Geplaatst op: 02-02-2023
Auteur: Marc Gerlings

Blijdorp in NPO-serie dierentuin

Blijdorp in NPO-serie dierentuin
Beeld uit de serie. Foto: NTR.

 

‘Het Echte Leven in de Dierentuin’ komt met een nieuw seizoen vanuit Diergaarde Blijdorp. Met oude vertrouwde bewoners, maar ook met nieuwe en bijzondere verhalen. Van leeuwen die uitvechten wie de baas is tot een familiecrisis bij de gorilla’s – de verborgen camera’s bewijzen dat het leven in de dierentuin nooit saai is.

Het Echte Leven in de Dierentuin Het leven van de dieren is dag en nacht vastgelegd met verborgen en vaste camera's, dichterbij dan je als bezoeker ooit komt. Gepassioneerde verzorgers vertellen wat hierachter schuilgaat: werken aan soortbehoud, natuurbescherming en wetenschappelijk onderzoek.


Het is een vruchtbaar seizoen, want voor het eerst in 17 jaar zijn de flamingo’s weer aan het broeden en de verzorgers wachten met smart op de eerste flamingo-kuikens. Ook in het olifantenverblijf wordt een nieuwe aanwinst geboren: kalfje Maxi. Maar de blijdschap slaat snel om in paniek. In plaats van liefde en zorg, laat zijn moeder vijandigheid zijn. Draait ze nog bij of staat Maxi er alleen voor?


Ook de gorillafamilie is uitgebreid met de komst van kleine Ajabu, maar het gevaar ligt op de loer met twee pubers in het verblijf. Kan zijn moeder hem beschermen en uit handen houden van dit ravottende duo?


En de ouders van het pasgeboren papegaaiduikerkuiken Fie kunnen niet meer voor haar zorgen – ze zijn inmiddels aan het broeden op een tweede ei. Fie krijgt daarom twee adoptieouders. Maar kunnen zij eigenlijk wel voor zo’n kleintje zorgen?


Hartverwarmende avonturen met soms bikkelharde strijd maar ook opbloeiende relaties en nieuw leven. Het Echte Leven in de Dierentuin coproductie van NTR en I Care Producties. Uitzending: Elke zondag vanaf 26 februari om 21.35 uur op NPO 1.

 

Trefwoorden: dierentuin, media

||| Blogs |||

25/01/23
Natuurlijk ben ik voor een integrale aanpak, maar hoe bereik ik die nu?
Een vraag die ik regelmatig van beleidsambtenaren krijg, is: die integraliteit, hoe bereik ik die nu? Laat ik eerlijk zijn: dat gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Toch zijn er gemeenten en provincies die hierin al aardig op weg zijn, en die zijn óók ooit ergens begonnen.
01/12/22
Drie “misverstanden” op weg naar klimaatneutraal toerisme
Dat de toeristische sector voor een enorme verduurzamingsopgave staat moge inmiddels duidelijk zijn ...
12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

31/03/23
Exclusief voor leden
Kamperen duurder in Europa, hoe doet Nederland het?
Dit jaar wordt kamperen in Europa 7,1% duurder. Gemiddeld kost een nachtje op een Europese camping voor een gezin met één kind 56 euro. Een jaar eerder was dat nog 52 euro. Dat blijkt uit een analyse van Pincamp van de ADAC.
30/03/23
Amsterdam start campagne Stay Away tegen overlastgevend toerisme
Amsterdam start onlineontmoedigingscampagne voor overlasttoeristen. Vooralsnog alleen gericht op Britse mannen van 18 tot 35 jaar maar later in het jaar ook voor overlastgevende bezoekers uit Nederland en andere EU-landen.
30/03/23
Meer jongeren en jong volwassenen naar musea
Nederlandse musea weten in toenemende mate nieuwe en vooral jonge doelgroepen aan zich te binden. Dat is de voorzichtige conclusie die we mogen trekken uit gegevens van de Museumvereniging die het bezoek met de Museumkaart analyseerde.
29/03/23
Sterrenchef Jermain de Rozario ontwikkelt verschillende gerechten voor Roompot
Sterrenchef Jermain de Rozario ontwikkelt twee gerechten voor Roompot. Een beef rendang en een vegan rendang en daarnaast een vleeskroket en een vegan kroket van zijn rendang.
29/03/23
Citystore Rijk Van Nijmegen opent deuren op Grote Markt
De nieuwe Citystore Rijk van Nijmegen gaat bezoekers en bewoners met een gloednieuw concept inspireren langer te blijven door unieke verhalen over stad en regio.
28/03/23
Consumentenbond pakt prijsmisleiding reisaanbieders aan
De Consumentenbond gaat een procedure bij de Reclame Code Commissie aanspannen tegen de reisorganisaties Corendon, Stip Reizen, Prijsvrij en D-Reizen. Aanleiding is een onderzoek onder twaalf reisorganisaties waaruit naar voren kwam dat 83% van de reizen die de Consumentenbond bekeek niet voor de aanbiedingsprijs was te boeken.
28/03/23
Vernieuwd Charles Dickens Museum opent na 5 jaar zijn deuren
Charles Dickens Museum wordt 2 april officieel geopend. Het museum is geheel herbouwd, ingericht en ondergebracht in Braamt.
28/03/23
Safari Hotel Beekse Bergen officieel geopend tijdens feestelijke ceremonie
Het nieuwe Safari Hotel in Beekse Bergen is officieel geopend. In totaal 112 kamers en suites rondom de Wogon Savanne gelegen. Ontbijten en dineren kan in dezelfde Savanne.