Geplaatst op: 21-07-2023
Auteur: Marc Gerlings

WK zeilen activatie voor watersporten

WK zeilen activatie voor watersporten
Kaartenactie voor WK Zeilen.

Deze zomer staat de haven van Scheveningen volledig in het teken van het Allianz WK Zeilen. Daarbij strijkt van 10 t/m 20 augustus het Festival aan Zee neer op het strand. Je vindt er allerlei watersport gerelateerde activiteiten en clinics waar de bezoeker aan mee kan doen.


Op de medal race dagen zijn de wedstrijden te zien op het grote scherm op het podium en ook de prijsuitreikingen van het Allianz WK Zeilen zijn op het terrein van Festival aan Zee. Naast de activiteiten die het Watersportverbond verzorgt met Optimist on Tour en Clean up on Tour zijn er ook andere organisaties en watersportverenigingen die tijdens Festival aan Zee op het strand van Scheveningen gratis demo's, clinics en watersportactiviteiten verzorgen. Wij hebben een aantal activiteiten voor je uitgelicht!


Kaartje sturen

In de tent bij Optimist on Tour vind je ook de unieke Allianz WK Zeilen kaarten waarmee je jouw favoriete sporter succes kunt wensen voor het WK of waarmee je iemand uit kunt nodigen om samen naar Den Haag te gaan. Je kunt ook je eigen medal race watch party organiseren en de kaart als uitnodiging versturen om samen naar de live stream van de medal races te gaan kijken.

 

Seahiking nieuwe sport

Tijdens Festival aan Zee kun je een van de nieuwste watersporten van Nederland ervaren: Seahiking is veilig, laagdrempelig en kan je – golven of geen golven – bijna 365 dagen per jaar doen. Seahiking is functioneel spelen in zee voor volwassenen. Dankzij de dynamiek van het water bouw je met seahiking op alle fronten aan je fysieke én je mentale gezondheid. Als seahiker leer je de zee lezen en veelzijdig op haar te reageren. Sinds mei 2023 bieden meerdere locaties in Nederland de sport seahiking aan en tijdens Festival aan Zee kun je het op het strand van Scheveningen elke dag uitproberen.


De Nederlandse Kitesurf Vereniging verzorgt diverse clinics en demo's 

De Nederlandse Kitesurfvereniging organiseert voor belangstellenden diverse activiteiten op 18, 19 en 20 augustus. Geïnteresseerden in deze stoere, extreme sport zijn welkom om de kracht van een powerkite te ervaren tijdens een powerkiteclinic. Daarnaast kunnen degenen die al kunnen kitesurfen een interessante workshop voor gevorderden volgen: over kitesurfen op de soms zeer uitdagende, ruige Noordzee. 

Op zaterdag 19 augustus vanaf 17:00 geven gevorderde en professionele kitesurfers een demo in de grote waterbak. Met behulp van een lier op hun Foil-kiteboard door de waterbak 'racen'.


Meedoen met een beperking

Tijdens het Allianz WK Zeilen brengt Roeivereniging Rijnland het aangepast Roeien onder de aandacht. Ook voor mensen met een beperking biedt de watersport immers talrijke mogelijkheden. Op 11 augustus komen ze naar Scheveningen en op 16 augustus zijn ze aanwezig op het Braassemermeer met een aangepaste roeiboot. "Kun je zitten? Dan kun je roeien”, is het motto van de club uit Leidschendam-Voorburg. "Roeien is een fantastische sport voor mensen met een fysieke beperking, samen in een boot in de buitenlucht doet wonderen en schept een band. Met begeleiders die allemaal roeiers zijn, en aanpassingen en hulpmiddelen afhankelijk van de beperking, is het een feest om op het water te zijn”, aldus Ali Viets van Roeivereniging Rijnland, Leidschendam-Voorburg.


