Geplaatst op: 20-03-2023
Auteur: Marc Gerlings

#haalhetnietinjebol

#haalhetnietinjebol
#haalhetnietinjebol campagne is gestart.

20 maart de eerste dag van de lente wordt door veel bedrijven en instellingen actief in toerisme aangegrepen voor startnieuws. Het bloeiseizoen in de Bollenstreek is nu officieel gestart. Daar hangt meteen de campagne aan vast met de vraag aan toeristen om uit de bollenvelden te blijven.


De boodschap van de streek? Geniet van de bloeiende bollen, maar wel met respect voor de bloemen en telers. Dit jaar start dan ook het initiatief #haalhetnietinjebol. Want waar het veld inlopen aantrekkelijk is, is de schade groter dan de bezoeker denkt.

 

Toeristen van over de hele wereld

Al sinds de jaren ‘50 is de Duin en Bollenstreek, bestaande uit de dorpen Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Sassenheim, Voorhout, Warmond en de Zilk en omringende gebieden, en ware hotspot voor toeristen. Geen wonder, vanaf maart tot en met midden mei zijn hier tientallen bollenvelden in bloei te zien met narcissen, krokussen, hyacinten en tulpen. Een bezoek is niet alleen populair onder de Nederlanders, ook inwoners van andere Europese landen zoals Fransen en Duitsers komen in groten getale. Zelfs de Aziaten, Amerikanen en Canadezen reizen ervoor af. Dit jaar wordt verwacht dat het aantal Europese bezoekers weer op hetzelfde niveau zal zijn als voor het coronavirus.

 

Het bloeiseizoen van de velden

Vanaf het begin tot het einde van het seizoen wisselen de soorten voorjaarsbollen en bloemen elkaar af. Begin maart start dit met bloeiende narcissen en krokussen, waar eind maart de hyacinten volgen. De publieksfavoriet en Nederlands trots, de tulpen, zijn vanaf april tot het eind van het seizoen in bloei te bewonderen. Weten wanneer en of jouw favoriete veld in bloei staat? Daar helpt de Bollenstreek je een handje bij met de Flower map. Hier vind je de meest actuele informatie over waar op dat moment de mooiste velden te bewonderen zijn.


Ook staan de officiële websites van de streek zoals noordwijk.info en visitduinenbollenstreek.nl vol met tips om een bezoek compleet te maken, zoals de mooiste routes tussen de velden, locaties voor horeca, fiets- en scooterverhuur en bloemenattracties.

 

Tips voor bezoekers: #haalhetnietinjebol

Sta je aan de rand van zo’n felgekleurd bloemenveld? Dan is de verleiding natuurlijk groot om even tussen de bloemen te gaan staan. Niet de bedoeling, aangezien de bloemen en bollen hierdoor snel beschadigen en je eventuele plantenziektes via je schoenen mee kunt nemen het veld in. Niet enkel zonde van de natuur, ook is dit een grote schadepost voor de telers. Daarom start dit jaar het initiatief #haalhetnietinjebol, om meer bekendheid te genereren dat er zonder toestemming van de teler niet op en in de velden mag worden gelopen. Respect voor de teler en natuurlijk voor de bloemen staat voorop. Kortom: maak je foto’s vanaf de rand van het veld, inclusief de gewilde kleurige achtergrond.

 

Attracties open

En wil je nou toch écht die selfie maken tussen de bloemen? Bezoek dan een van de bloemenattracties in de streek die hier speciaal voor zijn ingericht. Dat zijn onder meer het museum en showtuin de Tulip Experience Amsterdam, retro-style pluktuin De Tulperij in Voorhout, de Tulip Barn waar je met typisch Hollandse foto-props op de foto kunt, of Annemieke’s Pluktuin in Hillegom. Andere bijzondere bloemenbelevingen zijn het Flower Event in de Witte Kerk van Noordwijkerhout, of  een vaartocht bij Bob on Board. Natuurlijk kunnen ook het populaire Bloemencorso en de Keukenhof niet in dit rijtje ontbreken. Voor wie met zoveel to do’s en must see’s niet weet waar te starten of opzoek is naar tips van de locals zijn er natuurlijk de VVV-kantoren. Die vind je in het centrum van Noordwijk, Noordwijkerhout, Lisse en Warmond.


