Geplaatst op: 21-03-2023
Auteur: Marc Gerlings

Ian Yeoman laat het perspectief in toerisme kantelen

Trendcongres 2023 – Tourism Futures donderdag 20 april 2023

Ian Yeoman laat het perspectief in toerisme kantelen
Ian Yeoman: "So, if curiosity is your thing. Listen, think and action the future of tourism.”

Ian Yeoman, de professor en futuroloog die al over de hele wereld actief was, is weer terug in Nederland. Op 20 april is Yeoman de keynote spreker tijdens het Trendcongres 2023. Hij zet je wereldbeeld en jouw visie op toerisme op zijn kop.

In de voorbereiding op het congres namen we met hem contact op in Nieuw-Zeeland. Yeoman komt weer terug naar NHL Stenden. Velen keken er al lang naar uit. Yeoman is een uitstekend spreker en weet je aan het denken te zetten.

Ja, daar wil ik bij zijn

Na Covid is er veel veranderd. Ian wil je nieuwsgierigheid losmaken. Of je nu ondernemer, docent of beleidsmaker bent, op zijn eigen grappige wijze brengt hij de grote ‘game changers’ voor toerisme in beeld.

Yeoman over zijn keynote:

"What will global tourism look like in 2053? Curious.
How will technological singularity change tourism in 2053? Curious.
"Who will be the tourist in 2053?  Curious.”

"Is regenerative tourism, fad, fiction or reality?
Curious

"So, you think Russia's invasion of Ukraine is disruptive, then think of what would happen if China invaded Taiwan? Curious
"Should zoo's breed animals for consumption. What is unethical today maybe ethical tomorrow. Curious

"So, if curiosity is your thing. Listen, think and action the future of tourism.


Ian krijgt bij NHL Stenden deze positie en missie: Professor of Innovation - New Phenomena & Disruption.

Doe mij zo’n ticket (met korting Early Bird!)

De opzet van het Trendcongres is vooral een scherp middagprogramma. Met de missie bij het ontrafelen van ‘Tourism Futures’ is ook dat jij de ander ontmoet. Netwerken is een power instrument in het post covid tijdperk. Maak er gebruik van. Ontdek die kennis, kunde en creativiteit in Leeuwarden op donderdag 20 april. Maar, we hebben slechts 220 stoelen. Tip: tot 31 maart kun je inschrijven met korting, het Early Bird tarief. Wacht niet langer en schrijf je in.

Je maakt het met partners

De twee online uitzendingen en Het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd op 20 april worden mogelijk gemaakt door Breda University of Applied Sciences, Hogeschool Inholland, LOI Hogeschool, Hogeschool Saxion, NHL Stenden, HZ University of Applied Sciences, TIO en mediapartner NRIT. Ondersteunend partner is Destinatie Nederland.

Workshops 9x:

Kom naar het Trendcongres 2023 en bepaal interactief de toerisme scenario’s Tourism Futures samen onder leiding van Albert Postma (ETFI).

Crash course design thinking en toerisme als onderdeel van de workshop over ENSUT (Expertise Netwerk Sustainable Urban Tourism) onder leiding van Iris Kerst (ENSUT / Inholland).

Erik van Gerwen (Eindhoven 365) en de aanlokkelijke positionering New Dutch voor destinaties.

Peter Steenhuis (Saxion) en Shelly van Winden (MarketingOost) over datadriven toerisme en de bijdrage aan Waardevol Toerisme. Met paneldiscussie.

Envisioning Tourism met Professor Paul Peeters (BUas) model en interactie over wat er onder de motorkap gebeurt. Doel: on target to net zero in 2030.

Agenda Bewuste Bestemmingen, bouw mee aan de bestemming van de toekomst. Met onder andere Jeroen Klijs (BUas / CELTH) en Jasper Heslinga (NHL Stenden / ETFI).

Martin Cnossen (Merk Fryslân) hoe van marketingorganisatie naar destinatieorganisatie met sterke mandatering en veranderd politiek landschap.

Jorinda Ballering (NHL Stenden) en Toerisme Collectief Friesland (TCF) over de succesvolle ervaringen met het koppelen van mbo, hbo en het bedrijfsleven.

