Geplaatst op: 16-05-2023
Auteur: Bas de Groot

Vakantie in eigen land ook in 2023 ongekend populair

Vakantie in eigen land ook in 2023 ongekend populair

De afgelopen jaren is er een groeiende populariteit te zien van vakanties in eigen land. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om in eigen land op vakantie te gaan, in plaats van naar het buitenland te reizen. Dit is mede te danken aan de vele voordelen die vakantie in eigen land met zich meebrengt, zoals financiële voordelen, gemak en comfort, toenemende waardering voor de eigen omgeving en cultuur en duurzaamheid. 


Uiteraard heeft ook het begin van 2019 een belangrijke rol gespeeld, waarin we natuurlijk noodgedwongen in eigen land moesten blijven. Met de steeds langere en ook warmere zomers, is het dus ook niet zo heel gek dat we steeds vaker kiezen voor de prachtige stranden van onder andere Scheveningen, Noordwijk en ook Zeeland.


De reden waarom vakantie in eigen land populair is

Eén van de belangrijkste redenen waarom vakantie in eigen land populair blijft, zijn de financiële voordelen. Een vakantie in eigen land is vaak goedkoper dan een vakantie naar het buitenland, vooral als het gaat om reiskosten. Bovendien kunnen mensen ervoor kiezen om te verblijven in goedkopere accommodaties, zoals campings of bed and breakfasts. Ook zijn er vaak genoeg mogelijkheden voor goedkope uitjes en activiteiten in eigen land. Toch is het wel belangrijk om je reisverzekering na te kijken, ook in eigen land kun je hier namelijk een beroep op moeten doen. Gelukkig is online reisverzekering vergelijken vandaag de dag vrij eenvoudig, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je tijdens je vakantie zelf voor eventuele kosten moet opdraaien wanneer je koffer kwijt raakt of er iets anders vervelends gebeurt.


Populaire bestemmingen in eigen land

Nederland heeft veel populaire toeristische bestemmingen en trekpleisters. Denk aan de bruisende steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, waar veel te zien en te doen is, zoals musea, theaters, winkels en restaurants. Ook zijn de kustgebieden, zoals Scheveningen en Zandvoort, erg populair, vooral in de zomermaanden. Andere bekende bezienswaardigheden zijn onder andere de Keukenhof, de Efteling en de Zaanse Schans. Kortom, genoeg te beleven dus. Wel is het aan te raden om in het hoogseizoen tijdig te vertrekken en indien nodig, ook alvast je tickets te bemachtigen. Zo voorkom je dat je in een lange rij moet staan of zelfs helemaal geen toegang meer hebt.

 

Handige tips

Dat vakantie in eigen land ongekend populair is geworden en ook is gebleven, blijkt wel uit de cijfers. Om er dan ook voor te zorgen dat je onbezorgd kunt genieten van je verblijf, hebben we nog een aantal handige tips voor je. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de planning op orde hebt en je verzekeringen hebt geregeld. Ook in eigen land kan er natuurlijk iets gebeuren. Zorg er daarom voor dat je je reis- en annuleringsverzekering vooraf online via Pricewise vergelijkt, zodat je verzekerd bent van de juiste dekking. Zorg ook dat je alvast de belangrijkste uitstapjes plant, zodat jullie hier tijdens je verblijf niet over na hoeven te denken. Uiteraard hoef je geen planning van dag tot dag te maken, maar een dagje naar het strand is wel handig om vooraf even in de agenda te zetten.

Trefwoorden: vakantie, eigen land, Nederland

CELTHTrendrapport

||| Nieuws |||

09/06/23
Exclusief voor leden
Arriva ziet kans voor internationale treinverbinding Groningen - Amsterdam
OV-vervoerder Arriva heeft een aanvraag ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om vanaf 2026 de internationale treinverbinding tussen Groningen en Parijs te rijden. Met deze treindienst speelt het vervoersbedrijf in op de groeiende vraag naar duurzaam vervoer op afstanden tot rond de 500 km. Door regelgeving moest Arriva deze wens vroeg bekendmaken.
09/06/23
Wandelbond start met Kleuter4daagse
Na de introductie van de landelijke Peuter4daagse in 2022, faciliteert Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) sinds dit jaar de landelijke Kleuter4daagse! Met dit wandelfeest voor kinderen uit groep 1 en 2 ervaren de kleuters hoe leuk het is om vier dagen te wandelen en een medaille te verdienen.
09/06/23
Divi Resorts maakt schoolontbijt mogelijk
Het Aruba ontbijtproject is op 1 juni van start gegaan en wordt mogelijk gemaakt door Divi Resorts, dat met een 7-tal hotels in de Caribbean betrokken is bij de lokale gemeenschappen. Het initiatief valt onder het Divi Cares programma.
08/06/23
Ruim 40.000 vakantiegangers willen proefslapen in Cadzand
Ruim 40.000 mensen schreven zich al in voor een proefslaapweekend op het nieuwe park in het Zeeuwse Cadzand. EuroParcs stelt 40 Beach lodges kosteloos beschikbaar.
08/06/23
Exclusief voor leden
Kan een reisorganisatie duurzaam gedrag bij haar klanten stimuleren?
Bijna 90% van de reizigers vindt het belangrijk dat ze met hun vakantie een positief effect hebben op de bestemming. Vaker kiezen voor de trein en minder vlees eten zijn maatregelen die de respondenten zelf nemen om hun vakantie duurzamer te maken. Ook gaat een deel bewust minder ver op reis of vliegt helemaal niet meer.
08/06/23
Brand in Nightjet trein
De Nightjet-nachttrein, die van Innsbruck naar Amsterdam en Hamburg reed, is gisteravond gestrand door brand aan boord. Dat gebeurde in de Terfnertunnel in het Oostenrijkse Tirol. De bovenleiding viel op enkele auto’s en die vlogen in brand.
07/06/23
Overijssel kan met Europees geld snelfietsroute verbeteren
Overijssel krijgt miljoenen euro’s voor de ontwikkeling van fietsverkeer geld uit het Interreg North Sea project MegaBITS. Dit staat voor Mobilizing Europe's Green Ambition through Bicycles and Intelligent Transport Systems. Dit nieuwe project, dat loopt van 2023 tot 2026, is bedoeld om de manier waarop we over fietsen denken te veranderen. Concreet wordt snelfietsroute F35 verbeterd.
07/06/23
Datalandschap Wegwijzer gepresenteerd
Gisteren is op de LDA Kennisdag de ‘Datalandschap Wegwijzer’ gepresenteerd. In deze publicatie van de Landelijke Data Alliantie zijn rond drie thema’s de belangrijkste databronnen opgenomen.

||| Agenda |||

27/06/23
27/06/23 t/m 27-06-23: Embrace Growth
Op dinsdag 27 juni organiseert BookingExperts de eerste editie van het kennisevent Embrace. Voor en ...
04/07/23
04/07/23 t/m 04-07-23: Inspiratiesessie Natuurinclusiviteit in het vrijetijdsdomein
Natuur is de basis voor een bloeiende vrijetijdseconomie. Op dinsdagmiddag 4 juli 2023 is...
25/09/23
25/09/23 t/m 25-09-23: Toerisme Top 2023
De Toerisme Top 2023 wordt dit jaar in Drenthe georganiseerd op maandag 25 september. De Toeris...
14/11/23 t/m 16-11-23
14/11/23 t/m 16-11-23: Recreatie Vakbeurs 2023
Dé vakbeurs voor een toekomstbestendige recreatiebranche.   Op 14, 15 en 16 novemb...