Geplaatst op: 08-03-2023
Auteur: Marc Gerlings

Robèr Willemsen draagt voorzitterschap KHN over aan Marijke Vuik

Robèr Willemsen draagt voorzitterschap KHN over aan Marijke Vuik
Marijke Vuik. Foto: KHN.

Op 7 maart trad Marijke Vuik aan als voorzitter van de vereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zij volgt Robèr Willemsen op, die na zeven jaar de maximale zittingsduur als voorzitter heeft bereikt. Marijke is de eerste vrouwelijke voorzitter in de geschiedenis van KHN.

 

Afgelopen december werd de voordracht van Marijke unaniem ondersteund door de Ledenraad, het hoogste orgaan van de vereniging dat bestaat uit vertegenwoordigers van alle regio’s binnen KHN. De Ledenraad toonde zich zeer ingenomen met deze jonge, enthousiaste en ambitievolle ondernemer. Marijke Vuik (39) begon al op haar 22e haar eerste horecabedrijf. Sindsdien heeft ze vanuit haar passie voor de horeca verschillende horecabedrijven opgericht. Op dit moment is ze eigenaar van drie bedrijven: Biercafé Doerak, Café het Klooster en Slijterij Hoptic in Delft. Ook is zij de organisator van twee bierevenementen in Delft. 

 

Marijkes hart voor de horeca uit zich niet alleen in haar ondernemerschap. De afgelopen jaren heeft ze zich op lokaal niveau ingezet bij verschillende adviescommissies, klankbordgroepen en initiatieven namens de horeca of overkoepelend namens ondernemers in de regio. Ook was ze politiek actief als raadslid in Delft. Het voorzitterschap van KHN was een logische volgende stap.


"Tijd van opbouwen en verbinden”

Marijke Vuik: "Het is voor mij een grote eer om de functie van voorzitter te mogen vervullen. Ik kijk ernaar uit om veel leden te ontmoeten en samen te werken aan een sterke toekomst voor onze mooie branche. We komen natuurlijk uit een enorme crisis door corona. De aankomende jaren is een tijd van opbouwen en van verbinding. Een ander belangrijk dossier is de krapte en uitdagingen op de arbeidsmarkt, ook daar ligt een grote uitdaging voor de branche.”

 

Robèr Willemsen: "Ik heb volop genoten van mijn tijd als voorzitter, hoe zwaar en moeilijk het soms ook was. Vooral de coronaperiode was een rollercoaster, maar we hebben ons als KHN van onze goede kant kunnen laten zien en ik ben er trots op hoe we als branche uit de crisis zijn gekomen. Mijn termijn zit erop en ik ga me nu weer helemaal focussen op mijn familie en het ondernemerschap. Ik heb volop vertrouwen in Marijke Vuik als opvolger, die vol enthousiasme en met een frisse blik aan deze functie begint.” 

Topics:Beleid, Horeca
Trefwoorden: horeca, voorzitter

||| Blogs |||

25/01/23
Natuurlijk ben ik voor een integrale aanpak, maar hoe bereik ik die nu?
Een vraag die ik regelmatig van beleidsambtenaren krijg, is: die integraliteit, hoe bereik ik die nu? Laat ik eerlijk zijn: dat gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Toch zijn er gemeenten en provincies die hierin al aardig op weg zijn, en die zijn óók ooit ergens begonnen.
01/12/22
Drie “misverstanden” op weg naar klimaatneutraal toerisme
Dat de toeristische sector voor een enorme verduurzamingsopgave staat moge inmiddels duidelijk zijn ...
12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

29/03/23
Sterrenchef Jermain de Rozario ontwikkelt verschillende gerechten voor Roompot
Sterrenchef Jermain de Rozario ontwikkelt twee gerechten voor Roompot. Een beef rendang en een vegan rendang en daarnaast een vleeskroket en een vegan kroket van zijn rendang.
29/03/23
Citystore Rijk Van Nijmegen opent deuren op Grote Markt
De nieuwe Citystore Rijk van Nijmegen gaat bezoekers en bewoners met een gloednieuw concept inspireren langer te blijven door unieke verhalen over stad en regio.
28/03/23
Consumentenbond pakt prijsmisleiding reisaanbieders aan
De Consumentenbond gaat een procedure bij de Reclame Code Commissie aanspannen tegen de reisorganisaties Corendon, Stip Reizen, Prijsvrij en D-Reizen. Aanleiding is een onderzoek onder twaalf reisorganisaties waaruit naar voren kwam dat 83% van de reizen die de Consumentenbond bekeek niet voor de aanbiedingsprijs was te boeken.
28/03/23
Vernieuwd Charles Dickens Museum opent na 5 jaar zijn deuren
Charles Dickens Museum wordt 2 april officieel geopend. Het museum is geheel herbouwd, ingericht en ondergebracht in Braamt.
28/03/23
Safari Hotel Beekse Bergen officieel geopend tijdens feestelijke ceremonie
Het nieuwe Safari Hotel in Beekse Bergen is officieel geopend. In totaal 112 kamers en suites rondom de Wogon Savanne gelegen. Ontbijten en dineren kan in dezelfde Savanne.
28/03/23
De lente is begonnen, Keukenhof is weer open
De Keukenhof is weer open. Spreiding van de bezoekers geeft een optimale beleving. Daarom wordt gewerkt met entreekaarten op datum en een maximaal aantal bezoekers per dag. Tot en met 14 mei worden ruimt 1 miljoen bezoekers verwacht.
28/03/23
Nationaal Park van eiland Rügen opent skywalk
Het in de Oostzee gelegen eiland Rügen trekt jaarlijks veel bezoekers met het Nationaal Park Jasmund en zijn indrukwekkende witte krijtrotsen. Dat aantal zal zeker toenemen met de opening van een attractie. Vanaf 22 april is er een nieuwe hotspot op het eiland, de ‘Skywalk Königsstuhl’, een zwevend uitkijkplatform op 122 meter hoogte.
28/03/23
Exclusief voor leden
Futuristische blik van easyJet op reizen in 2070
easyJet heeft zes toonaangevende futuristen en expert laten nadenken over de toekomst van vakanties. Hoe gaan we over 50 jaar op vakantie? De uitkomsten zijn verrassend maar bouwen vooral verder op wat we al weten. Vooral de visuals zijn spectaculair.