Geplaatst op: 03-01-2023
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

DierenPark Amersfoort Wildlife Fund haalt recordbedrag op

DierenPark Amersfoort Wildlife Fund haalt recordbedrag op

DierenPark Amersfoort Wildlife Fund heeft in het jaar 2022 een groot succes geboekt door een recordbedrag te schenken aan natuurbeschermingsprojecten. De stichting heeft 150.000 euro geschonken aan meer dan twintig wereldwijde projecten. Niet eerder was de opbrengst van donaties voor het Wildlife Fund zo hoog. "Met dit mooie bedrag draagt de stichting ook dit jaar weer een steentje bij aan natuurbescherming. DierenPark Amersfoort Wildlife Fund heeft het doel om de natuur, en in het bijzonder bedreigde diersoorten, te beschermen”, vertelt Elise van Schaik, projectmedewerker van het Wildlife Fund. 

 

De opbrengst van de donaties wordt verdeeld onder geselecteerde organisaties die een steunaanvraag indienen. "Wij steunen projecten die een investering zijn op lange termijn. Educatie en het betrekken van de lokale bevolking bij de projecten vindt het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund essentieel om het resultaat van deze projecten tot een succes te maken”, legt Elise uit. International Rhino Foundation is een van de natuurorganisaties die het afgelopen jaar steun ontving. Mede dankzij deze steun zijn er tien Indische neushoorns verplaatst naar Manas National Park om de gezonde populatie in stand te houden. Een ander project wordt geleid door The Aspinall Foundation in Indonesië. Deze stichting bouwt, mede met hulp van donaties van het Wildlife Fund, een opvanglocatie voor siamangs. "Wij zijn slechts een kleine schakel binnen een groot geheel”, vertelt Elise. "Het is aan de lokale organisaties te danken dat deze natuurbeschermingsprojecten van de grond komen en successen boeken.”

 

Er staan meer dan 26.000 diersoorten op de rode lijst van het IUCN, The International Union for Conservation of Nature. "Sinds 2003 zet hetDierenPark Amersfoort Wildlife Fund zich in voor de bescherming van bedreigde dieren en hun leefomgeving. Met elke euro waar wij natuurbeschermingsprojecten mee kunnen steunen, zijn wij blij”, vertelt Elise. Mede dankzij de Vriendenloterij en donaties van bezoekers van DierenPark Amersfoort aan het Wildlife Fund heeft de stichting het afgelopen jaar 150.000 euro kunnen uitgeven. Bezoekers kunnen zelf hun steentje bijdragen door statiegeldflesjes, oude telefoons of cartridges in te leveren in DierenPark Amersfoort. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan betaalde rondleidingen in het park of een rechtstreekse donatie schenken. 2022 stond in het teken van de eikelmuis, het meest bedreigde knaagdier van Nederland. Komend jaar komt het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund in actie om het leefgebied van de luiaard te beschermen door de bomenkap in Colombia tegen te gaan.

 

Link: https://wildlifefund.nl, https://wildlifefund.nl/project/siamang/,https://wildlifefund.nl/project/indische-neushoorn/
Trefwoorden: Donaties, natuurbeschermingsprojecten, natuurbeschermingsorganisaties

CELTH
 


||| Nieuws |||

12/07/24
Hellendoorn vernieuwt langste rapid river van Nederland
De langste ‘rapid river’ van Nederland (480 meter) is niet alleen één van de populairste attracties van Avonturenpark Hellendoorn kreeg een opknapbeurt.
12/07/24
Exclusief voor leden
7 ton voor extra brandveiligheid in Gelderse natuur
Provincie Gelderland stelt €700.000 extra beschikbaar om de aanpak van natuurbrandveiligheid sneller te verbeteren. Dat ia ook nodig om risicovolle locatie zoals vakantieparken te beschermen.
12/07/24
Spoorpark in Amsterdam officieel geopend
De Amsterdammers krijgen er een nieuw buurtpark bij in stadsdeel West. Het park ligt naast het spoor van metro 51, en heeft daarom de toepasselijke naam Spoorpark. Meer recreatiegroen was nodig door nieuwe woningbouw.
11/07/24
Travel Challenge scoort hoog in samenspel studenten en reisbedrijven
De recente Travel Challenge van Reiswerk scoort gemiddeld een 8,7 bij deelnemende bedrijven, studenten en onderwijsinstellingen. Reiswerk dat het door die hoge score meteen gemotiveerd is om de Travel Challenge voor 2025 op te zetten.
11/07/24
Efteling Danse Macabre opent op 31 oktober
De Efteling heeft de naam van de nieuwe grote attractie bekend gemaakt. Het wordt: Danse Macabre. Deze attractie vervangt het oude spookslot en open op 31 oktober. Deze spectaculaire attractie is een combinatie van een zogenaamde thrill ride en immersieve showtechniek, die nog nergens ter wereld bestaat.
11/07/24
Exclusief voor leden
Robert Simons “Horeca is hét visitekaartje van Rotterdam
Met de vaststelling van de nieuwe horecagebiedsplannen zet Rotterdam een stap richting een nog bruisendere stad. Op 2 juli jl. heeft het college van B&W de nieuwe horecagebiedsplannen voor Centrum, Delfshaven, Feijenoord, Kralingen-Crooswijk, Noord en de Centraal Aangestuurde Gebieden vastgesteld.
11/07/24
HISWA-RECRON start petitie tegen BTW-verhoging
HISWA-RECON is een petitie gestart om het nieuwe kabinet te bewegen de aanstaande btw-verhoging op de verblijfsrecreatie terug te draaien. Die petitie is inmiddels al 1.200 keer ondertekend. Er staat voor ondernemers in de verblijfsrecreatie heel wat op het spel. Uit onderzoek blijkt dat een als gevolg van de btw-verhoging verwachtte prijsstijging kan leiden tot een 10% lagere bezetting.
11/07/24
Exclusief voor leden
FNV ziet werkdruk te hoog worden op Schiphol
Na een jaar van relatieve rust over de drukte op Schiphol trekt vakbond FNV aan de bel voor de zomervakantie. Werknemers van Schiphol maken zich ernstige zorgen over de werkdruk, het ziekteverzuim en de veiligheidsrisico’s voor werknemers op Schiphol tijdens de aankomende zomerdrukte.

||| Agenda |||

23/09/24
23/09/24 t/m 23-09-24: Toerisme Top 2024
De zevende editie van de Toerisme Top wordt op maandag 23 september 2024 in Venlo georganiseerd. Het...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...
10/10/24
10/10/24 t/m 10-10-24: Education & Research Day
Op donderdag 10 oktober 2024 organiseert de Hotelschool The Hague een Education & Research Day. ...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...