Geplaatst op: 30-05-2023
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Primeur EuroParcs: zuivering zwembadwater in zeecontainer

Binnenzwembad op vakantiepark De Biesbosch is gerenoveerd

Primeur EuroParcs: zuivering zwembadwater in zeecontainer

Zwembadwater zuiveren in een zeecontainer: dat klinkt futuristisch, maar het is nu werkelijkheid. De opmerkelijke primeur is voor het nieuwe binnenzwembad op vakantiepark De Biesbosch van EuroParcs. Dit is het eerste zwembad van de vakantieparkenspecialist waarbij de waterzuiveringsinstallatie in een zeecontainer is geplaatst. De container staat naast het zwembadgebouw. Dankzij deze innovatie bespaart EuroParcs energie op de zuivering van het zwembadwater.

Het binnenzwembad en het kinderbad op EuroParcs De Biesbosch zijn recent gerenoveerd. Daarbij moest ook een nieuwe waterzuiveringsinstallatie worden geïnstalleerd. Om ervoor te zorgen dat de renovatie voor het hoogseizoen voltooid zou zijn, ging de het bedrijf een samenwerking aan met ingenieurs- en adviesbureau Antea Group en Backers Zwembaden & Wellness. "De installatie voor het zuiveren van zwembadwater bevindt zich over het algemeen in dezelfde ruimte als het zwembad”, zegt René Ruiter, namens Antea Group. "In dit geval was dit niet mogelijk en daarom hebben we iets nieuws bedacht: een zeecontainer met daarin de complete technische installatie. Het is bijzonder dat de samenwerking tussen opdrachtgever, installateur en adviseur heeft geleid tot dit nieuwe concept.”

 

Energiebesparing

Backers Zwembaden & Wellness was verantwoordelijk voor de installatie van de waterbehandelingsinstallatie in de container. Met een vrachtwagen is de container vervoerd naar EuroParcs De Biesbosch, waarna deze met een kraan op zijn plek werd getild. Er is een sleuf gegraven om de leidingen te trekken van het zwembad naar de container. "Dit is een geheel nieuwe manier van werken”, zegt Richard Backers van Backers Zwembaden & Wellness. "De installatie is voorzien van de laatste technieken, waardoor er minder handmatige metingen gedaan hoeven te worden en er energie wordt bespaard in vergelijking met de oude installatie.”

 

De zeecontainer is aan de buitenkant bekleed met houten panelen, zodat het opgaat in de omgeving van EuroParcs De Biesbosch. Volgens Edwin Duijvekam, manager faciliteiten bij EuroParcs, kan de installatie eenvoudig verplaatst worden als het nodig is. "Het is een volledig modulaire technische installatie, zodat dit systeem eenvoudig gebruikt kan worden op andere parken. Een groot voordeel is bovendien dat deze installatie in korte tijd gerealiseerd is, waardoor het zwembad op EuroParcs De Biesbosch slechts korte tijd gesloten is geweest. Zo hebben bezoekers van het park nauwelijks iets gemerkt van de verbouwing en kunnen zij deze zomer genieten van het nieuwe zwembad.”

 

Trefwoorden: Waterzuiveringsinstallatie, zeecontainer

CELTH
 






||| Nieuws |||

24/04/24
De Leistert is beste camping van Nederland
Recreatiepark De Leistert is door kampeerders uitgeroepen tot ‘Beste camping van Nederland’. In Belgie werd de award gewonnen door Camping Sandaya Parc La Clusure en in de Luxemburg door Camping Fuussekaul.
23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
11/04/24
Marieke Braber spreker workshop Vakantieparken en trends
Jos van der Sterren heeft bij zijn workshop over vakantieparken een stevige side-kick naast zich in de vorm van Marieke Braber. Het is weer een sterke aanvulling in het programma van Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
09/04/24
Ga op speeddate bij Trendcongres Toerisme en Vrijetijd
Nog een reden om naar het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd te komen. Je mag als bezoeker op speeddate. Leer razendsnel je vakgenoten kennen.
05/04/24
Exclusief voor leden
Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken
Het Expertisecentrum Vitale Vakantieparken Overijssel heeft de ‘Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken' aan aan demissionair minister Hugo de Jonge overhandigd.
03/04/24
Exclusief voor leden
Hoe bouw je een onderscheidend merk?
Hoe bouw je een merk met een onderscheidende identiteit? Die vraag stond centraal op de presentatie van Martijn Assen van bureau NLVK op het kennisevent Embrace Growth 2024 van Booking Experts. In dit artikel de highlights en wat pointers.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...