Tessa van Stiphout (Booking.com) internationale onderzoeksdata accommodaties en visie op toerisme.

Trefwoorden: Trends, evenement, congres, onderzoek, ondernemer, dmo, beleid, toerisme

CELTHTrendrapport

||| Nieuws |||

01/06/23
Nog veel boekingen voor de zomervakantie van 2023 boven de markt
Uit onderzoek van reissite Skyscanner blijkt dat 86 procent van de Nederlanders van plan is om deze zomer op vakantie te gaan. Iets meer dan een derde (37%) heeft de zomervakantie nog niet geboekt.
01/06/23
Exclusief voor leden
Omzet reisbranche piekt
De omzet in de Nederlandse reisbranche schiet na inktzwarte jaren omhoog. Dat blijkt uit omzetcijfers van het CBS over de zakelijke dienstverlening.
01/06/23
Exclusief voor leden
Eerste tekenen van herstel van de hotelmarkt?
De NH Hotel Group komt met kwartaalcijfers en die laten een sterke vraag in het eerste deel van dit jaar zien. De groep verwacht dat deze trend de komende maanden zal aanhouden.
31/05/23
Exclusief voor leden
Werknemers Schiphol staan te vaak dicht bij draaiende straalmotoren
De Arbeidsinspectie heeft onderzoek gedaan naar de werkomstandigheden. In een tweede deelrapport wordt vooral de situatie aangepakt dat werknemers op de platforms te dicht bij draaiende straalmotoren staan. Dat heeft grote invloed op de gezondheid van de werknemers. CEO Ruud Sondag reageert meteen maar kan niet alles oplossen.
31/05/23
Toscane meest genoemde destinatie van Italië
Toscane is nog altijd favoriet als bestemming. Zo blijkt uit een online onderzoek dat Italiëmagazine ‘Dit is Italië’ deze maand uitvoerde en dat door 853 respondenten uit Nederland en Vlaanderen werd ingevuld.
30/05/23
Exclusief voor leden
Ibis voegt derde hotel toe aan luchthaven München
Het merk ibis Styles, bouwt een hotel op de luchthaven van München. De startceremonie van de bouw vond plaats op 30 mei 2023. Het hotel met 358 kamers moet in het voorjaar van 2025 worden geopend. Het is een signaal vanuit de hotelbranche dat weer strategisch wordt geïnvesteerd op grote reizigersstromen.
30/05/23
Exclusief voor leden
Festival voor 60 jaar Slagharen
Een van de bekendste attractieparken van Nederland is jarig en het mag maar liefst 60 kaarsjes uitblazen. Attractie- en Vakantiepark Slagharen vierde het diamanten jubileum op 27 mei 2023 en daarvoor werd een festival opgetuigd.
30/05/23
Oostenrijks Toeristenburo: Recordaantal Nederlandse vakantiegangers afgelopen winter
Afgelopen winter een recordaantal Nederlanders in Oostenrijk. De Nederlandse markt is voor Oostenrijk de op één na belangrijkste markt.

||| Agenda |||

06/06/23
06/06/23 t/m 06-06-23: LDA Kennisdag
Op dinsdag 6 juni organiseert de Landelijke Data Alliantie haar jaarlijkse kennisdag. Dit jaar in de...
27/06/23
27/06/23 t/m 27-06-23: Embrace Growth
Op dinsdag 27 juni organiseert BookingExperts de eerste editie van het kennisevent Embrace. Voor en ...
04/07/23
04/07/23 t/m 04-07-23: Inspiratiesessie Natuurinclusiviteit in het vrijetijdsdomein
Natuur is de basis voor een bloeiende vrijetijdseconomie. Op dinsdagmiddag 4 juli 2023 is...
25/09/23
25/09/23 t/m 25-09-23: Toerisme Top 2023
De Toerisme Top 2023 wordt dit jaar in Drenthe georganiseerd op maandag 25 september. De Toeris...
14/11/23 t/m 16-11-23
14/11/23 t/m 16-11-23: Recreatie Vakbeurs 2023
Dé vakbeurs voor een toekomstbestendige recreatiebranche.   Op 14, 15 en 16 novemb...