Trefwoorden: Bollenstreek, veld, campagne,

CELTHTrendrapport

||| Nieuws |||

01/06/23
Nog veel boekingen voor de zomervakantie van 2023 boven de markt
Uit onderzoek van reissite Skyscanner blijkt dat 86 procent van de Nederlanders van plan is om deze zomer op vakantie te gaan. Iets meer dan een derde (37%) heeft de zomervakantie nog niet geboekt.
01/06/23
Exclusief voor leden
Omzet reisbranche piekt
De omzet in de Nederlandse reisbranche schiet na inktzwarte jaren omhoog. Dat blijkt uit omzetcijfers van het CBS over de zakelijke dienstverlening.
01/06/23
Exclusief voor leden
Eerste tekenen van herstel van de hotelmarkt?
De NH Hotel Group komt met kwartaalcijfers en die laten een sterke vraag in het eerste deel van dit jaar zien. De groep verwacht dat deze trend de komende maanden zal aanhouden.
31/05/23
Exclusief voor leden
Werknemers Schiphol staan te vaak dicht bij draaiende straalmotoren
De Arbeidsinspectie heeft onderzoek gedaan naar de werkomstandigheden. In een tweede deelrapport wordt vooral de situatie aangepakt dat werknemers op de platforms te dicht bij draaiende straalmotoren staan. Dat heeft grote invloed op de gezondheid van de werknemers. CEO Ruud Sondag reageert meteen maar kan niet alles oplossen.
31/05/23
Toscane meest genoemde destinatie van Italië
Toscane is nog altijd favoriet als bestemming. Zo blijkt uit een online onderzoek dat Italiëmagazine ‘Dit is Italië’ deze maand uitvoerde en dat door 853 respondenten uit Nederland en Vlaanderen werd ingevuld.
30/05/23
Exclusief voor leden
Ibis voegt derde hotel toe aan luchthaven München
Het merk ibis Styles, bouwt een hotel op de luchthaven van München. De startceremonie van de bouw vond plaats op 30 mei 2023. Het hotel met 358 kamers moet in het voorjaar van 2025 worden geopend. Het is een signaal vanuit de hotelbranche dat weer strategisch wordt geïnvesteerd op grote reizigersstromen.
30/05/23
Exclusief voor leden
Festival voor 60 jaar Slagharen
Een van de bekendste attractieparken van Nederland is jarig en het mag maar liefst 60 kaarsjes uitblazen. Attractie- en Vakantiepark Slagharen vierde het diamanten jubileum op 27 mei 2023 en daarvoor werd een festival opgetuigd.
30/05/23
Oostenrijks Toeristenburo: Recordaantal Nederlandse vakantiegangers afgelopen winter
Afgelopen winter een recordaantal Nederlanders in Oostenrijk. De Nederlandse markt is voor Oostenrijk de op één na belangrijkste markt.

||| Agenda |||

06/06/23
06/06/23 t/m 06-06-23: LDA Kennisdag
Op dinsdag 6 juni organiseert de Landelijke Data Alliantie haar jaarlijkse kennisdag. Dit jaar in de...
27/06/23
27/06/23 t/m 27-06-23: Embrace Growth
Op dinsdag 27 juni organiseert BookingExperts de eerste editie van het kennisevent Embrace. Voor en ...
04/07/23
04/07/23 t/m 04-07-23: Inspiratiesessie Natuurinclusiviteit in het vrijetijdsdomein
Natuur is de basis voor een bloeiende vrijetijdseconomie. Op dinsdagmiddag 4 juli 2023 is...
25/09/23
25/09/23 t/m 25-09-23: Toerisme Top 2023
De Toerisme Top 2023 wordt dit jaar in Drenthe georganiseerd op maandag 25 september. De Toeris...
14/11/23 t/m 16-11-23
14/11/23 t/m 16-11-23: Recreatie Vakbeurs 2023
Dé vakbeurs voor een toekomstbestendige recreatiebranche.   Op 14, 15 en 16 novemb...