Geplaatst op: 06-01-2023

Wat zijn de voor- en nadelen van het private leasen van een elektrische auto?

Wat zijn de voor- en nadelen van het private leasen van een elektrische auto?

Voor wie het leasecontract van een benzine- of dieselauto dit jaar afloopt, kan overwegen om over te stappen op het private leasen van een elektrische auto. In de afgelopen jaren is het hebben van een elektrische auto namelijk steeds aantrekkelijker geworden. Toch blijkt er nog steeds een hoge drempel te zijn qua aanschafprijs van nieuwe elektrische auto’s.


Een grote groep Nederlanders stapt daarom maar compleet van het idee af om een elektrische auto aan te schaffen. De gemiddelde verkoopprijs van een tweedehands benzineauto ligt daarom op dit ogenblik op een historische hoog niveau.


Ideaal voor op vakantie 

Private lease een elektrische auto is echter een aantrekkelijk alternatief wat vaak over het hoofd gezien wordt. Die is niet alleen geschikt voor het dagelijks woon- werkverkeer maar ook aantrekkelijk als je op vakantie gaat. Vooral als je weg met van vakantie in eigen land is de elektrische auto een ideaal vervoersmiddels. In het verleden was het beperkte bereik van een elektrische auto een echte dealbreaker om niet voor dit duurzame vervoersmiddel te kiezen. Daarnaast was het netwerk van oplaadpunten ook niet echt substantieel groot. Tegenwoordig is er echter een fijnmazig netwerk van oplaadpunten.


Recreatiesector

Bij vakantiegangers speelt duurzaamheid een steeds belangrijker rol. Men wil graag ‘groen’ op vakantie gaan. De recreatiesector heeft daar de afgelopen jaren volop op ingespeeld. Dat zie je niet alleen aan het aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s bij vakantieparken maar ook het aanbod van elektrische huurfietsen op tal van locaties door heel Nederland. Het gebruik van de e-bike geeft de recreant toch een zeker gevoel van sportiviteit. Bovendien wordt het bereik van een recreant aanmerkelijk vergroot ten opzichte de traditionele fiets.


Gratis wifi

Verder zie je dat vakantiegangers de afgelopen decennia steeds meer gesteld zijn op gemak en comfort. Eén van de eerste dingen waarnaar je kijkt als je een vakantie boekt is de online bereikbaarheid. Je wilt dat je nieuwe telefoon makkelijk kan worden aangesloten op het WiFi-netwerk. De moderne vakantieganger gaat er vanuit dat gebruik van wifi tegenwoordig gratis is. In het verleden rekenden landelijke vakantieparken nog een behoorlijk extra bedrag voor het gebruik van online mogelijkheden. Tegenwoordig wordt het gezien als een vanzelfsprekende gratis service omdat eigenlijk iedereen altijd online bereikbaar wil zijn.


Private lease een elektrische auto

Tot slot zetten we nog even een aantal voordelen van het private lease van een elektrische auto op een rijtje. Ten eerste zullen de reiskosten veel lager zijn aangezien elektrische auto's veel zuiniger zijn dan benzine- of dieselauto's. Bovendien zijn elektrische auto's veel milieuvriendelijker; ze stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit, waardoor het vakantiegevoel nog beter wordt. Daarnaast heb je geen last van lawaai of trillingen, waardoor je je volledig op de omgeving kunt concentreren. Daarnaast heb je tegenwoordig enorm veel oplaadpunten. Het opladen van de auto bij het vakantiepark of op openbare oplaadpunten is meestal voldoende.


Tot slot is er nog het voordeel dat je na afloop van een kortlopend leasecontract over het nieuwste model elektrische auto kunt beschikken. Die hebben meestal een groter bereik dan de vorige.

 

Trefwoorden: auto, duurzaam, elektrisch

||| Blogs |||

25/01/23
Natuurlijk ben ik voor een integrale aanpak, maar hoe bereik ik die nu?
Een vraag die ik regelmatig van beleidsambtenaren krijg, is: die integraliteit, hoe bereik ik die nu? Laat ik eerlijk zijn: dat gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Toch zijn er gemeenten en provincies die hierin al aardig op weg zijn, en die zijn óók ooit ergens begonnen.
01/12/22
Drie “misverstanden” op weg naar klimaatneutraal toerisme
Dat de toeristische sector voor een enorme verduurzamingsopgave staat moge inmiddels duidelijk zijn ...
12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

30/03/23
Amsterdam start campagne Stay Away tegen overlastgevend toerisme
Amsterdam start onlineontmoedigingscampagne voor overlasttoeristen. Vooralsnog alleen gericht op Britse mannen van 18 tot 35 jaar maar later in het jaar ook voor overlastgevende bezoekers uit Nederland en andere EU-landen.
30/03/23
Meer jongeren en jong volwassenen naar musea
Nederlandse musea weten in toenemende mate nieuwe en vooral jonge doelgroepen aan zich te binden. Dat is de voorzichtige conclusie die we mogen trekken uit gegevens van de Museumvereniging die het bezoek met de Museumkaart analyseerde.
29/03/23
Sterrenchef Jermain de Rozario ontwikkelt verschillende gerechten voor Roompot
Sterrenchef Jermain de Rozario ontwikkelt twee gerechten voor Roompot. Een beef rendang en een vegan rendang en daarnaast een vleeskroket en een vegan kroket van zijn rendang.
29/03/23
Citystore Rijk Van Nijmegen opent deuren op Grote Markt
De nieuwe Citystore Rijk van Nijmegen gaat bezoekers en bewoners met een gloednieuw concept inspireren langer te blijven door unieke verhalen over stad en regio.
28/03/23
Consumentenbond pakt prijsmisleiding reisaanbieders aan
De Consumentenbond gaat een procedure bij de Reclame Code Commissie aanspannen tegen de reisorganisaties Corendon, Stip Reizen, Prijsvrij en D-Reizen. Aanleiding is een onderzoek onder twaalf reisorganisaties waaruit naar voren kwam dat 83% van de reizen die de Consumentenbond bekeek niet voor de aanbiedingsprijs was te boeken.
28/03/23
Vernieuwd Charles Dickens Museum opent na 5 jaar zijn deuren
Charles Dickens Museum wordt 2 april officieel geopend. Het museum is geheel herbouwd, ingericht en ondergebracht in Braamt.
28/03/23
Safari Hotel Beekse Bergen officieel geopend tijdens feestelijke ceremonie
Het nieuwe Safari Hotel in Beekse Bergen is officieel geopend. In totaal 112 kamers en suites rondom de Wogon Savanne gelegen. Ontbijten en dineren kan in dezelfde Savanne.
28/03/23
De lente is begonnen, Keukenhof is weer open
De Keukenhof is weer open. Spreiding van de bezoekers geeft een optimale beleving. Daarom wordt gewerkt met entreekaarten op datum en een maximaal aantal bezoekers per dag. Tot en met 14 mei worden ruimt 1 miljoen bezoekers verwacht.