Geplaatst op: 05-06-2023
Auteur: Redactie

Vakantiewoningen van je park laten opknappen

Vakantiewoningen van je park laten opknappen

Als eigenaar van een vakantiepark weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je vakantiewoningen goed te laten onderhouden. Dat betekent eens in de zoveel tijd een steiger om de woning, zodat het vervolgens opnieuw in de verf kan worden gezet. Toch ben je er met alleen de buitenkant nog niet, ook de binnenkant krijgt natuurlijk flink wat te verduren. 


Waar de meeste mensen thuis extra zuinig zijn op hun spullen, zie je vaak dat dit in een vakantiewoning allemaal net even anders is. Niet alleen is het opknappen belangrijk voor een langere levensduur, maar natuurlijk ook voor de uitstraling van het park. Een vakantiepark waarbij de huisjes in slechte staat zijn, is commercieel gezien natuurlijk een stuk minder, dan wanneer alles strak in de lak staat.


Je verhoogt de aantrekkingskracht

Onderhoud is een essentieel onderdeel op het moment dat je een vakantiepark in beheer hebt. Dit geldt overigens ook voor een auto, fiets en natuurlijk in grotere mate je woning. Door de boel goed te onderhouden, ziet het er niet alleen netter uit, maar gaat het ook langer mee. In het geval van een vakantiepark, kun je je voorstellen dat het voor je bezoekers een stuk aantrekkelijker is om naar een park te gaan waar alle faciliteiten keurig op orde zijn, dan wanneer het verf van de kozijnen bladerd, de bedden kraken en ook de rest van de binnenkant van de vakantiehuisjes niet om over naar huis te schrijven is.


Langere levensduur

Uiteraard heeft goed onderhoud nog zoveel meer voordelen. Naast het optische voordeel, zorgt het ook voor een langere levensduur van de inboedel. Stel dat je een tapijt hebt liggen, dan is het logisch dat dit tapijt na verloop van tijd smoezelig wordt. Nu kun je natuurlijk wel keurig na iedere checkout de schoonmaakploeg er naartoe sturen, maar eens in de zoveel tijd een professionele tapijtreiniger inschakelen is natuurlijk een veel beter idee. Overigens is dit ook aan te raden met de bank. Ook een bank heeft natuurlijk het nodige te lijden in deze woningen. Vooral een stoffen bank zal doorgaans eerder vies worden, dan wanneer het om leer gaat. Zorg er dus voor dat je ook aan de binnenkant van de huisjes denkt, zodat het er niet alleen schoon en fris is, maar ook vele malen langer meegaat.

 

Zorg voor een technische dienst

Een park met tientallen huisjes, kan natuurlijk niet zonder een vast onderhoudsteam. Nu kun je zelf nog wel een keer verschillende ladders beklimmen voor het vervangen van een lamp, maar voor de grotere werkzaamheden is een TD een absolute must. Dat betekent niet dat je een team van 5 mensen moet hebben, maar één of twee vaste krachten is zeker geen overbodige luxe. Naast het feit dat calamiteiten sneller kunnen worden opgelost, kunnen ze ook gedurende de rest van de tijd het volledige park onderhouden. Van het maaien van het gras tot het checken van de PH-waarde van het zwembad. Reden genoeg dus om hier serieus over na te denken. Vooral als ondernemer, wil je je tijd natuurlijk het liefst besteden aan hetgeen waar je goed in bent en niet aan het oplossen van technische problemen.


Trefwoorden: vakantiehuis, steiger, ladder, renovatie

CELTH
 





||| Nieuws |||

29/03/24
Exclusief voor leden
Winstgevendheid Vlaamse logissector omhoog
Mooi onderzoek van onze zuiderburen. De helft van de Vlaamse logiesaccommodaties schreef in 2023 zwarte cijfers. Voor 2024 verwacht bijna de helft van de uitbaters dat de prijzen van de logies zullen stijgen.
29/03/24
Exclusief voor leden
Dierentuinen scoren hoger op bezoekersloyaliteit dan attractieparken
Attractieparken scoren lager op bezoekersloyaliteit dan dierentuinen. De top acht qua loyaliteit telt zeven dierentuinen.
29/03/24
Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) doneert 8.000 bomen
De NKC heeft bijna 4 voetbalvelden met bomen gedoneerd voor de Nederlandse bossen. Op deze manier wil de NKC bijdragen aan de toekomstige weerbaarheid van de bossen en de biodiversiteit versterken.
29/03/24
Exclusief voor leden
De meest favoriete kampeerbestemmingen van Nederlanders
Wat zijn de meest favoriete kampeerbestemmingen van Nederlanders? Reis- en boekingsportal camping.info dook in haar data en komt met de resultaten.
29/03/24
Exclusief voor leden
Uitstoot Europese luchtvaart groeit met 16%
De CO2-voetafdruk van de luchtvaart in Europa is in 2023 met 16% gegroeid. Dat is 4% van de totale CO2-voetafdruk die in Europa wordt gegenereerd.
29/03/24
Geopark Schelde Delta erkend als UNESCO Geopark
Het gebied van de Schelde en de Scheldemonding is geologisch, cultuurhistorisch en landschappelijk uniek. Zo uniek zelfs, dat de regio zich voortaan een UNESCO Global Geopark mag noemen.
29/03/24
Dirk Beljaarts vertrekt bij Koninklijke Horeca Nederland
Na een periode van ruim negen jaar vertrekt Dirk Beljaars voor de zomer als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
29/03/24
Nieuwe waterspeeltuin voor Burgers’ Zoo
De Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo heeft een nieuwe waterspeeltuin geopend. Centraal staat een kabbelend beekje waar in en rondom kan worden gespeeld.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...