Geplaatst op: 06-01-2023

Wat zijn de voor- en nadelen van het private leasen van een elektrische auto?

Wat zijn de voor- en nadelen van het private leasen van een elektrische auto?

Voor wie het leasecontract van een benzine- of dieselauto dit jaar afloopt, kan overwegen om over te stappen op het private leasen van een elektrische auto. In de afgelopen jaren is het hebben van een elektrische auto namelijk steeds aantrekkelijker geworden. Toch blijkt er nog steeds een hoge drempel te zijn qua aanschafprijs van nieuwe elektrische auto’s.


Een grote groep Nederlanders stapt daarom maar compleet van het idee af om een elektrische auto aan te schaffen. De gemiddelde verkoopprijs van een tweedehands benzineauto ligt daarom op dit ogenblik op een historische hoog niveau.


Ideaal voor op vakantie 

Private lease een elektrische auto is echter een aantrekkelijk alternatief wat vaak over het hoofd gezien wordt. Die is niet alleen geschikt voor het dagelijks woon- werkverkeer maar ook aantrekkelijk als je op vakantie gaat. Vooral als je weg met van vakantie in eigen land is de elektrische auto een ideaal vervoersmiddels. In het verleden was het beperkte bereik van een elektrische auto een echte dealbreaker om niet voor dit duurzame vervoersmiddel te kiezen. Daarnaast was het netwerk van oplaadpunten ook niet echt substantieel groot. Tegenwoordig is er echter een fijnmazig netwerk van oplaadpunten.


Recreatiesector

Bij vakantiegangers speelt duurzaamheid een steeds belangrijker rol. Men wil graag ‘groen’ op vakantie gaan. De recreatiesector heeft daar de afgelopen jaren volop op ingespeeld. Dat zie je niet alleen aan het aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s bij vakantieparken maar ook het aanbod van elektrische huurfietsen op tal van locaties door heel Nederland. Het gebruik van de e-bike geeft de recreant toch een zeker gevoel van sportiviteit. Bovendien wordt het bereik van een recreant aanmerkelijk vergroot ten opzichte de traditionele fiets.


Gratis wifi

Verder zie je dat vakantiegangers de afgelopen decennia steeds meer gesteld zijn op gemak en comfort. Eén van de eerste dingen waarnaar je kijkt als je een vakantie boekt is de online bereikbaarheid. Je wilt dat je nieuwe telefoon makkelijk kan worden aangesloten op het WiFi-netwerk. De moderne vakantieganger gaat er vanuit dat gebruik van wifi tegenwoordig gratis is. In het verleden rekenden landelijke vakantieparken nog een behoorlijk extra bedrag voor het gebruik van online mogelijkheden. Tegenwoordig wordt het gezien als een vanzelfsprekende gratis service omdat eigenlijk iedereen altijd online bereikbaar wil zijn.


Private lease een elektrische auto

Tot slot zetten we nog even een aantal voordelen van het private lease van een elektrische auto op een rijtje. Ten eerste zullen de reiskosten veel lager zijn aangezien elektrische auto's veel zuiniger zijn dan benzine- of dieselauto's. Bovendien zijn elektrische auto's veel milieuvriendelijker; ze stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit, waardoor het vakantiegevoel nog beter wordt. Daarnaast heb je geen last van lawaai of trillingen, waardoor je je volledig op de omgeving kunt concentreren. Daarnaast heb je tegenwoordig enorm veel oplaadpunten. Het opladen van de auto bij het vakantiepark of op openbare oplaadpunten is meestal voldoende.


Tot slot is er nog het voordeel dat je na afloop van een kortlopend leasecontract over het nieuwste model elektrische auto kunt beschikken. Die hebben meestal een groter bereik dan de vorige.

 

Trefwoorden: auto, duurzaam, elektrisch

CELTH
 





||| Nieuws |||

29/03/24
Exclusief voor leden
Winstgevendheid Vlaamse logissector omhoog
Mooi onderzoek van onze zuiderburen. De helft van de Vlaamse logiesaccommodaties schreef in 2023 zwarte cijfers. Voor 2024 verwacht bijna de helft van de uitbaters dat de prijzen van de logies zullen stijgen.
29/03/24
Exclusief voor leden
Dierentuinen scoren hoger op bezoekersloyaliteit dan attractieparken
Attractieparken scoren lager op bezoekersloyaliteit dan dierentuinen. De top acht qua loyaliteit telt zeven dierentuinen.
29/03/24
Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) doneert 8.000 bomen
De NKC heeft bijna 4 voetbalvelden met bomen gedoneerd voor de Nederlandse bossen. Op deze manier wil de NKC bijdragen aan de toekomstige weerbaarheid van de bossen en de biodiversiteit versterken.
29/03/24
Exclusief voor leden
De meest favoriete kampeerbestemmingen van Nederlanders
Wat zijn de meest favoriete kampeerbestemmingen van Nederlanders? Reis- en boekingsportal camping.info dook in haar data en komt met de resultaten.
29/03/24
Exclusief voor leden
Uitstoot Europese luchtvaart groeit met 16%
De CO2-voetafdruk van de luchtvaart in Europa is in 2023 met 16% gegroeid. Dat is 4% van de totale CO2-voetafdruk die in Europa wordt gegenereerd.
29/03/24
Geopark Schelde Delta erkend als UNESCO Geopark
Het gebied van de Schelde en de Scheldemonding is geologisch, cultuurhistorisch en landschappelijk uniek. Zo uniek zelfs, dat de regio zich voortaan een UNESCO Global Geopark mag noemen.
29/03/24
Dirk Beljaarts vertrekt bij Koninklijke Horeca Nederland
Na een periode van ruim negen jaar vertrekt Dirk Beljaars voor de zomer als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
29/03/24
Nieuwe waterspeeltuin voor Burgers’ Zoo
De Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo heeft een nieuwe waterspeeltuin geopend. Centraal staat een kabbelend beekje waar in en rondom kan worden gespeeld.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...