Geplaatst op: 08-03-2023
Auteur: Marc Gerlings

Eliza was here breidt treinreizen uit

Treinreis naar Puglia wordt herhaald nieuw is de route Cinque Terre & Toscane

Eliza was here breidt treinreizen uit
Treinreis naar Toscane en Cinque Terre wordt toegevoegd. Foto: Sunweb Group.

Verleiden tot duurzaam reizen? Dat lijkt te lukken met reismerk Eliza was here. Na de introductie in 2022 van de treinreis naar Puglia komt er nu een treinreis in het boekingssysteem naar Cinque Terre & Toscane. Het gaat niet zonder problemen maar het lukt wel.

Reismerk Eliza was here, onderdeel van Sunweb Group, biedt in 2023 opnieuw treinvakanties naar Italië aan. Na het succes van vorig jaar, voegt de reisorganisatie dit jaar een nieuwe treinvakantie toe: Cinque Terre & Toscane. In 2022 organiseerde Eliza was here voor de eerste keer een 12-daagse treinreis naar Puglia in het zuiden van Italië. Samen met moederorganisatie Sunweb Group wilde de reisorganisatie reizigers ‘verleiden’ tot milieuvriendelijker reizen en daarbij ligt de nadruk ook op alternatief vervoer. De trein, en de elektrische auto ter plaatse, zijn hiervoor een logische, comfortabele en duurzamere keuze.


"Sluit aan op waar het merk voor staat”

"Wij zien een groeiende vraag en behoefte aan reizen met de trein, en onze eerste treinreis vorig jaar bevestigde dat: die was binnen de kortste keren uitverkocht’, zegt Serge de Klerk, head of E-commerce bij Eliza was here. "We willen steeds meer mensen laten kennis maken met milieubewuster reizen, en daarom breiden we ons aanbod uit van één naar twee Italiaanse treinvakanties. Dit sluit goed aan op waar Eliza als merk voor staat: het aanbieden van unieke reizen. Twee vliegen in één klap dus!”, gaat De Klerk door.


Nieuwe treinvakantie naar Cinque Terre & Toscane

In 2023 kunnen reizigers met Eliza was here opnieuw een pakketreis (trein + elektrische auto + accommodaties) per trein boeken naar Puglia in het zuiden van Italië. De reisorganisatie heeft het pakket uitgebreid naar drie accommodaties in plaats van de oorspronkelijke twee. Dit is gedaan op basis van feedback van klanten naar aanleiding van de pilot van vorig jaar. De trip naar Cinque Terre & Toscane is dit jaar nieuw in het aanbod. Deze 11-daagse rondreis start in Amsterdam richting München en Genua. Vanaf daar gaat de road trip verder per elektrische auto, die reizigers de mooiste plekjes van het beroemde Cinque Terre-gebied laat zien, om vervolgens verder te trekken richting buurregio Toscane. Onderweg verblijven reizigers in typische Eliza was here-accommodaties: sfeervolle, unieke en kleinschalige agriturismo’s.

Gezien de populariteit van de pilot vorig jaar én het voornemen om nog meer mensen treinvakanties te laten ontdekken, was het opnieuw organiseren van treinreizen in Europa een ‘no-brainer’ voor Eliza was here. De kennis die werd opgedaan zorgde eveneens voor een optimalisatie van het huidige aanbod. Toch zijn er ook een aantal uitdagingen, bijvoorbeeld op logistiek vlak.

Mattijs ten Brink: "Volume nodig”

"Om een dergelijke pakketreis rendabel te maken is een bepaald volume nodig. Bovendien is er wereldwijd een tekort aan treinstellen en is het aantal beschikbare spoorlijnen beperkt. Dit kunnen redenen zijn om treinvakanties te vermijden, Echter, uitbreiding van alternatief vervoer is een kernpunt in onze duurzaamheidsstrategie. Daarom blijven wij proberen, al is het met kleine stapjes, om het aanbod daar waar mogelijk uit te breiden”, zegt Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group.

De 12-daagse treinvakantie naar Puglia kan vanaf nu geboekt worden via Eliza was here. Binnenkort zal ook de 11-daagse rondreis naar Cinque Terre en Toscane beschikbaar zijn op de website van de reisorganisatie. Reizigers die geïnteresseerd zijn in deze reizen kunnen hun emailadres achterlaten op de website om op de hoogte te blijven en een melding te krijgen als deze reis beschikbaar komt.

Trefwoorden: treinreis, duurzaam, duurzaam toerisme, Italië

CELTH
 






||| Nieuws |||

17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
17/04/24
Jaarverslag Koninklijke Jaarbeurs 2023
Na een periode van drie moeizame coronajaren is er weer behoefte om elkaar te zien en te ontmoeten. Koninklijke Jaarbeurs publiceerde deze week het jaarverslag 2023. Jaarbeurs is weer volop in bedrijf.
15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Uitstoot industrie omlaag maar luchtvaart omhoog
In 2023 was de uitstoot van de Nederlandse bedrijven binnen het Europese Emissiehandelssysteem (EU ETS) 13,2% lager dan in 2022. In tegenstelling tot de luchtvaart die noteerde een stijging van 11%.
15/04/24
Inchecken met betaalpas in buurtbus
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van vervoerder Arriva.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...