijkt een flinke belangstelling voor intercontinentale kerstvakanties.
07/12/23
Exclusief voor leden
Horeca ondertekent convenant preventie gehoorschade
Het Vierde Convenant Preventie Gehoorschade Versterkte Muziek is op 6 december ondertekend door de betrokken partners, waaronder nieuwe toetreders Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT).
07/12/23
Aantal campers blijft maar groeien, tekort aan camperplaatsen
Het aantal in Nederland geregistreerde campers blijft maar groeien. Tussen september 2022 en augustus 2023 groeide dat aantal van 176.000 naar 187.466. Dat levert wel een tekort aan camperplaatsen op.
07/12/23
Exclusief voor leden
De meest leerzame uitjes en musea van Nederland
Safaripark Beekse Bergen en het Herinneringscentrum Westerbork zijn de meest leerzame uitjes en musea van Nederland. Op leerzame aspecten concurreren dierentuinen in toenemende mate met musea.

||| Agenda |||

12/12/23
12/12/23 t/m 12-12-23: Openhuis Playdôme Roosendaal
Pleisureworld organiseert op dinsdag 12 december bij Playdôme in Roosendaal een Openhuis met een in...
10/01/24
10/01/24 t/m 10-01-24: Travel Trade Day
Ontdek de laatste reistrends en kom in contact met andere professionals uit de reisbranche op de Tra...
11/01/24 t/m 14-01-24
11/01/24 t/m 14-01-24: Vakantiebeurs 2024
Van 11 t/m 14 januari ontmoet de (internationale) reisbranche weer reislustigen op de Vakantiebeurs ...
24/01/24 t/m 25-01-24
24/01/24 t/m 25-01-24: Recreatie Next Level 2024
Recreatie Vakbeurs organiseert op 24 en 25 januari 2024 een nieuw event voor de recreatiebranche: R...
08/02/24
08/02/24 t/m 08-02-24: Event Summit
Op 8 februari is in de Jaarbeurs weer EventSummit, hét grootste eendaagse platform voor ...