Geplaatst op: 20-07-2023
Auteur: Marc Gerlings

Vakantieparken in actie tegen huidkanker

Vakantieparken in actie tegen huidkanker
Goed blijven smeren in de vakantie. Foto: Topparken.

MVO kan ook anders. Al vele jaren is gezondheid en goed voor jezelf zorgen trending. Topparken omarmt daarom de actie om gratis zonnebrandcrème aan te bieden.

TopParken doet mee aan de campagne "Nu smeren voor later" van de Stichting Veilig Buiten in de Zon aan. Deze campagne heeft als doel bewustwording te creëren over zonnebescherming en het voorkomen van huidkanker. TopParken zal op al haar vakantieparken gratis zonnebrandcrème en informatiemateriaal beschikbaar stellen aan gasten. "We zijn blij met het initiatief van de Stichting Veilig Buiten in de Zon en hun campagne 'Nu smeren voor later', en zijn vastbesloten om actief bij te dragen aan het vergroten van het bewustzijn rond zonnebescherming. Als recreatiebedrijf willen we niet alleen onze gasten een geweldige vakantie-ervaring bieden, maar ook bijdragen aan hun welzijn op lange termijn. We geloven dat het stimuleren van goede zonnebeschermingsgewoonten een belangrijke stap is in die richting", aldus de woordvoerder van TopParken.

De voorzitter van Stichting Veilig Buiten in de Zon, Viviane van den Bichelaer is blij en enthousiast dat TopParken een voorbeeld geeft en hoopt dat anderen zullen volgen. "Het is goed om te zien dat TopParken aandacht besteedt aan zonnebescherming. Samen kunnen we een verschil maken en mensen bewust maken van de risico's van blootstelling aan de zon."

Trefwoorden: vakantiepark, zon, gezondheid

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

03/10/23
Belangstelling voor failliet Vacansoleil
Het proces om te komen tot een doorstart van Vacansoleil na het faillissement is begonnen. Er hebben zich vele geïnteresseerde partijen gemeld bij de curatoren Ben Arends en Lodewijk Hox.
02/10/23
Fietsvakantie in eigen land steeds populairder
Fietsvakanties zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De voornaamste reden is dat veel mensen inzien dat ons eigen land tal van mooie plekken heeft, die je op de fiets natuurlijk goed kunt verkennen. Daarbij komt ook dat sinds de opkomst van de e-bike, het fietsen nog meer in trek is dan dat dit daarvoor het geval was.
29/09/23
Perfect toerisme hangt in Rijksmuseum
In opdracht van het Rijksmuseum fotografeerde Mounir Raji voor Document Nederland 2023 toerisme. De toerismesector draait weer op volle toeren. Reizigers gaan en masse op zoek naar unieke ervaringen. Raji zet het ideale vakantiebeeld neer, volledig escapisme.
29/09/23
Vacansoleil failliet weg open voor overname
De rechtbank Oost-Brabant heeft aanbieder van campingreizen Vacansoleil failliet verklaard. Afgelopen dinsdag vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan.
28/09/23
Exclusief voor leden
Sterke groei van intercontinentale reizen
Consumenten boeken weer volop intercontinentale reizen. Dat blijkt uit de ANVR-GfK boekingsstatistiek van augustus waarvoor ruim 40.000 Nederlanders zijn ondervraagd. Overall is er ten opzichte van augustus 2022 een groei van 13% in aantallen boekingen.
27/09/23
Exclusief voor leden
SAF boeken via je reisagent
Je kunt SAF boeken bij je reisagent, dat is een actie van touroperator Corendon. Met een online tool kun je het ook later de alternatieve brandstof kopen voor je reis.
26/09/23
Exclusief voor leden
Fors meer Nederlanders naar buitenland in herfstvakantie
Uit boekingscijfers van Sunweb Group, de aanbieder die actief is met merken Sunweb en Eliza was here, blijkt dat het aantal boekingen naar het zonnige buitenland in die periode flink is gestegen. Ondertussen verkopen ook de reizen voor de winterperiode 2023/2024 al beter.
25/09/23
Opnieuw forse groei toerisme in Nederland
Het inkomend verblijfsbezoek trekt verder aan. Dit jaar brengen naar verwachting ruim 20 miljoen internationale gasten een bezoek aan Nederland. Dat is een stijging van 30% ten opzichte van vorig jaar. Het aantal Nederlanders dat in eigen land op vakantie gaat blijft met bijna 29 miljoen stabiel.

||| Agenda |||

Momenteel geen berichten aanwezig.