Geplaatst op: 26-04-2023
Auteur: Redactie
NRIT

Twintig voormalige Roompot- en Landalparken onder nieuw label

Twintig voormalige Roompot- en Landalparken onder nieuw label

Twintig van de dertig parken die Dormio Group eerder deze maand overnam van Roompot en Landal GreenParks gaan verder onder een nieuw label: Summio Parcs. Dit nieuwe label gaat zich op het middensegment van de markt richten. De tien andere parken gaan verder onder het bestaande merk Dormio dat zich op het topsegment richt. Op de overgenomen parken wil Dormio meer service aan de gasten gaan bieden. 

"We willen kwalitatief gezien het beste merk neerzetten voor een grote groep vakantiegangers en woningeigenaren”, zegt Don van Schaik, oprichter en CEO van Dormio Group, dat door de overname is gegroeid van acht naar 38 vakantieparken/-resorts. "Op basis van deze missie en ambitie gaan we de komende jaren aan de slag.”

Draait om beleving

De nieuwe standaard die Summio Parcs wil neerzetten voor het middensegment vakantieparken, uit zich met name in servicegerichtheid en het bieden van het ultieme vakantiegevoel. Concreet maakt Summio Parcs de aankomst- en vertrekdata bijvoorbeeld zo flexibel mogelijk. Van Schaik: "De beleving van de gasten, daar draait het bij ons om.”

Verschil maken

Het toevoegen van meer service gebeurt daar waar nodig en in overleg met de eigenaren van vakantiewoningen op de parken. Van Schaik: "Het zijn vaak al goede parken, maar we denken dat er ruimte is om het verschil te maken. Per park kijken we wat wenselijk en nodig is. Indien mogelijk brengen we dus nog meer service of andere verbeteringen aan. Niet alleen de gasten, maar ook de individuele woningeigenaren zullen daar van profiteren.”

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, bungalowparken, overnames, merken

CELTHTrendrapport

||| Nieuws |||

09/06/23
Exclusief voor leden
Arriva ziet kans voor internationale treinverbinding Groningen - Amsterdam
OV-vervoerder Arriva heeft een aanvraag ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om vanaf 2026 de internationale treinverbinding tussen Groningen en Parijs te rijden. Met deze treindienst speelt het vervoersbedrijf in op de groeiende vraag naar duurzaam vervoer op afstanden tot rond de 500 km. Door regelgeving moest Arriva deze wens vroeg bekendmaken.
09/06/23
Wandelbond start met Kleuter4daagse
Na de introductie van de landelijke Peuter4daagse in 2022, faciliteert Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) sinds dit jaar de landelijke Kleuter4daagse! Met dit wandelfeest voor kinderen uit groep 1 en 2 ervaren de kleuters hoe leuk het is om vier dagen te wandelen en een medaille te verdienen.
09/06/23
Divi Resorts maakt schoolontbijt mogelijk
Het Aruba ontbijtproject is op 1 juni van start gegaan en wordt mogelijk gemaakt door Divi Resorts, dat met een 7-tal hotels in de Caribbean betrokken is bij de lokale gemeenschappen. Het initiatief valt onder het Divi Cares programma.
08/06/23
Ruim 40.000 vakantiegangers willen proefslapen in Cadzand
Ruim 40.000 mensen schreven zich al in voor een proefslaapweekend op het nieuwe park in het Zeeuwse Cadzand. EuroParcs stelt 40 Beach lodges kosteloos beschikbaar.
08/06/23
Exclusief voor leden
Kan een reisorganisatie duurzaam gedrag bij haar klanten stimuleren?
Bijna 90% van de reizigers vindt het belangrijk dat ze met hun vakantie een positief effect hebben op de bestemming. Vaker kiezen voor de trein en minder vlees eten zijn maatregelen die de respondenten zelf nemen om hun vakantie duurzamer te maken. Ook gaat een deel bewust minder ver op reis of vliegt helemaal niet meer.
08/06/23
Brand in Nightjet trein
De Nightjet-nachttrein, die van Innsbruck naar Amsterdam en Hamburg reed, is gisteravond gestrand door brand aan boord. Dat gebeurde in de Terfnertunnel in het Oostenrijkse Tirol. De bovenleiding viel op enkele auto’s en die vlogen in brand.
07/06/23
Overijssel kan met Europees geld snelfietsroute verbeteren
Overijssel krijgt miljoenen euro’s voor de ontwikkeling van fietsverkeer geld uit het Interreg North Sea project MegaBITS. Dit staat voor Mobilizing Europe's Green Ambition through Bicycles and Intelligent Transport Systems. Dit nieuwe project, dat loopt van 2023 tot 2026, is bedoeld om de manier waarop we over fietsen denken te veranderen. Concreet wordt snelfietsroute F35 verbeterd.
07/06/23
Datalandschap Wegwijzer gepresenteerd
Gisteren is op de LDA Kennisdag de ‘Datalandschap Wegwijzer’ gepresenteerd. In deze publicatie van de Landelijke Data Alliantie zijn rond drie thema’s de belangrijkste databronnen opgenomen.

||| Agenda |||

27/06/23
27/06/23 t/m 27-06-23: Embrace Growth
Op dinsdag 27 juni organiseert BookingExperts de eerste editie van het kennisevent Embrace. Voor en ...
04/07/23
04/07/23 t/m 04-07-23: Inspiratiesessie Natuurinclusiviteit in het vrijetijdsdomein
Natuur is de basis voor een bloeiende vrijetijdseconomie. Op dinsdagmiddag 4 juli 2023 is...
25/09/23
25/09/23 t/m 25-09-23: Toerisme Top 2023
De Toerisme Top 2023 wordt dit jaar in Drenthe georganiseerd op maandag 25 september. De Toeris...
14/11/23 t/m 16-11-23
14/11/23 t/m 16-11-23: Recreatie Vakbeurs 2023
Dé vakbeurs voor een toekomstbestendige recreatiebranche.   Op 14, 15 en 16 novemb...