Geplaatst op: 04-01-2023
Auteur: Redactie
NRIT

Nieuwe visuele identiteit voor Center Parcs

Nieuwe visuele identiteit voor Center Parcs

Center Parcs Europe heeft een nieuwe merkidentiteit ontwikkeld. Die nieuwe visuele identiteit, met gloednieuw logo, moet het Center Parcs-concept waar mens en natuur zijn verbonden illustreren. De keten wil zich ook meer met lokale gemeenschap verbinden en gasten uitnodigen de regio te ontdekken.

Die nieuwe identiteit past in het plan ‘Reinvention 2025’ dat in mei 2021 werd gelanceerd. Reinvention 2025 omvat niet alleen de vernieuwing van de bestaande parken in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland maar ook een uitgebreider aanbod van ervaringen, met nog meer duurzame initiatieven en lokale projecten. Al deze innovaties worden geïllustreerd door de nieuwe merkpositionering, gecombineerd met een gloednieuwe visuele identiteit. Center Parcs wil meer dan ooit mens en natuur dichter bij elkaar brengen.

Verbinden met elkaar en de natuur

"Center Parcs vindt zichzelf opnieuw uit, met nieuwe en vernieuwde parken en ervaringen, met een gloednieuwe look en feel, met als basisidee de afstemming van onze parken op de omgeving en op het lokale toerisme” stelt Andres Neira de Back, Marketing Director bij Center Parcs Europe. "De afgelopen jaren evolueerde het reisgedrag meer richting duurzaam reizen en de wens voor persoonlijke en unieke ervaringen, als gevolg worden vakanties in de buurt en authentieke ervaringen tijdens die vakanties populairder. We weten dat mensen zich het beste voelen wanneer zij zich echt verbinden met elkaar en met de natuur. Dat is ook wat Piet Derksen 55 jaar geleden inspireerde toen hij Center Parcs oprichtte. Vandaag de dag  inspireert ons dat nog steeds, terwijl we verder bouwen aan die ambitie.”

Samenzijn

Voor Center Parcs staat ‘samenzijn’ centraal. En dat is meer dan alleen met de eigen familie. Vrienden, collega’s, of sociale kringen: al je dierbaren  zijn welkom om samen van mooie momenten te genieten in Center Parcs. "Met onze nieuwe merkidentiteit willen we mensen herinneringen laten maken, en hen ervaringen meegeven die ze voor altijd bijblijven.”

CenterParcs

Nieuw logo

Bij de nieuwe merkidentiteit hoort ook een nieuw logo. Dat is ontworpen door het toonaangevende Engelse merkenbureau ‘DesignStudio’. "Het logo symboliseert de sterke merknaam van Center Parcs”, legt Neira de Back verder uit. "Het verwijst naar die elementen die voor ons het belangrijkste zijn: een sterke verbinding met onze dierbaren in het hart van de natuur. Ons nieuwe kleurenpalet sluit volledig aan bij dat idee: de tinten zijn natuurlijk en levendig, en doen denken aan de verschillende kleurschakeringen die je terugvindt in de natuur.” Vinay Mistry, DesignStudio Executive Creative Director, voegt toe: "Om tot een nieuwe passende merkidentiteit  te komen hebben we ons uitgebreid verdiept in de geschiedenis van het merk, door de parken in heel Europa te bezoeken en te beleven, en door met gasten en belanghebbenden op alle niveaus in gesprek te gaan. We ontdekten dat Center Parcs opgericht is vanuit het concept ‘mens + natuur.’ Ons merkverhaal, waar mens en natuur zijn verbonden, gaat terug naar dit oorspronkelijke concept, en symboliseert hoe het merk je in staat stelt om je echt te verbinden met de natuur en met elkaar. Het wordt de leidende visie om de ervaring van Center Parcs op elk contactmoment te vernieuwen en om alle merkcommunicatie te verenigen."

CenterParcs

Educatiever in de natuur

‘Learn, Do, Create’: met dit motto in gedachten verwelkomt Center Parcs gasten met een breed scala aan nieuwe ervaringen in of rond de parken. Allemaal zijn ze geïnspireerd op de omgeving en de unieke elementen van elk park. Met "natuurbeleving” als focus nodigt Center Parcs mensen uit om de lokale omgeving ten volle te ervaren tijdens hun verblijf. In maart lanceert Center Parcs Het Meerdal (in Nederland) officieel haar gloednieuwe beleefboerderij maar ook vele andere parken bieden al activiteiten met een natuurthema aan. In Center Parcs De Vossemeren (in België) en Bispinger Heide (in Duitsland) kunnen gasten een avontuurlijke ‘Nature Trail’ ondernemen, of genieten van een inspirerende activiteit met de rangers van het park. 