De vereniging heeft op dit moment 15 leden met een beperking die wekelijks komen roeien. Wat zij gemeen hebben is het enthousiasme waarmee geroeid wordt en hun plezier om op het water te zijn. Afhankelijk van de beperking zijn er allerlei aanpassingen mogelijk om het roeien zo optimaal mogelijk te kunnen beoefenen. Denk aan extra hulpmiddelen zoals een zitje met rugleuning in de boot of de speciale tillift op de wal. Roeien is een sportieve en een sociale bezigheid. Samen in een boot in de buitenlucht doet wonderen en schept een band.


Ook bij Optimist on Tour op Scheveningen kunnen kinderen met een beperking gratis kennismaken met diverse watersporten en de verschillende aspecten van water. Midden op het strand wordt een waterbassin ingegraven voor allerlei watersport activiteiten.


Het Watersportverbond werkt hierbij samen met Sailwise en Sailability, experts op het gebied van aangepast zeilen en lokale watersportverenigingen. In de voorbereiding en tijdens het evenement houden we hier rekening mee, waardoor kinderen gebruik kunnen maken van het juiste materiaal en vervolgens kunnen doorstromen naar het aanbod bij lokale verenigingen of andere watersport aanbieders.


Trefwoorden: watersport, WK, Den Haag, Scheveningen

CELTH
 


||| Nieuws |||

24/05/24
Exclusief voor leden
Airbnb en Fraudehelpdesk actie tegen vakantiefraude
Het vakantiegeld zit deze maand bij de salarissen. Fraudehelpdesk en Airbnb willen in een gezamenlijke actie daarom nu het bewustzijn vergroten voor scams of phishing door nepaanbieders van vakanties en accommodaties. Vakantiefraude is toegenomen afgelopen jaar.
24/05/24
Exclusief voor leden
Intensieve recreatie een van de problemen voor natuur Kennemerland-Zuid
De Ecologische Autoriteit heeft advies uitgebracht over de natuurdoelanalyse die de provincie Noord-Holland heeft opgesteld voor het Natura 2000-gebied Kennemerland-Zuid. De stikstofbelasting in dit gebied in Noord- en Zuid-Holland is te hoog. Ook het gebrek aan zandverstuivingen, intensieve recreatie en sterk verminderde konijnenbegrazing zijn een risico.
24/05/24
De Digitale Spellenbox maakt vakanties nog leuker
Om families en vrienden weer samen te brengen door een gezamenlijke speelervaring te bieden is de Digitale Spellenbox ontwikkeld en vorig jaar bij een aantal Landal GreenParks geïntroduceerd.
24/05/24
Van Gogh Village Museum wint publieksprijs beste gebouw van Nederland
Architectenbureau Diederendirrix heeft de publieksprijs gewonnen voor Beste gebouw van Nederland met het Van Gogh Village Museum.
23/05/24
Eén merk voor Roompot en Landal GreenParks
Roompot en Landal GreenParks gaan verder onder één naam: Landal. De naam Roompot verdwijnt op termijn van de markt. Het hoofdkantoor komt in Amsterdam. Dat heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt.
23/05/24
Koninklijke Horeca Nederland lanceert namens 6 fastservice-bedrijven het Fastservice Manifest
Zes bedrijven hebben in een Fastservice Manifest concrete ambities gedefinieerd om hun positieve impact op productsamenstelling, gevarieerd aanbod, kindermarketing, vestigingsbeleid en communicatie de komende jaren verder te vergroten.
23/05/24
88% klanten wil opnieuw boeken via vakantieplatform
Uit grootschalig onderzoek van Multiscope blijkt bijna negen op de toen klanten van plan om in de komende drie jaar opnieuw via hetzelfde vakantieplatform te boeken.
23/05/24
Vernieuwingen beursvloer Recreatie Vakbeurs 2024
Recreatie Vakbeurs onthult een aantal vernieuwingen voor de komende editie op 12, 13 en 14 november 2024 in Evenementenhal Hardenberg. De horecastandhouders krijgen een betere plek en er komt een 'Recreatie Dorp'.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...