Geplaatst op: 03-01-2023
Auteur: Redactie
NRIT

Winterkamperen groeit

Winterkamperen groeit

Boekingsplatform Booking Experts ziet een toenemende populariteit van winterkamperen. 

Vooral onder avontuurlijke kampeerders die op zoek zijn naar een unieke en uitdagende ervaring, groeit de vraag naar het winterkamperen. Niet alleen gaan steeds meer Nederlanders in eigen land winterkamperen, ook Duitsers herontdekken winterkamperen in Nederland na afgelopen corona jaren. Steeds meer campings zijn het gehele jaar geopend, of openen speciaal voor winter kampeerders hun deuren tijdens de kerstvakantie.

Vijf winterkampeertrends

Dat winterkamperen steeds meer in trek is, kan volgens Booking Experts worden toegeschreven aan vijf trends.

  1. Mensen willen meer tijd buiten doorbrengen. Door de pandemie van COVID-19 heeft men behoefte om naar buiten te gaan en te genieten van de natuur. Winterkamperen biedt de kans om dit in alle rust te doen, omdat het rustiger op de camping is vanwege de lagere temperaturen.
  2. Winterkamperen biedt een unieke ervaring. Kamperen in de winter is anders dan kamperen in de zomer, waardoor het een unieke en opwindende ervaring kan zijn. 
  3. Het is een goedkopere vakantie optie. Kamperen is doorgaans goedkoper dan het boeken van een hotel of vakantiehuis en in de winter hanteren veel campings een laagseizoen tarief.
  4. Er zijn steeds meer tenten, caravans, campers, slaapzakken, kleding en andere producten beschikbaar die specifiek zijn ontworpen voor het kamperen in de winter. Dit maakt het gemakkelijker om goed voorbereid te zijn op de kou.
  5. Nederlandse campings bieden, vooral sinds de coronaperiode, steeds vaker kampeerplaatsen met privé sanitair. Deze zijn vaak verwarmd, dit maakt het aantrekkelijker om te gaan kamperen in de winter.

Wintercampings

Bij de gerenommeerde topcamping Beerze Bulten zien ze deze trend in het winterkamperen. Hier is de kerstvakantie op het park nagenoeg volgeboekt bij de beschikbaar gestelde plaatsen met privé sanitair. Vakantiepark BreeBronne kent een grote toestroom van Duitse winter kampeerders, waarvan het merendeel tenminste een week verblijft in deze periode. Camping De Witte Berg zag ook kansen in de trend van het winterkamperen en biedt nieuwe privé sanitair plaatsen op steenworp afstand van Ootmarsum en met uitzicht over natuurgebied Springendal. Kortom, winterkamperen is een trend om rekening mee te houden.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, campings, kampeerterreinen, seizoenen, winterkamperen

||| Blogs |||

12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.
18/03/21
Ken jij al een recreatief boetiek park?
In deze blog aandacht voor een nieuwe nichemarkt die we zien in de verblijfsrecreatie en die in de branding naar de gast voor een nieuw onderscheidend merk zou kunnen zorgen. We zien dit als een mooie tegenhanger van veel grootschalige ontwikkelingen in de verblijfsrecreatie.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

26/01/23
Exclusief voor leden
8 gemeenten Achterhoek aan de slag met vitaal maken vakantieparken
8 gemeenten in de regio Achterhoek bieden met een financiële bijdrage van de provincie Gelderland een programma aan om de vitaliteit van vakantieparken te verbeteren. Een regionaal programmateam met experts is actief om ondernemers te stimuleren en vakantieparken klaar te maken voor de toekomst. Dat is nodig want er wordt groei verwacht.
20/01/23
Exclusief voor leden
Caravan Salon blijft zeker tot 2028 in Düsseldorf
Messe Düsseldorf GmbH en de Caravaning Industrie Verband e.V. (CIVD) gaan door met de beurs CARAVAN SALON DÜSSELDORF tot het jaar 2028. De verlenging is vroegtijdig vastgelegd.
18/01/23
Exclusief voor leden
SVR houdt in 2023 weer vakantiebeurzen
Zaterdag 21 januari wordt de eerst consumentenbeurs gehouden van aanbieder in kleinschalige campings Stichting Vrije Recreatie (SVR). “De eerste SVR-vakantiebeurs na de coronaperikelen van de afgelopen jaren,” meldt de organisatie. In de Expo Houten vindt de aftrap plaats van de eerste van een serie van vier SVR-beurzen.
16/01/23
Nieuw inzicht in de arbeidsmarkt van de gastvrijheidssector
Inzicht start met kennis en kennis stoelt op data. Voor inzicht in de arbeidsmarkt van de gastvrijheidssector staat nu de nieuwste Arbeidsmonitor Gastvrijheidssector online met de nieuwste data.
13/01/23
Dormio gaat een 30-tal parken van Roompot-Landal kopen
Dormio neemt een dertigtal parken van Roompot en Landal GreenParks over. Dat is noodzakelijk om van de ACM toestemming te krijgen voor het samengaan van Roompot en Landal GreenParks.
12/01/23
De winnaars van de ANWB Camping van het jaar.
De winnaars van de ANWB-verkiezing Camping van het Jaar 2023 zijn bekend. In Nederland kon bij Comfortcamping Scheldeoord, Camping De Nesse en Vakantiepark Beerze Bulten de vlag uit.
10/01/23
Exclusief voor leden
Meer boekingen Nederlanders voor zomer in vakantieparken EuroParcs
Nederlanders gaan ook dit jaar weer massaal vakantie vieren in eigen land. Het aantal mensen dat begin januari al boekte bij een Nederlandse locatie van keten EuroParcs voor de mei- of zomervakantie is nog nooit zo hoog geweest.
04/01/23
Nieuwe visuele identiteit voor Center Parcs
Center Parcs Europe heeft een nieuwe merkidentiteit ontwikkeld. Die nieuwe visuele identiteit, met gloednieuw logo, moet het Center Parcs-concept waar mens en natuur zijn verbonden illustreren. De keten wil zich ook meer met lokale gemeenschap verbinden en gasten uitnodigen de regio te ontdekken.