"De aandacht van onze gasten trekken, door ze te laten leren over de natuur en de omgeving op een leuke en toegankelijke manier”, verduidelijkt Managing Director bij Center Parcs Nederland. "Ons doel is om nieuwe leermomenten te creëren voor onze gasten, en tegelijkertijd een gevoel van verwondering te creëren. We willen de kennis van de natuur toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen, of die nu in de stad of op het platteland wonen, of de interesse in onze gasten juist opwekken. Wij willen dat onze gasten iets nieuws hebben geleerd na hun verblijf, of het nu gaat om het maken van hun eigen brood, het planten van zaadjes in hun tuin, of het verzorgen van dieren.” 

Duurzame ambities

Center Parcs heeft daarnaast flinke duurzame ambities. Tegen 2025 wil het bedrijf het elektriciteits- en waterverbruik verminderd hebben met 25%, en streeft het naar 100% groene elektriciteit (nu al bijna in alle parken). Bovendien mikt Center Parcs erop om 70% van het afval te sorteren, en beschouwt het haar duurzaamheidscertificaten als de fundamenten van haar duurzaamheidsstrategie. Daarnaast handhaaft Center Parcs een bijkomend biodiversiteitsplan en een natuurprogramma op alle locaties, en wil het mensen inspireren om meer verantwoorde maaltijdkeuzes te maken: "Door meer vegan en vegetarische opties aan te bieden in onze restaurants, willen we van duurzame, gezonde en verantwoorde voeding een vaste standaard maken, die zowel onze gasten als onze planeet ten goede komt”, besluit Giethoorn.

Lokaler

Een laatste focus van ‘Reinvention 2025’ is de verdere inbedding van de parken in hun lokale omgeving. Giethoorn legt uit: "Bij Center Parcs willen we onze gasten aanmoedigen om de prachtige natuur en cultuur in de omgeving van de parken ten volle te ontdekken. We willen het startpunt zijn van waaruit zij de regio verkennen. Daarom zijn er inmiddels toerismebureaus aanwezig in al onze parken.” Een andere manier om de lokale cultuur te ontdekken, is door regionale producten aan te kopen in de supermarkt van de parken, een initiatief dat Center Parcs wil uitbreiden naar alle parken.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=Gx_Tw1lJamI
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, bungalowparken, innovatie

CELTH
 





||| Nieuws |||

29/03/24
Exclusief voor leden
Winstgevendheid Vlaamse logissector omhoog
Mooi onderzoek van onze zuiderburen. De helft van de Vlaamse logiesaccommodaties schreef in 2023 zwarte cijfers. Voor 2024 verwacht bijna de helft van de uitbaters dat de prijzen van de logies zullen stijgen.
29/03/24
Exclusief voor leden
Dierentuinen scoren hoger op bezoekersloyaliteit dan attractieparken
Attractieparken scoren lager op bezoekersloyaliteit dan dierentuinen. De top acht qua loyaliteit telt zeven dierentuinen.
29/03/24
Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) doneert 8.000 bomen
De NKC heeft bijna 4 voetbalvelden met bomen gedoneerd voor de Nederlandse bossen. Op deze manier wil de NKC bijdragen aan de toekomstige weerbaarheid van de bossen en de biodiversiteit versterken.
29/03/24
Exclusief voor leden
De meest favoriete kampeerbestemmingen van Nederlanders
Wat zijn de meest favoriete kampeerbestemmingen van Nederlanders? Reis- en boekingsportal camping.info dook in haar data en komt met de resultaten.
29/03/24
Exclusief voor leden
Uitstoot Europese luchtvaart groeit met 16%
De CO2-voetafdruk van de luchtvaart in Europa is in 2023 met 16% gegroeid. Dat is 4% van de totale CO2-voetafdruk die in Europa wordt gegenereerd.
29/03/24
Geopark Schelde Delta erkend als UNESCO Geopark
Het gebied van de Schelde en de Scheldemonding is geologisch, cultuurhistorisch en landschappelijk uniek. Zo uniek zelfs, dat de regio zich voortaan een UNESCO Global Geopark mag noemen.
29/03/24
Dirk Beljaarts vertrekt bij Koninklijke Horeca Nederland
Na een periode van ruim negen jaar vertrekt Dirk Beljaars voor de zomer als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
29/03/24
Nieuwe waterspeeltuin voor Burgers’ Zoo
De Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo heeft een nieuwe waterspeeltuin geopend. Centraal staat een kabbelend beekje waar in en rondom kan worden gespeeld.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...